Reklama

Reklama

Buzz Lightyear

  • Česko Rakeťák (viac)
Trailer 1

Každý filmový fanúšik má rád dobrého hrdinu, niekoho, koho môže obdivovať, komu môže fandiť. Praví filmoví hrdinovia prekonávajú neprekonateľné prekážky, aby neustále zachraňovali alebo ochraňovali. Buzz Lightyear je presne takýmto typom hrdinu a zároveň  aj veľkým fenoménom strieborného plátna. Akčné dobrodružné sci-fi a príbeh o Buzzovi Lightyearovi sleduje legendárneho vesmírneho strážcu na intergalaktickom dobrodružstve. Príbeh filmu začína keď vesmírny strážca Buzz Lightyear a jeho veliteľka Alisha Hawthornová s posádkou viac ako tisíc vedcov a technikov sa vracajú domov zo svojej poslednej misie. Približne 4,2 milióna svetelných rokov od Zeme im senzor signalizuje blízkosť neprebádanej, ale na zdroje potenciálne bohatej planéty. Buzz vydá rozkaz presmerovať ich prieskumnú loď na  močaristú planétu s agresívnymi lianami a obrovskými rojacimi sa chrobákmi. Snaha o rýchly odlet sa však náhle nešťastne zvrtne a vyvrcholí haváriou, ktorá zničí palivový článok a Buzz, Alisha a celá ich posádka uviaznu na nie príliš prívetivej planéte. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (270)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Konečně zase pořádné vesmírné sci-fi. A že je animované? Vždyť to dnes oproti hraným filmům znamená jen výhodu možnosti větší výtvarné stylizace. Nemusíte kvůli tomu nakoukávat Toy Story, tohle je samostatný příběh. V některých ohledech možná až starosvětský, ale je to podívaná v první řadě pro děti, takže proč ne. Technická kvalita pixarovsky perfektní, a i když jsem Toy Story hodnotil výše, rozhodně jsem se ani chvilku nenudil ani u tohoto dobrodružství. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ako je možné, že "Lightyear" sa nestáva tým filmom, čo som si myslel, že bude? Aké ťažké je to priniesť film vesmírneho policajta Buzza Lightyeara a o tom ako sa stal hrdinom? No očividne, to tvorcom nejako úplne nešlo. Poviem to takto. Animácie od Pixaru sú tradične vynikajúce. Chris Evans ako Buzz podľa mňa celkom dobre funguje. Dokonca mu dodáva aj ten Allenovský akcent. Nemal som problém mu neuveriť, že tomu dáva všetko. Mám rád niektoré postavy a v úvode som si hovoril, že toto bude excelentný film. Keď sme sa ocitli na nepriateľskej planéte, boli sme nútení bojovať a snaha zachrániť všetkých a potom odlet... všetky tieto časti ma bavili. No potom to začne trošku kolabovať samé do seba, keď to tvorcovia podľa mňa moc prekomplikujú. Chápem, že prekonaním hyperrýchlosti sa Buzzove 4 minúty vo vesmíre pre planétu môžu stať 4 roky. A dokonca by som aj chápal, že považuje za svoje poslanie urobiť všetko preto, aby svojich ľudí dostal opäť domov. Ale ... potom prichádzajú komplikované scénky, kde sa nám predstaví Zurg a jeho plány a jeho dôvody a film začne byť skutočne nad moje chápanie. Rozumiem o čo tvorcom išlo, ale ku koncu niektoré akčné časti pôsobia skutočne vystrihnuté ako z nejakej uletenej fantasy. Na jednu stranu je super, že som chcel vidieť ako to naši hrdinovia dokážu, no vo výsledku nemôžem zakryť sklamanie. Tento film mal byť silný. Nápaditý a vizuálne strhujúci. A akosi nemá príbeh, ktorý by to dokázal potiahnuť do nekonečna a ešte ďalej. A úprimne neviem, či by ešte mali tvorcovia druhú šancu. Nechám sa prekvapiť. Hodnotenie: B ()

Reklama

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Pixarovka Rakeťák je velká pocta klasickým sci-fi filmovým dobrodružstvím a nostalgicky zábavná podívaná pro každého, kdo si jednou za čas pustí Hvězdné války. Starosvětská podívaná plná skvělé akce se sympatickým hrdinou, který je trošku jiný než jeho kolega z Toy Story. S nečekaně menším množstvím vtípků a humoru, ale zato docela zajímavým a ve správných místech dojemným příběhem, nenucenou retro atmosférou, našláplým tempem a natočená s tím správným fanouškovským nadšením. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Star Wars Animated Movie by Pixar, teda pardón, Buzz Lightyear by Pixar. Skvelá pocta klasickým sci-fi dobrodružstvám, ktorá si prekvapivo berie inšpiráciu od Interstellaru, cez Star Wars, až po Votrelcov a ktorá musí potešiť toho malého chlapca s obľubou v sci-fi, ktorého má v nás väčšina odchovaná na Hviezdnych Vojnách. Prekvapivo tentoraz s minimom humoru (čo je na hollywoosky animák skutočne rarita), zato však s maximom fungujúceho príbehu, skvelej akcie, uveriteľných emócií, svižného tempa a tým najsprávnejším fanúšikovským zanietením, kde je vidno, že do toho v Pixaru vložili aj srdce. A že to je celé technicky priam dokonalé (napríklad v porovnaní s takými nedávnymi The Bad Guys je Lightyear o reálny svetelný rok napred), perfektne uzvučené Giacchinom a dokonale nadabované Chrisom Evansom snáď ani nie je potrebné dodávať. Síce to je celé za cenu toho, že film tentoraz nemá šancu vyslovene pobaviť deti (aj preto ten prepad v kinách), keďže pre tie tu nie je nič z pôvodného Toy Story, vážne sa riešia vzťahy postáv (dojemné úmrtie jednej prichádza v prvých 15. minútach filmu) a vystupuje tu vyslovene iba jedna roztomilá postava (mačka SOX), ale čert to ber! Ja som rád, že Pixar tentoraz, a hlavne po chabom Toy Story 4, ktorý bol čistý cash-grabber, nešiel po prvoplánovom úspechu vsádzajúcom len na známu značku, ale natočil plnohodnotný animák pre tie väčšie deti, ktorý by mohol fungovať bez problémov aj sám o sebe, bez akéhokoľvek napojenia na Toy Story sériu. CELKOVO: 8/10 ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Sice možná trochu zbytečný, ale pořád za mě docela povedený animák. Stačí se vymanit z Příběhu hraček a brát jako něco úplně jiného. Děj je celkem zajímavý, i když podobné variace už jsme tu viděli mnohokrát. Buzz spolu se svou lodí ztroskotá na neznámé nehostinné planetě. Díky problémům s hyperrychlostí se odsud nemohou dostat. On to zkouší, ale akorát tím posouvá čas a všichni kolem stárnou. Když se to pak povede, dostane se do světa, který nepoznává a který ovládají roboti. Musí tedy dát dohromady tým nadšenců a postavit se jim. Je tam pár zajímavých zvratů, ale něco se dá čekat. "Šunka, chleba, šunka." ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Jedná se teprve o první spin-off studia Pixar. (PaTeXx)
  • V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu. (vojacekr)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (viac)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (viac)

Reklama

Reklama