Reklama

Reklama

İntikam Kadını

  • USA Turkish I Spit on Your Grave
všetky plagáty

Recenzie (5)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Štyrom tureckým mamelukom dójde počas cesty v aute benzín. Opodiaľ žijúci farmár ponúkne pomoc, ubytovanie a strádajúcich mužov pohostí. Oni sa odvďačia za láskavé helfnutie naozaj kráľovsky, v mene hesla: Za dobrotu na žobrotu. Starého farmára dobijú na smrť a jeho dcéru hromadne znásilnia. Tej sa neskôr, v mystickom videní na brehu mora, vyjaví myšlienka na odplatu. Nasleduje mstivá cesta mladej sedliačky, zmenenej odevom a kaderníctvom na sexuchtivú Bohyňu pomsty Nemesis. Všetko v softpornovom háve, zameranom zjavne na zábery súložiacich nesympatických fúzačov s lepými osmanskými devami. Ešteže to trvalo len hodinu. ()

giallo odpad!

všetky recenzie používateľa

Původní ISOYG má kultovní auru špatného béčka a mnozí ten film uctívají jako svoji modlu. Já jsem byl po shlednutí trochu skeptičtější, ale v porovnání se zdejším İntikam Kadini je originál "geniální záležitost". Jak už napsal Karlos na 5* to rozhodně nebude. ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Turecký rip off I SPIT ON YOUR GRAVE (Day of the Woman, 1978) sa inšpiruje hlavne rape & revenge témou, ktorú využíva prevažne ako zámienku na erotický soft-core. Ale kto vie, možno existoval aj hard-core kotúč . Filmová verzia Nakiho Yurtera voľným prekladom označená ako „Pomsta ženy/Ona je už raz taká“ reprezentuje nízkorozpočtový špinavý trash hrubého strihu, vykradnutej hudby, ale zato rýchlej akcie a neprirodzenej uhrančivosti. Čaro a svojskú atmosféru tureckého vidlákova tu nemožno uprieť. ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Wow, turecké "I Spit On Your Grave", známí to plagiátoři světových kultovních hitů se opět předvedli v tomto 70's sleazy sexploitation. Pokud jste viděli originál, nemá cenu se tu rozepisovat o spiknutí, v hlavní roli dívka jménem Aysel (Zerrin Dogan), mstící se navíc za smrt svého otce. Obyčejná vesnická farmářská dívka od krav a koz se šátkem na hlavě, vypadající jak babička, její transformace poté v sexy a smyslnou ženu, byla opravdu radikální, stačilo ji jen trochu makeupu:) Velký zvukový doprovod (funky nebo salsa dokonce), moře nahoty a sexu, ale směšná exploitace, kde skoro nic vidět není. Film byl opravdu více erotickou záležitostí (sexploitation) než typickou rape and revenge řežbou (exploitation). Těch 60. minutek vám ale uteče jako voda, a nikterak vás to bolet nebude, takže ze zvědavosti doporučuji všem maniakům nefalšovaného eurotrash a eurosleazy a samozřejmě i zábavy. Kvalita vhs byla opravdu v žalostném stavu (bezbarvost, zrnitost apod). Na 5* to ale určitě nebude, zas takový fanda nejsem:-) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Opäť som strnulo hľadel na obrazovku a nechápal, ako sa turecká kinematografia vyvíjala. Nie je to síce taká pecka, ako ostatné turkish rip off´s ( viď RAMBO, SUPERMAN, STAR TREK, STAR WARS atď. ), ale pre žánrového nováčika dobrá škola, pre laika peklo, pre znalých mierny podpriemer. Ako ináč opísať tento snímok, to teda neviem. ()

Zaujímavosti (1)

  • Jedná se o první turecký film pro dospělé, který byl legálně vytvořen a distribuován. (Karlos80)

Reklama

Reklama