Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa K1K0 k tomuto seriálu (12)

Walking Dead (2010) 

Neskutočný seriál aj keď občas zamotal hlavu, aj napriek tomu spadá medzi moje obľúbené. Užil som si ho naozaj až so konca a to so všetkými dobrými aj zlými situáciami ktoré ho dosť často dokázali pozmeniť na nepoznanie. Musím povedať že viac autentický pohľad do sveta živých mŕtvych som ešte nevidel. Žiadne pretvárka ale pravý a čistý svet mŕtvych, pribeh ktorý vás vtiahne hneď od prvej časti. Žiadne zbytočne zdĺhavé predohry a omáčky okolo toho ako vznikla apokalypsa, proste bum! a ste tam. Už sa teším na nové série od tvorcov AMC, ktoré budú nadväzovať na tento pôvodný seriál. ()

Season 1 (2010) (S01) 

1. Séria  na mňa zapôsobila veľmi nádejne žiadne prehnane triky, efekty ale autenticky obraz sveta apokalypsi. Zaiciatok ma rýchly ukáz žiadne zdĺhavé predohry ale bum! rovno ste v deji a hneď viete čo sa stalo. Posledná epizóda je jediná ktorá na mňa moc nezapôsobila. ()

Season 2 (2011) (S02) 

2. Séria Trošku sa nám to začalo komplikovať, celkom zaujímavý nápad taká odbočka na farmu zo začiatku dobrá atmosféra, dej sa krásne prehlbuje a nastane veľa neočakávaných situácii ()

Season 3 (2012) (S03) 

3. Séria krásne sa nám to prehlbuje vzťahy medzi ľuďmi, náhle a neočakávane straty ďalších postáv, ale na druhej strane nové nám pribúdajú ()

Season 4 (2013) (S04) 

Pomaly sa buduje nová kolonizácia nie však na dlho, po tom ako padne mesto Woodbury guvernér stratí svoje nervy a zaútočí na väznicu kde prežíva skupina ľudí. Mnoho z nich umrie a skupina je tak nútená opustiť svoj úkryt a rozdeliť sa na malé skupinky, ktoré deň čo noc putujú a prežívajú v lesoch a na iných miestach. Objavuje sa však nová nádej nažívania Terminus. Mnohým nezostáva nič iné ako vydať sa tam, preto chcem povedať že “všetky cesty vedu do Terminusu” dobrá séria mám pocit že tu to všetko začína mať ten správny spád. ()

Season 5 (2014) (S05) 

5. séria je celkom fajn opäť je to posun vpred o niečo ďalej. Mam však pocit že sa to točí dokola a veľa sa toho opakuje. Pribúdajú nové postavy, nové prostredie, je to celkom v pohode. Po tom ako sa skupina dostane do Terminusu, zistí že nenašli útočisko ale chytili sa do pasce. Preto jedinou možnosťou je ubrániť sa a dať sa na útek. Eugen prezradí tajomstvo že nie je žiadny vedec a že nepozná žiadny liek na záchranu ľudstva, tým sa veci trošku zkomplikuju. Objavuje sa nová nádej po tom ako skupinu úkrytu v stodole nájde jeden chlapík a poskytne im bezpečie vo vybudovanom meste ktoré je blízko. ()

Season 6 (2015) (S06) 

6 séria je plná neočakávaných udalostí a je lepšia oproti predošlej sérii, ďalšie tábory přeživších ľudí čo známe ďalšie komunity ľudí, boj o prežitie a boj o to najdrahšie čo je a čo zostalo jedlo, zbrane, muníciu a predovšetkým “strechu nad hlavou” po tom ako Rickova skupina prebrala vedenie nad Alexandriov. Koniec tejto série ma dosť upútal a vobec som nečakal ako sa všetko vyvinie a som zvedavý na pokračovanie ()

Season 7 (2016) (S07) 

7. séria na mňa zapôsobila veľmi kladne zároveň načakane v prvom rade. Keď Rickovu skupinu objaví Negan ktorý im vyhrožuje, nemajú moc na výber a plný strachu sú na kolenách. Niekoľko ľudí z Rickovej skupiny Negan zbije na smrť čo ma dosť šokovalo čiže v seriáli končia. Objavujú sa však aj nové postavy ako kladne tak záporne, a trošku to tentokrát osviežuje celý pribeh série. Väčšina nemá na výber a musí slúžiť Neganovej skupine v inom prípade ako dodávateľ potravín a zbraní Negan si berie naozaj všetko dokonca aj to najvzácnejšie ľudí a životy ľudí. ()

Season 8 (2017) (S08) 

8. séria sa trošku zasekla na mieste bez vízie vpred, súboj medzi skupinami vrcholí a mŕtvy zostávajú akou si bokovkov alebo kulisou. Boj medzi Rickom a Neganom rozhoduje o tom čo bude ďalej. Carlova smrť ma dojala a otriasla ľuďmi ktorým na ňom záležalo a mali ho v láske. Je na čase aby vládla spravodlivosť a Rick po súboji s Neganom sa stáva novým vodcom ľudí ktorý o to stoja aby vládol mier na zemi. Záverečná časť je pekná a plná nádeje ()

Season 9 (2018) (S09) 

9. séria sa znovu vracia vo veľkom oproti minulej sérii je to príjemne potešenie. Budujú sa mesta rozkvitá nová nádej pre život. Negan je za mrežami po súboji s Rickom prežije a skončí v nemocnici. Keď sa skupina snaží odlákať stádo chodcov, niečo sa vymkne kontrole a Rick je nútený stádo nalákať smerom cez nový postavený most, kde musí spraviť rozhodnutie ktoré ho môže stať aj život. Objavujú sa nám nové postavy v podobe chodcov ktorý však nie sú mŕtvy ale živí a hovoria si “našepkávači” ide o skupinu ľudí ktorú vedie takzvaná “alfa” a rozhodne nie sú priateľsky. Ľudia utrpia veľké straty na životoch ked s nimi skrížia cesty, nakoniec všetkých zasiahne krutá zima ktorá núti ľudí byt silnými, držať spolu a prečkať túto zimu. ()

Season 10 (2019) (S10) 

10. séria si drží úroveň, komunity držia pri sebe, civilizácia sa rozrastá. Carol chce hlavu alfy na podnose, preto vyšle Negana aby sa adaptoval medzi šepkačov a mohol sa tak bližšie dostať k alfe a zabiť ju. Ľudia rozprávajú príbehy a spomínajú na minulosť. Objaví sa nová postava princezná ktorá ma o koliesko viac a zvláštny zmysel pre humor. ()

Season 11 (2021) (S11) 

11. séria neskutočne pekný záver celého seriálu. Ľudom z Alexandrie dochádza jedlo, a nachádzajú tak útočisko v novom “svete” podľa toho starého s názvom spoločenstvo. Nečakane zvraty sú nevyhnutnou súčasťou tejto série, páči sa mi to rozpracovanie až so samotného záveru, kde všetkých čaká vskutku “Happy End” môžem len dodať že som spokojný. ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama