Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kto je späť? Predsa hlavička Mahoney (Steve Guttenberg), mohutný Hightower (Bubba Smith), strelec Tackleberry (David Graf), bláznivý Zed (Bobcat Goldthwait), imitátor Jones (Michael Winslow), dračica Callahanová (Leslie Easterbrooková), nesmelá Hooksová (Marion Ramseyová) a ďalší ich kolegovia, hrdinovia úspešnej série amerických policajných komédií. Tentoraz sa musia postaviť ďalšej výzve, pred ktorú ich postaví ich veliteľ Lassard (George Gaynes). Tou výzvou je program nazvaný C.O.P., ktorý sa má stať zlatým klincom Lassardovej kariéry, skôr ako policajt telom i dušou odíde do dôchodku. Myšlienka celej akcie je prostá: Jediná cesta, ako sa vysporiadať s pouličnou zločinnosťou, je angažovať prostého občana. Lassard teda privedie vybraných dobrovoľníkov na policajnú akadémiu, kde sa budú trénovať v technikách sebaobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policajtov. Skupina určená na výcvik je samozrejme viac ako len rôznorodá. Nachádzajú sa v nej ľudia  rôzneho veku, odlišnej etnickej skupiny a sú schopní všetkého. Aj tentoraz má však Lassard proti sebe  silného nepriateľa. Je ním starý známy poručík Harris. Zatiaľ, kým Lassard odíde, aby sa zúčastnil výročného zjazdu policajných náčelníkov, na akadémii prevezme  velenie Harris a celkom zámerne  začne Lassardovi projekt sabotovať. Podľa Harrisových inštrukcií a príkazov sú nadšení obrancovia spravodlivosti cvičení smerom, ktorý vedie ku katastrofálnym  a  zároveň  komickým výsledkom. Harris spokojne dúfa, že Lassardov program  skončí krachom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Čtyřka tak trochu kopíruje trojku. V třetím díle se objevují nové charaktery, které studují policejní akademii. Čtvrtý díl objevuje opět nové tváře jen s drobnou změnou. Tou změnou je, že se rekrutují z řad občanů a nebudou z nich policisté. Jinak opět vidíme výcvik a najdeme další vcelku vtipné postavy. To jen značí fakt, že tvůrci ještě jednou, a nutno dodat, že naposledy, dokázali vymyslet různé charaktery, povahy a fyzicky odlišné proporce lidí, kteří by ještě mohli být vtipní. Ale je to už na hraně. Jestliže se ve trojce celá řada vtipů opakovala, ve čtyřce je to ještě patrnější. A co je patrné mnohem víc? Že tvůrcům skutečně dochází dech. Lehce je to pozorovatelné i na množství chyb, které štáb udělal. Kromě těch uvedených v zajímavostech. Například tvář pilota letadla se Zedem a Sweetchuckem, což je také uvedeno v zajímavosti, je vidět prakticky celá, což považuju za opravdu velkou chybu diletantských rozměrů. Další kupříkladu když sedí Proctor v kabince WC. Vykonává velkou, dá se předpokládat. Ovšem jakmile na stadionu vstane, ač se tvůrci docela snažili, je mu vidět okraj spodků. A pro změnu jakmile se vydá Harris na plot, na Proctora se spustí doslova liják zatímco na poručíka neprší ani trochu. Roli Sharon Stone jsem nepochopil vůbec. Ano, v každém díle se vedle Mahoneyho objevuje krásná dívka, ale podle mě zde Sharon měla působit hlavně jako propagátor a lákadlo pro diváky. Jako by konec té nejslavnější série Policejní akademie symbolizoval i konec čtvrtého dílu. Steve Guttenberg alias Mahoney odlétá v balónu, v dalších dílech se již neobjeví a nejen on. Spolu s ním i třeba legendární Modrá ústřice. Další díly jsou podle mě už relativně zbytečné. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Čtvrtý díl série a první,který u mě začíná trochu kulhat.Už není zdaleka tak zábavný a herci,včetně Guttenberga,neají téměř co hrát,ač se velmií snaží.I gagů a vtipů je tu po hříchu málo a celé to na mě působí jakýmsi odfláknutým a rychle spíchnutým dojmem.Takže patrole dávám 45% a ať je ráda,že je ráda. ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Další porce lidové zábavy na pokračování z nekomplikovaných 80. let, která se spoléhá především na staré známé Mahoneyho a spol., kteří nám zas a znova neúnavně servírují ty samé provařené gagy. Takže se tu opět všemožně padá, znovu se podíváme do baru Modrá ústřice a nechybí ani záškodnicky použité vteřinové lepidlo a slzák. Ve čtyřce se vrací kapitán Harris, ale bohužel tu naposledy vidíme Mahoneyho, Nogata, Copelanda, Sweetchucka a co je nejhorší - i Zeda (který tu ale aspoň dostal slušný prostor). Film tradičně uzavírá velká policejní akce vrcholící honičkou, tentokrát v oblacích (viz. filmový plakát). Z nostalgie nemůžu jít pod tři hvězdičky. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Oproti hrôzostrašnému predošlému dielu je tu cítiť kvalitatívny vzostup. Má to viac deja ako predošlý diel a ono je to OBČAS aj vtipné! Pravdaže jeden vtipný okamih striedajú 2-3 trápne a jeden skutočne úbohý. Guttenberg má tu väčší priestor a pribudla Sharon Stone a to je len dobré. Čo dobré nie je, je fakt, že sa opakujú vtipy z predošlých dielov - Jones, Hightower a ďalší vykrádajú samých seba a ich blbosti už nie sú vtipné (teda ak niekedy vôbec boli). Obzvlášť u Michaela Winslowa je to vidieť. Ak to zhrniem, v rámci policajnej série je to nadpriemer a je to jeden z troch najlepších dielov (1, 2, 4). Ale stále je to slabý film. Každopádne presne tu sa končí minimálna kvalita série, to čo nasleduje potom, to je už iné kafe ... ()

Brano 

všetky recenzie používateľa

Posledný diel s Mahoneym, ktorý bol jeho najslabší. Filmu nepomohol ani návrat kapitána Harrisa. Štvrté pokračovanie už nemá veľmi čo ponúknuť. Po obsahovej stránke je to dosť slabé, zdĺhavý nudný záver a humorných scén je vo filme minimum. Už po tomto pokračovaní mala skončiť celá séria. /45%/ ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (14)

  • V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama