Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Existujú dve policajné akadémie, a pretože  radnica nemá dostatok financií, jednu z nich sa rozhodne  zrušiť. Je zostavená špeciálna komisia, ktorá má po celý rok sledovať výcvik nových kadetov, metódy výuky a schopnosť využiť nabité vedomosti v praxi. Na základe výsledkov zvážia, ktorá zo škôl je lepšia a zaslúži si prežiť škrty v rozpočte. Jednu akadémiu vedie veliteľ Lassard (George Gaynes), druhú jeho rival, kapitán Mauser (Art Metrano). Keď Lassard vidí „materiál“, z ktorého by mal vycepovať skvelých policajtov, ešte nemotornejšiu zmes postavičiek ako v predchádzajúcom období, je síce zdesený, ale nakoniec dostane geniálny nápad! A tak sú tu opäť: Mohutný černoch Moses, háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, imitátor zvukov Larvell Jones, nesmelá černoška Laverne Hooksová s detským hlasom, fanatický pištoľník Tackleberry, rázna sexi seržantka Callahan a samozrejme Corey Mahoney (Steve Guttenberg). Absolventi policajnej akadémie, ktorí sa po úspešnom nasadení vracajú na pôdu školy, aby pomohli veliteľovi Lassardovi vyriešiť problém, tentoraz v úlohe inštruktorov. Musia sa vyrovnať nielen so zverencami, ale aj s množstvom nástrah a pascí, ktorými sa pokúša náročný výcvik narušiť zákerný Mauser. A ako to býva, dostanú kadeti v závere náročného výcviku príležitosť osvedčiť svoje vedomosti v praxi, keď je v priebehu honosnej párty unesený starosta mesta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (247)

