Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa gogo76 k tomuto seriálu (2)

Walking Dead (2010) 

Na jednej strane som si seriál zamiloval, na druhej stále nadávam na tú seriálovú rozťahanosť. Nezvyknem sa na seriály viazať, zvlášť nie na nekonečné série, ale horory a zombíkov môžem kedykoľvek. Zhltol som všetky tri série, každý večer po 3-4 diely. Seriál ponúka vždy v prvom rade dobre prekreslenie postáv a ich charakterov. V prvej a druhej sérii výborne fungujú napäté vzťahy medzi postavami - boj Ricka a Shana o vedúceho skupiny a Rickovu manželku. Osobne som si najviac zamiloval postavu Darylla(motorkár s kušou), ktorý síce v úvode nevyzeral príliš sympaticky, ale časom sa z neho stáva nepostrádateľný člen týmu. Jeho brat, ktorého hraje M. Rooker je tiež dobrá postava. Ocenil by som viac záberov opusteného veľkomesta, no chápem, že by to projekt výrazne predražilo. Zostrihať to tak na 20 dielov, to by bola jazda. Po tretej sérii už však začínam mať dojem, že sa to vlečie a už to nie je ono. 4. SÉRIA - 50%. je fakt iba nudná výplň. V tej väznici to už začalo byť poriadne nudné, zmenu som privítal, ale to som ešte netušil ako sa budú všetky postavy motať a blúdiť po lesoch. Myslím, že 4. sériou by to malo skončiť. Prestalo ma to baviť. 5. SĚRIA- začína sa to točiť v bludnom a nudnom kruhu. Už to nesledujem s chuťou ako prvé 2 série, ale už len znechutene nadávam a sledujem ako zo seriálu vzniká telenovela. Ešte jedna taká nudná séria a uberám na celkovom hodnotení. Už ma to fakt nebaví. 70%. ()

Season 6 (2015) (S06) 

4. séria bol totálny prúser a mal som 100 chutí so seriálom jebnúť o zem. Keď už človek venuje toľko času serálu tak v kútiku duše dúfa, že sa to snáď zlepší. Ano v 5. sériu je to o niečo lepšie , ale stále sa to nekonečne ťahá, postavy melú chujoviny až sa to občas nedá počúvať, v deji minimálne zvraty, všetko ide ako podľa šablony a postavy sa len motajú a motajú, v jednom kuse to isté. Po 6. sérii, ktorú som dopozeral len s neustálym krútením hlavy a opakovaním si tej istej vety " Som to ale K...T, že som sa vôbec do toho seriálu púšťal..." Ani po 6. sérii nevieme nič. Postavy sa motajú z bodu A do bodu B a medzitým sekajú tých invalidov, ktorých by zmákla i moja 8 ročná dcéra. Jednoducho veľké nič. po nejakých cca 80 častiach nevieme nič. čo sa stalo, ako to vzniklo, ani náznak záchrany jednoducho stále to isté a už je to príšerná nuda a vážne neviem či to vôbec budem sledovať ďalej. Už to ukončite, seriál sa topí v bezradnosti a vlastných sračkách. nemá to zmysel. 50%. ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama