Reklama

Reklama

Jazero smrti

Trailer

Steve vzal svoju priateľku Jenny na romantický víkend k jazeru Eden, aby ju v lone panenskej prírody požiadal o ruku a niekoľko dní spolu strávili v pokoji a samote. Miestna príroda pri zaplavenom lome však nie je až tak nedotknutá, ako sa zdá, a ani zamilovaný párik tu nie je sám. Prichádza partia pubertálnych výrastkov z neďalekej dediny, ktorých jedinou náplňou trávenia voľného času je vzájomná šikana, vandalstvo, násilie na slabších, týranie zvierat a drzé predvádzanie sa pred druhými. Tínedžerom sa nepáči, že na ich obľúbené miesto vnikli votrelci. Steve sa snaží s nimi vyjednávať, ale zbytočne. Nebezpečný kolotoč hrôzy sa rozkrúti vo chvíli, keď partička ukradne Stevovo auto a potýčka sa skončí smrťou psa jedného člena gangu. Skupinka na čele s psychopatickým mladíkom sa im rozhodne pomstiť spôsobom, ktorý sa vymyká ľudskému chápaniu. Rozpúta vražednú hru na mačku a myš, v ktorej sa napätie postupne vyhrotí až do extrémne brutálneho násilia a dvojica zaľúbencov musí doslova bojovať o holý život. Ale utiecť pred bandou nepríčetných tínedžerských násilníkov nebude také jednoduché. Bude to dokonca nemožné! (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Extrakritik

Extrakritik (hodnotenie, recenzie)

Potitulkovou scénu si zřejmě uživatel Jozef.Payfen vycucal z prdele. Žádná taková scéna neexistuje.

Castrator

Castrator (hodnotenie, recenzie)

To si někdo dělá prdel, nebo někdo něco našel na netu a přeložil si to po svém a hned to sem nasral.

Jqrdq

Jqrdq (hodnotenie, recenzie)

JeremyCZ

 Jo no to by mě taky zajímalo... projel jsem net a nic nenašel. Jako hodila by se nějaká scéna, která by zvrátila dost ponuré vyznění filmu, protože mě konec dost naštval :)

JeremyCZ

JeremyCZ (hodnotenie, recenzie)

Prosím vás o info. V zajímavostech se píše o nějaké scéně při závěrečných titulcích. Jako má verze kde nic tu nic :( Může mi tu někdo aspoň napsat kdo to tam má a viděl co viděl. Děkuji a hezký den přeji.

na príspevok reagoval Jqrdq

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnotenie, recenzie)

Martin741

Naprosto souhlasím. Kolikrát jsem se bál a po shlédnutí si musel říkat byl to jenom film, i když takové děti existují, ano já vím a né jenom ve Velké Británii.

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

Carlo525

Viac menej suhlasim, ale v jednej veci sa mylis. Ona nevolala na mobil toho chlapca, ona sa pripajala na siet cez bluetooth svojho priatela. Ibaze priatelov mobil mal ten chlapec, co ona nevedela. Ale dalsich nezmyslov je tam v tom filme pozehnane aj tak.

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

Tento film je horor. Nie su tu mimozemstania ani mutanti ci nejake prisery. Su tu teenageri. Realistickost podania teenagerov, ich brutalita, teda zvlast jedneho z nich - bosa, to je cisty psychopat. Tento film ma brutalne sceny, brutalita krici odvsadial a ten strach alebo nepokoj, ktory krici odvsadial je prave v uzavretom spolocenstve ludi, ktori maju svoje vlastne pravidla a zvyky. Vsetci, az na hlavnych hrdinov filmu, su sibnuti, nasilnicky alebo vobec neviete, ako zareaguju. A rozhodne si veci riesia po svojom.

To, co zradza tento film nie je brutalita, psychopatia alebo namet. Je to nerealistickost deja. Hrdinom sa doslova lepi smola na paty (v jednom pripade aj akysi srapnel do nohy). Tak predovsetkym chlapec sa z nicoho nic zjavi prave na istom inkriminovanom mieste, dalej brat jedneho z teenagerov cisto nahodou ide autom prave vtedy do lesa, ked je to potrebne atd., atd.

Ako plus hodnotim rozkoly medzi chalanmi, zobrazenie otca, ktory mimochodom v base bol a vie ako to tam chodi, coz je aj zrejme vysledok toho, aky je aj so svojim synom. Za dalsie, plusom je z jednej strany aj ten koniec. Uz je mozno aj otravne, ze v kazdom (inom) filme pomaly policia prichadza uzavriet pripad na konci. V tomto filme je tomu kus inak.

Tento film je rozhodne horor, dalej psycho a ma kus nerealisticky dej. Nedoporucujem pre slabsie povahy alebo pred spanim.

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnotenie, recenzie)

veľmi realistický film, veď takíto mladí násilnickí zmrdi chodia denne medzi nami, intelekt nulový, drahé mobily, značkové oblečenie a najväčší vzor je Rytmus............sám som s podobnými individuami chodil do školy a jeden z mojich spolužiakov  dokonca (pod vplyvom THC a chlastu) zavraždil svoju matku

Carlo525

Carlo525 (hodnotenie, recenzie)

Tohle byl fakt odpad, tolik nesmyslů,když ujížděli autem v noci a viděli,že je pronásledují,proč to do nich nenaprali,a další věc - normální člověk přece neutíká po vyšlapané lesní cestě, když ho honí někdo na kole, ale utíká snad mezi stromy, kde jsou kořeny, aby jim pronásledování znesnadnil, když by mě někdo pronásledoval v lese, tak se určitě nebudu schovávat v opuštěné lesní boudě, popelnici nebo jiných netradičních objektech, které vzbudí u každého pozornost a půjde se tam podívat, navíc jak mohla ta parta neustále vědět, kam ta holka běží, takový obrovský les a oni jsou ji pořád na stopě,a proč ta holka proboha nekoukala pod nohy a ještě leze na mýtinu, kde ji každý může vidět na stovky metrů,vrchol její inteligence nastal,když se připojila přes bluetooth na mobil toho kluka,co tím chtěla dokázat?no měla asi opravdu hodně vysoké IQ, za svou hloupost si oba zasloužili skončit tak, jak skončili.

na príspevok reagoval breeder

Uživateľ ChArLeNe zmazal svoj príspevok.

10doktor10

10doktor10 (hodnotenie, recenzie)

SPOILER!

Konec se zdá být beznadějným, ale tohle fakt nejde ututlat. Tělo kluka probodené střepem, upálenej malej klučina, kterej se do toho zamotal spíš mimochodem, pulka rodičů na vážkách. Ne na to by se přišlo....

na príspevok reagoval Duncan66

aluna

aluna (hodnotenie, recenzie)

Nejvíc mě fascinuje okolnost, že na údajně hloupý a nelogický chování postav poukazují uživatelé, co mají za to, že slečna měla celou dobu mobil a ne GPS, nazývají rotvajlera dobrmanem a mají za to !!!SPOILER!!!, že hlavnímu hrdinovi dětičky vyřízli jazyk a tudíž se diví, že poté mluví. Nejdřív pořádně sledujte film a pak kritizujte. Skvělej psychologickej thriller, kde se hlavní hrdinka náhodou s přihlédnutím k situaci chová dost duchapřítomně.

Farskeho12

Farskeho12 (hodnotenie, recenzie)

Až som nemohol.Super atmosféra.Prepnute deti s tejto doby sú schopne už fakt všetkeho.Ale ked už su raz na drogách tak s tým nič nespravíš.

charmed18

charmed18 (hodnotenie, recenzie)

nesouhlasím s tím, že za to může Steve, obecně neuznávám svalování viny na obě´t, by´t jen formou provokace. A konkrétně tady: Jaké "cizí území"? Ono to těch spratkům nebo jejch rodinám patřilo? Nemůžem se pohybovat po světě, že si jakékoli veřejné území někdo osobuje. V prvé řadě tam byli Steve s jenny ten den dřív. A myslím, že se ještě docela dlouho drželi zpátky a jeho první reakce byly docela v klidu, znám mužský, který by to řešili dřív a razantněji... Vyhrotilo se to až s tím zabitým čoklem, což vlastně nikdo nechtěl, ale  to si ti parchanti zavinili sami, ohrožovali je s tou čubou dost dlouho.  Jediná "chyba" Steva a jenny bylo, že prostě takový konce nedomysleli..ale kdo z nás by to dokázal...?
Já celý film považuju za dokument toho, že jsou v nás potlačený pudy, nekontrolovaný emoce, který v blbý ča a na blbým místě dokážou spustit apokalypsu... a asi jediná možnost, jak tomu zabránit, je, aby takhle frustrovaný partičky nevznikaly...  a to souhlasím s tím, že musí řešit nejen rodina, ale i společnost. Tady to bylo zasazený do přírody, ale tohle vás může potkat kdekoli - a jako bát se, ustupovat, kde a kdy na něco takovýho narazíte... tomu bychom se měli asi bránit.

na príspevok reagoval KryplXxX

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

charmed18: Že na začiatku všetkého stoja rodičia tých detí, prípadne nefungujúce školstvo, spoločnosť, čokoľvek, to je jedna vec. Aby som ale reagoval na to, čo sme nadhodili v diskusii k Nebezpečnej metóde, tak za to, ako sa tento konkrétny konflikt vyvinul, za to môže Steve. Keby poslúchol Jenny, vstali a odišli, nič by sa nebolo stalo (a my by sme nevideli jeden z najlepších survival thrillerov ;)
Zahral sa na tvrdohlavého spratka, išiel si niečo nezmyselné dokazovať v prostredí, kde na čosi také nebol vôbec priestor, na cudzom území, arogantne, s typickým postojom človeka, ktorý si myslí, že jeho pravidlá budú platiť kde vstúpi, že si ten svoj svet nosí kam kráča. Nepoznal, nevidel, s čím ma čo dočinenia a zoči voči takej hrubej a primitívnej sile, keďže sa jej neuhol kým bol čas, nemal šancu. Keď sa o teba šúchne žralok, trieliš z vody, aj keď vidíš, že sa jeho plutva vzdiaľuje.

charmed18

charmed18 (hodnotenie, recenzie)

Habansz: v "hystorii"? Proboha :-))) Jinak, ten koec byl předvítelný právě proto, že účele toho filmu od samého začátku je potvrdit, jaký zrůdyný vliv mohou mít na výchovu svých dětí rodiče. Nikdo se to tam nesnažil zakrývat, naopak už od prvních scén to bije záměrně do očí.
 
Problém některých z vás je v tom, že jste na to začali koukat jako na horor - a ono to je sociální drama, které se klidně může stát...

Habansz

Habansz (hodnotenie, recenzie)

klondike: konec byl snad nejpredvidatelnejsi v hystorii kinematografie :D

Shait

Shait (hodnotenie, recenzie)

Tak jsem si vyhledal to video s tema ukrajinskýma parchantama a je to teda dost síla ani jsem to nedokoukal.

klondike

klondike (hodnotenie, recenzie)

Podle mě konec nebyl přehnaný,každý zřejmě čekal happy end a ono ne ,holka narazí na zmrdy a pak narazí ještě na větší zmrdy ,ono se neříká nadarmo jaký otec takový syn ,tady platí dvojnásobně.

Flipnic

Flipnic (hodnotenie, recenzie)

mis-ko: Chápu Tvůj názor ... U mě narozdíl závěr vyloženě nefungoval, protože byl už skutečně přehnaný a předvídatelný ... Ale jinak mazec. Prostě jak se říká, když se to sere, tak se to sere ... A v životě takový období a chvíle bývají ...

mis-ko

mis-ko (hodnotenie, recenzie)

Flipnic: To že sa takéto veci dejú je smutný fakt a nie je to len o dnešnej mládeži. Prípady keď zabíjali deti či teenageri boli aj v minulosti, spomínam si na jeden z Anglicka určite aspoň 15-20 rokov dozadu. V tomto sa dá s Eden Lake súhlasiť. Enormne mi však vadila zlomyseľnosť scenáristu / režiséra ktorý hlavným hrdinom síce nechal pud sebazáchovy ale zobral im logické myslenie a hlavne im do cesty hádzal príliš mnoho samoúčelných "len-pre-efekt" prekážok. Film má síce vypointovaný záver ale ten je podľa mňa extrémne pritiahnutý za vlasy.

Reklama

Reklama