Han22 

všetky recenzie používateľa

Pořád výborná zábava. Ve městě jsou dvě akademie a má zůstat jen jedna. Proti sobě stojí Lassar a Mauser, který piluje své řiťolezectví. Lassard se nevzdává a povolá své nejlepší kadety jako instruktory a s nimi pár nováčků - Facklarovu ženu, kung-fu mistra z Japonska (nezapomenutelná romantická scéna s Callahanovou), Tackleberryho švagra a hlavně úžasnou dvojici z druhého dílu - prodavače Sweetchucka a šílence Zeda. Jak to tak bývá, ti vořou co jde, ale ve výborné závěrečné akci se záchranou guvernéra zachrání vše na poslední chvíli. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Hele, děláte si srandu ?? Sedm set dolarů za taxíka ?? Kde jsi ho stopnul ?? V Jokohamě ??" ;) Moc podobně vtipných dialogů sice nenajdete ani zde, ostatně na nich Policejní akademie opravdu nikdy nestála, když si vystačila s naprosto hrubozrným přízemním humorem, kupou trapností a převážně slapstickovými gagy, nicméně co do kvality a zábavnosti Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku, pomineme-li celkem slušný první film, všem ostatním zástupcům téhle skoro až nekonečné série dost symbolicky natrhla prdel.. Suverénně nejlepší díl a zároveň vůbec poslední film režiséra Jarryho Parrise navíc zdobí výborná závěrečná honička i několik parodických citací jiných skvělých snímků, s Psycho scénou ve sprše v čele.. Není to sice povedená záležitost od A až po Zed, ale ani ten tu dokonce není tolik otravný jako jindy, a dokonce i jednou dvakrát opravdu pobaví.. Moc by mě zajímalo, kdo přišel s nápadem obsadit tohoto jinak výborného komika i režiséra, totiž Bobcata Goldthwaita, do role jednoho z největších magorů - Tohle skutečně není lichotka !! - filmového plátna.. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bol veľmi nahnevaný. Padali aj silné slová. Nadávky. Dokonca talianske. Niektoré boli aj írske, myslím. Inak som ale optimista. Nepochybujem, že uspejeme. Možno.“ Všetko, čo malo v 80. rokoch úspech, bolo okamžite podojené v nekonečnej sérii pokračovaní. Najviac sa to týkalo hororov, ale skutočný rekord trhla zrejme až séria Policajná akadémia. Tá rok čo rok prišla s ďalším pokračovaním. Trojka sa v kinách objavila rok po premiére dvojky a ako dvojka oproti jednotke, aj ona oproti dvojke je ešte bláznivejšia, ešte mohutnejšie utrhnutá z reťaze, miestami ako keby až s „kresleným“ humorom. Prvý diel oproti zvyšným pôsobí ako smrteľne vážna realistická krimi. Ako dvojku, aj trojku natočil Jerry Paris, ktorý ešte v tom istom roku zomrel vo veku 60 rokov na mozgový nádor. Novou posilou sa stáva Brian Tochi ako Nogata (dovtedajšia hviezda série Pomsta šprtov), ktorý do USA prichádza v rámci medzinárodnej výmeny. Vracia sa obľúbená dvojka Bobcat Goldhwait ako šialený Zed a Tim Kazurinsky ako okuliarnatý Sweetchuck; prvý hral v dvojke šéfa zločincov a terorizoval druhého, v trojke sa obaja predstavujú ako policajní kadeti. Pôvodní kadeti (Mahoney, Hightower, Tackleberry, Jones, Hooksová) sú už skúsení policajti, ktorí kadetov zacvičujú. V meste sú však dve akadémie a jedna musí byť zrušená. Okolo tohto sa točí celá zápletka a musím sa priznať, že mi vôbec neprekážalo, že je taká jednoduchá a priamočiara a v podstate ani nemá scenár, ale pozostáva len z voľne poprepájaných komických vystúpení. V trojke prichádzajú gagy, ktoré by postavy buď neprežili, alebo prežili s ťažkými doživotnými následkami. Nevadilo mi to v Sám doma  a nevadilo mi to ani tu, no predsa len ma viac bavili rafinovanejšie vtipy ako baterky, vlčiaky alebo identifikácia páchateľa. V trojke realitu nikto nerieši: vidno to nielen na tom, že sa k uniformovaným strážcom zákona v službe bežní civili správajú ako k odpadu, ale tiež z neortodoxných postupov samotných policajtov, kedy po civilov strieľajúc z kuše, alebo ničia verejný majetok strelou na verejnosti. Na trojke sa mi páčilo, ako tu všetci ťahajú za jedno lano, sú zohratí (spevácke vystúpenie), matadori pomáhajú kadetom, držia pri sebe. Asi starnem. Akčné finále je každopádne i vinou amatérskych dvojníkov a nízkorozpočtových kaskadérov (doslova čakajúcich na úder od herca zaneprázdneného mlátením iného kaskadéra) útrpné. Rovnako tak osemdesiatková záľuba v karate. Potešil ma väčší priestor pre senilného Lassarda, ktorý to miestami dáva už až niekde na Lloyda Bridgesa z Horúcich striel. Samozrejme nemôže chýbať návšteva baru Modrá ustrica. V malej roličke môžete zahliadnuť Davida Jamesa Elliotta (neskôr hviezdu seriálu JAG). ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Ač je L.A. velké město, dvě policejní akademie ze svého rozpočtu neutáhne. Aby nebyl nikdo znevýhodněn, bude celé léto obě akademie (Lassardovu i Mauserovu) sledovat speciální komise, která nakonec rozhodne o tom, která akademie bude zavřena. Bude to Mauserova, s kadety jedním jak druhým, vyrovnanými do zástupu - nebo Lassardova, která je otevřena lidem, a dokáže udělat policisty i z bývalých šéfů punkové bandy ? ... A jedeme z kopce - trojka Policejní akademie sestup kvality série nezastavila, ale naštěstí jej ani moc neuspíšila (to začíná až od 4, trojka je ještě relativně koukatelná). Sice jde o stoprocentní kopii prvního dílu (s jakýms takýms pseudopříběhem), ale to ani vcelku moc nevadí, a určitě se budete bavit Mauserovo-Proctorovskou debilitou, stejně tak úžasným Zedem (Bob Goldthwait). Jo a Tackleberry si konečně vrzne :) ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Po prvním dílu je trojka moje nejoblíbenější... Neskutečně moc film oživily nové postavy a to kadet Sweetchuck a kadet Zed. Pokaždé mě rozesměje jak tito dva nováčci spolu sdíllí společný pokoj :o). Závěrečná honička na skůtrech se mi vždycky líbila a líbit bude. Stejně si tak nějak pořád říkám, jak je možný, že se mi to pořád tak líbí...Nu což, musím letět, mám něco rozjednanýho v Modré ústřici, tak zatím :o) ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (20)

Reklama

Reklama