Reklama

Reklama

Buzz Lightyear

  • Česko Rakeťák (viac)
Trailer 1

Každý filmový fanúšik má rád dobrého hrdinu, niekoho, koho môže obdivovať, komu môže fandiť. Praví filmoví hrdinovia prekonávajú neprekonateľné prekážky, aby neustále zachraňovali alebo ochraňovali. Buzz Lightyear je presne takýmto typom hrdinu a zároveň  aj veľkým fenoménom strieborného plátna. Akčné dobrodružné sci-fi a príbeh o Buzzovi Lightyearovi sleduje legendárneho vesmírneho strážcu na intergalaktickom dobrodružstve. Príbeh filmu začína keď vesmírny strážca Buzz Lightyear a jeho veliteľka Alisha Hawthornová s posádkou viac ako tisíc vedcov a technikov sa vracajú domov zo svojej poslednej misie. Približne 4,2 milióna svetelných rokov od Zeme im senzor signalizuje blízkosť neprebádanej, ale na zdroje potenciálne bohatej planéty. Buzz vydá rozkaz presmerovať ich prieskumnú loď na  močaristú planétu s agresívnymi lianami a obrovskými rojacimi sa chrobákmi. Snaha o rýchly odlet sa však náhle nešťastne zvrtne a vyvrcholí haváriou, ktorá zničí palivový článok a Buzz, Alisha a celá ich posádka uviaznu na nie príliš prívetivej planéte. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (270)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Príbeh a vizuál paráda. Je veľmi zvláštne pozrieť si prvý Toy Story a potom sa pozrieť na toto a vidieť ako ďaleko sa animácia dostala. Tu je to natoľko výrazné a vo všetkých smeroch vizuálne podmanivé, až zamrzí, že celý ten príbeh nemá dospelejší háv. Svedčalo by mu to viacej. Miestami to totiž pôsobí, ako detský diel Love, Death and Robots. Problém, ktorý z filmom mám je jeho hlavná postava. Buzz je neznesiteľný od prvej do poslednej minúty. A hoci kooperuje s ostatnými normálne a nie je to žiadny hajzlík, jeho svetonázor, jeho pohľad na všetko, čo ho obklopuje je podmienený pravidlám, ktoré do neho vštiepili na akadémií. Čo samo o sebe nie je zlé. S týmto pracovalo aj prvé Toy Story. Problém je, že jeho prechody, poznania a empatia sa vyvíja zo sekundy na sekundu. Je podmienená neustálou akciou a na emočné spektrum tam skrátka nie je miesto. A keď sa tam náhodou aj zjaví, spomalí dej neskutočne. V tomto to hapruje asi najviac. Na to, koľko je tam invenčnosti, sú tu niektoré veci až trestuhodne povrchné. Naozaj si budeme pamätať po mene aj ostatných Buzzových kolegov? K záporákovi sa nevyjadrujem. To už aj v tom Guardians fo the galaxy 2 bol zloduch spravený lepšie. Ale na jedno pozretie to vôbec neurazí. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Rakeťák sice nepřekypuje originalitou (i když o to se nejspíš Pixar v tomhle případě ani moc nesnažil), ale od samého začátku nasadí slušné tempo a je zábavným, svižným a vtipným rodinným sci-fi dobrodružstvím, kterých už dneska zas tak moc nevzniká. Jelikož si moc nepamatuji Toy Story, tak úplně nedokážu posoudit jestli je Rakeťák přesně takový jaký by měl být, ale tady je to zarputilý sympaťák, který pro splnění mise udělá cokoliv, takže k tomu kterého známe nemá rozhodně daleko. Většina humoru, jak už to tak bývá, je tady zprostředkována hrdinovým sidekickem, kterým je tentokrát robotická kočka, která je z častí domácí mazel, z části raketový inženýr a z části něco jako Tars v Interstellaru. Pixar se ani tentokrát nebojí vážnějších témat, ale opět to dělá s citem a dokonce i pojmy jako dilatace času jsou tu vysvětleny tak, že z toho děti nebudou úplně vedle...75% ()

Reklama

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Animovaná spatlanina nejvlivnějších sci-fi trháků posledních čtyř dekád v jeden zoufale neoriginální celek, kde nic není původní a všechno je vytrženo z kontextu svých předobrazů – celý scény, dílčí detaily, příběhy, prostě všechno. Na tohle snad nemůžou skočit už ani děti, natož dospělej člověk. Fungovat by to částečně mohlo snad jenom za předpokladu, že by soundtrack nesložil Michael Giacchino - mistr plagiátorství, kterej ale zrovna tady fidlá bez jakýkoliv snahy okopírovat byť jednu napínavou či emocionální notu. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Star Wars Animated Movie by Pixar, teda pardón, Buzz Lightyear by Pixar. Skvelá pocta klasickým sci-fi dobrodružstvám, ktorá si prekvapivo berie inšpiráciu od Interstellaru, cez Star Wars, až po Votrelcov a ktorá musí potešiť toho malého chlapca s obľubou v sci-fi, ktorého má v nás väčšina odchovaná na Hviezdnych Vojnách. Prekvapivo tentoraz s minimom humoru (čo je na hollywoosky animák skutočne rarita), zato však s maximom fungujúceho príbehu, skvelej akcie, uveriteľných emócií, svižného tempa a tým najsprávnejším fanúšikovským zanietením, kde je vidno, že do toho v Pixaru vložili aj srdce. A že to je celé technicky priam dokonalé (napríklad v porovnaní s takými nedávnymi The Bad Guys je Lightyear o reálny svetelný rok napred), perfektne uzvučené Giacchinom a dokonale nadabované Chrisom Evansom snáď ani nie je potrebné dodávať. Síce to je celé za cenu toho, že film tentoraz nemá šancu vyslovene pobaviť deti (aj preto ten prepad v kinách), keďže pre tie tu nie je nič z pôvodného Toy Story, vážne sa riešia vzťahy postáv (dojemné úmrtie jednej prichádza v prvých 15. minútach filmu) a vystupuje tu vyslovene iba jedna roztomilá postava (mačka SOX), ale čert to ber! Ja som rád, že Pixar tentoraz, a hlavne po chabom Toy Story 4, ktorý bol čistý cash-grabber, nešiel po prvoplánovom úspechu vsádzajúcom len na známu značku, ale natočil plnohodnotný animák pre tie väčšie deti, ktorý by mohol fungovať bez problémov aj sám o sebe, bez akéhokoľvek napojenia na Toy Story sériu. CELKOVO: 8/10 ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Zklamání. Rakeťák je sice po technické stránce naprosto dokonalý, ale příběhově nemá nic moc navíc. Strašně moc bych si přál, aby měl zajímavější postavy, odehrával se na více roztodivných planetách a byl celkově zábavnější, ale bohužel se nepovedlo. Zvrat se Zurgem je sice v jádru fajn, ale nezvládne utáhnout celý film. Navíc se tak trochu obávám, že tohle nebude bavit ani děti (což je asi i jeden z důvodů, proč Pixaři tentokrát v kinech kasovně pohořeli). V hraném, více filozofickém sci-fi by tento koncept fungoval asi mnohem lépe. Takhle je to na hodně silné, ale přesto dosti promrhané 3*. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (11)

  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)
  • V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu. (vojacekr)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (viac)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené