Reklama

Reklama

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine

  • USA I Spit on Your Grave III (viac)

Nakoľko sa chce Jennifer Hills (Sarah Butler) raz a navždy preniesť cez krutosti, ktoré jej spôsobila skupinka idiotov na čele s mestským šerifom, rozhodne sa zmeniť identitu. Pod menom Angela sa presťahuje do nového mesta, v ktorom začína pracovať v Call Centre, navštevovať psychológa a pravidelne podstupovať skupinovú terapiu s ľuďmi s podobným osudom. K zbaveniu sa vidín či predstáv z minulosti, ktoré ju neustále prenasledujú, jej však začne napomáhať až nečakané stretnutie s mladou Marlou (Jennifer Landon). Tá ju začne zbavovať frustrácie špecifickou "zábavou": trestaním mužov, páchajúcich obdobné skutky, akými sa dopustili voči nej samotnej. "Obete" pre svoje hrádky nahádzajú počas samotných sedení, kde sa im vďaka poznačeným ľudom dostáva inšpirácie viac než dosť. Všetko z veľkej časti prebieha podľa plánu až do okamihu, kedy je Marla zavraždená. Táto udalosť spúšťa v Jennifer, alias Angele, pocit hnevu, ktorý si niektorí jednotlivci škaredo odskáču! Pomsta je totiž jediný pud, ktorý ju poháňa vpred. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (110)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Jednička byla super. Dvojka ještě jakž takž ušla, ale tohle je pro mě těžký zklamání. Nevím jestli z toho chtějí udělat další sérii o 10 dílech, ale radím vám vyserte se na to je to vyčpělý a jedno či dvě podařený ztrestání to nezachrání. Jo a když budete vybírat hlavní hrdinku, tak prosím ne už takovou nechutnou jeblou pyzdu.25% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Film predsúva jednoznačnú pravdu, ktorá prakticky sama osebe znásilňuje právny systém. Totižto s chudák obeťou je jednané horšie, ako s nekompromisne vinným hajzlom. Everything is fucked up! Snímok samotný, ale veľa nadšenia nespôsobí. Kráča odniekiaľ nikam a pôsobí len ako scénky nalepené na seba z dôvodu...vlastne žiadneho. Nemá to potrebnú šťavu, nemá to spád, spôsobuje len pocit, pri ktorom poctivý obyvateľ tejto planéty bude stále dúfať, že spravodlivosť raz dosiahne zadosťučinenie. Aj keď veľakrát radikálnym spôsobom. ()

Reklama

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Můžete mi říct, proč tohle někdo natočil? Kdyby to bylo ještě o stupeň debilnější, v pohodě tomu dám odpad. Protože jsem nudnější a víc bezduchý film dlouho neviděla. Vážně mi dělalo velký problém to dokoukat až do konce. A příjde mi, že Sarah Butler snad úplně zapomněla hrát. Jednička i dvojka byly super filmy, ale tohle už snad nikdo z nás neměl zapotřebí. Hodně mě zajímá, co se bude dít v díle čtvrtém. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem přemýšlel, jestli scénář k tomuhle filmu nenapsal pan scénárista tehdy, když na něj jednoho rána přišlo trochu delší sraní než obvykle - aby se na hajzlu nenudil, vzal tužku a za půl hoďky mohl mít hrubý koncept hozený na hajzlpapír. Neboli děj filmu mi přišel nejen pitomý (vždyť to se u podobných filmů přece očekává ba žádá), ale i hrozně odfláknutý, většina scén absurdních, většina postav i jejich dialogů jakbysmet. Co chvíli jsem v pobaveném úžasu otvíral hubu a říkal si: "Opravdu je tohle myšleno vážně"? Až v průběhu filmu mi došlo, že I Spit on Your Grave 3 je přesně ten druh odlehčených brakových béček jaká mám rád, a na která je třeba hledět s jistým nadhledem. A v závěru se mi to definitivně potvrdilo - posledních asi deset minut filmu je totiž tak nádherně bizarní a fantasmagorický úlet, že jsem šel do kolen, rozkoší hýkal a chvilku i uvažoval o čtvrté hvězdě. Ale kvůli jistým drobnostem nemůžu... Například při (jinak hodně zábavné) scéně destrukce penisu čouhá hrdince několik nekonečných vteřin z huby nějaký kus plastiku, pravděpodobně prázdný obal od kapsle s umělou krví. Tak příšerná amatérština se věru ve filmu často nevidí... Na druhou stranu ale chaotičnost a absurdita děje přispívá k vydatné zábavnosti snímku - nenudil jsem se ani minutu a naopak zvědavě vyčkával, jaké další šílenosti budu v příštím okamžiku svědkem. Hodně mě pobavila nejen už zmíněná penisová "operace", ale i narážení na trubku, při kterém by jistě zaplesalo srdce Vlada Tepeše. A připočtu-li k tomu fakt, že Sarah Butler, tedy Angela Jitrenka ("džytrenka", džýzys), má hezkou vysportovanou postavičku i pěknou tvářičku, musím téhle klauniádě dát i silnou třetí hvězdu. Bavil jsem se. A doufám v pokračování, ve kterém to Jennifer/Angela teprve pořádně rozbalí! / A ostatně soudím, že plánované cenzurování "sprostých" slov v komentářích musí být KURVA zničeno! ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Jennifer Hills (Sarah Butler) si po tom, čo bola znásilnená, ale polícia ju ignorovala, mení meno na Angela a nájde si prácu v Call Centre. Naďalej však trpí predstavami znásilnenia, má ťažké nočné mory a jej dôvera k mužom je na bode mrazu. Aby sa s jej traumatickými skúsenosťami vyrovnala, začne navštevovať skupinu, v ktorej sa stretávajú znásilnené ženy. Keď si uvedomí, že väčšina znásilnení je justíciou prehliadaná, rozhodne sa vziať pomstu do vlastných rúk. Začína sa krvavá pomsta znásilnenej ženy, z ktorej žiaden násilník nevyviazne živý. - Pre väčšinu ludí to skončilo ako sklamanie, ale mne to úplne stačilo, aj keď na 1 alebo 2 to zďaleka nemá, ale na hororovej scéne sa podarená trilógia len tak nevidí. Tento diel sa na intenzitu znásilnení už tak velmi nezameriava. Mne sa tá rozdielnosť ale páčila, aj keď tie vraždy sú také jednotvárne. Páčilo sa mi, že to celé nebolo len o Jennifer, pretože Sarah sa za tých 5 rokov zmenila a už mi neprišla taká sympatická ako v jednotke. Viacero pohladov na znásilnenie sa mi tiež páčilo. Gore a krv sa mi celkom páčili, aj keď ich väčšina ludí bude považovať za dosť amatérske. Velmi sa mi nepáčilo to, že pozadie príbehu bolo rozohrané na niekolko strán, a tak mi to občas pripadalo trochu mätúce. Osobne to vôbec nepovažujem za zlý horor, ale myslím si, že mnoho ludí tento horor odsúdilo ešte predtým, ako ho vôbec videli, a tak sa to zrejme odrazí aj na miestnom hodnotení. + herečka z I Spit on Your Grave ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • To, co často prožívá hlavní postava (představy vražd), je označováno jako denní snění, což je psychologický termín popisující představy a fantazie ve bdělém stavu v reálném prostředí a čase. (TwilightAC)

Reklama

Reklama