Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (20)

Kapitola 1: Mandalorián (2019) (S01E01) 

Primarne pre fanusikov sveta Star Wars. Atmosfera, prostredie i postavy. Zaver a odhalenie mrnavej koristi bountyhuntera vzbudil prijemnu nostalgiu. Som v zaujati, hoci nie som "fanaticky" vyznavac. Nadpriemer, hoci som presvedceny, ze kratkost tejto casti bola sposobena len nutnostou ukoncit diel po tak "epickom" odhaleni a uz nic viac divakovi nedodat. ;) ()

Kapitola 2: Dieťa (2019) (S01E02) 

Zrejme sa stopaz nezmeni a nezavisi tak uplne od aktualneho diania. To je skoda. Cakal som viac aj hlavne co sa tyka scenara. Maly "Jodik" je sice spod "premudreleho" obocia husty, ale len to nestaci. Lepsie animacie by mu tiez trochu pomohli. Inak posobi len ako "moncicak". Tato cast mi prisla iba priemerna, co sa tyka zabavnosti a atraktivnosti. ()

Kapitola 6: Väzeň (2019) (S01E06) 

Ked som tam zahliadol Billa Burr-a skoro mi zabehlo. ;) Kazdopadne potesil. Na rozdiel od chlapika s rozsliapnutym xichtom a rohami. Dost nepodareny cosplay, ale co uz. Dufal, som, ze sa za tych par dielov dej bude viacej tocit okolo baby-Yodu, ale zrejme to bude len mission by mission plechaca. Slabota. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Priemerny otvarak, hoci diel bol nabity akciou a obry cerv bol celkom kvalitnou pracou grafikov.. :) Typek v poslednych sekundach asi nebol ziadne "orezavatko". Zeleny usaty "moncicak" ma nechval chladnym. Zrejme to bude opat epizodicky road movie, az kym sa plechacik nedostane v poslednom dieli k nejakemu Jedi-ovi. :) Dufam vsak, ze sa mylim. ()

Kapitola 10: Pasažier (2020) (S02E02) 

Tato epizoda, nech nasledovnici odpustia, bol jeden babkovy a scenaristicky paskvil, ktory siel uplne mimo mna. Zrejme som pramaly "hviezdnovojnovy geek", ale tuto kratucku epizodu som dal len so znacnym sebazaprenim. 30% Zrejme to pojde tym smerom, ako som si domyslal na konci predoslej epizody. Kvantum minipribehov, mimo hlavnu liniu. Naco sa nam ukazala "zahadna postava muza" v zavere?? Bieda. ()

Kapitola 11: Dedička (2020) (S02E03) 

Vytusena linia, ze totiz kazda epizoda bude questom a sluzbickou pre exoticke charaktery, aby sa Mando dostal k Jediom snad az v uplnom zavere sa naplna. Tato bola vsak rozhodne o uroven vyssie ako ten paskvil pred nou. Bolo vidiet, ze reziserka tvorila s ohladom na divaka. Potesila kocka z Battlestar Gallactica, Katee Sackhoff. Uroven epizody dviha prave ona. Z Katee je badass holcina a z Mando-a, ktory zlikvidoval v prvej epizode "giga-cerva", je tuna typek bez napadu, co sa takmer utopi a vzapati bez strategie nakraca medzi "chobotnicakov", aby ho opat zachranili "trojky v brneni". :) Trojka v mojom hodnoteni je na rozdiel od Katee rozhodne velmi slabucka. ()

Kapitola 12: Infiltrácia (2020) (S02E04) 

Slabucke ako cajik. Kazdym dalsim dielom sa naplna to, ze Mando bude v kazdom dieli niekomu pomahat, zastavovat sa hladat medziclanok, opravovat rozbitu lod a k hlavnej linii, totiz, aby dostatl "moncicaka" k Jedio-m, sa snad nedostaneme ani v poslednom dieli. Ano, ucelom bola zrejme cesta a nie "ciel", ale aspon to mohli servirovat s ohladom na tento umysel. Tento diel je sablonovitou epizodkou z hociktoreho predosleho filmu. Az v zavere, z krizniku, je nejaky naznak dalsieho posunu. Skoda, premrhany potencial. ()

Kapitola 13: Jedijka (2020) (S02E05) 

Nieco, co sme mali vidiet omnoho skor. Stretnutie Jedi a moncicaka. Uvod zenskeho duelu inspirovany samurajskymi subojmi bol az hlupo usmevny. Takisto ako dianie predtym. Avsak atmosfera celkom funguje. Rosario mala vzdy pekny usmev., Je to poznat i pod tym oranzovym nanosom v celej tej "aure dostojnosti". Moze byt. Konecne sa pribeh trosku posunul. Zaner "road-movie" vsak ostava, ako som predpokladal, akurat Jedi-a sme sa dockali uz v piatom dieli, nie az v zavere serie. ()

Kapitola 14: Tragédia (2020) (S02E06) 

Boba Fett je drsnak, vyborna postava a momentalne i neocenitelny spojenec Manda. Opat sme sa posunuli. Vitam. Stale vsak vnimam amatercinu a caste logicke haluze, ktore by vsak clovek vo svete SW radsej ani nemal vnimat, ak si ho chce uzit. :) Slabsi priemer. ()

Kapitola 15: Presvedčenie (2020) (S02E07) 

Infiltration and extraction. Sedy priemer. Akurat Bill Burr tentokrat vo vaznejsom have, ako ho poznam z jeho vybornych stand-upov. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Konecne vydarena cast, hodna sveta SW. Presne tak uletene, ako este mozeme privierat oci a vsetko pekne "spapat". :) Zabavne a to je to najhlavnejsie plus. Cakal som, ze v celej serii uvidime viac ako len dvoch jedi-ov. Ti, ktorych sme videli vsak neboli ziadne orezavatka. Troska toho pribehu. Spokojnost. Skoda, ze predosle casti nedosahovali tejto urovne. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Natocene vylucne pre fanusikov SW-univerza. My ostatni, co mame radi kvalitne sci-fi, ale nie sme nerdi tejto odnoze, len krutime hlavami a dufame v nadejny diel. V tejto serii boli konkretne dva celkom uchadzajuce. Strasna bieda. Okoloiduca/-ci ani nestracaj svoj cas. ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Kto by to cakal, ze po osiali z umeleho "cute" Grogu u fanusikov budu tvorcovia v tretej serii stavat prave na tom? Heh...detinske a hlupucke. Jedine, co v tejto epizode neposobilo ako zle naanimovany moncicak bol CGI prerasteny krokodil. Pod tymi helmami musia byt skarede kozne choroby. :) A tie krcne stavce....juj. Pribeh Mandaloriana v porovnani napriklad s nedavnym Andorom, co do komplexity, ci pripracovanosti je na mile vzdialeny. Slabulinke dvojhviezdie. 30% ()

Kapitola 18: Bane Mandalóru (2023) (S03E02) 

Dalsi gumaci, nevyhnutny cute Grogu-blabot a x-krat sfilmovany "svet v podzemi". Nebyt stretnutia "mytickej bytosti" v hlbinach, tak epizoda fakt nema co ponuknut. Je pravdou, ze serial ocenia takmer vylucne fanusikovia a znalci lore-u. Este jedna takto slaba epizoda a asi nebudem investovat do dalsich cas. ()

Kapitola 19: Konvertita (2023) (S03E03) 

Peknucka vzdusna bitka v uvode a i jaskynna scenka s "transformermi" v zavere. Mna vsak o hviezdu viac bavila linia na Coruscante-e. Rozhodne zlepsenie po predoslej chabej epizode. Pozriem zrejme i dalsiu. ()

Kapitola 20: Najdúch (2023) (S03E04) 

Viac "gumenych stvoreni", viac "cute Grogu", viac "Mando-plechacov" v super termoregulovanych a "ultralahkych" lietajucich obleckoch. Co viac si moze fanusik priat? Zrejme uz nic. Avsak, z pohladu bezneho divaka, to nestaci ani zdaleka. Hviezda za viziu z minulosti s Jedi-mi a prerod novej clenky s vlastnou "raketou". 35% ()

Kapitola 21: Pirát (2023) (S03E05) 

Deja vu na cernocha s rotacakom v prvom Predatorovi ciste nahodna. :) Hoci zvuk zbrane je "trosku" iny...hehe. Zaver z Nevarra bol uspokojujuci. Veru, bola by skoda, keby tvar tej odusevnelej sympatickej kapitanky Kate Starbuck" z Gallacticy (Katee Sackhoff), s jej rezanymi rysmi halila helma z beskaru. Tot moj skromny nazor, coby hereckin fanusik. :) Kazdopadne na tuto seriu necakane zabavna a i akcna epizodka, a to napriek par tazkopadnym scenam. 60% ()

Kapitola 22: Žoldnieri (2023) (S03E06) 

"If we shut them down the droids, our sitizens wouldn't know how to survive." :) K tomuto bodu sa dufam, coskoro, ako ludstvo priblizime. :) Hlupunke ako krcma plna droidov...meh. Tato epizoda opat potvrdila, ze jeden-dva kvalitne diely za seriu je to maximum, co dokaze poskytnut beznemu divakovi. 30% ()

Kapitola 23: Špióni (2023) (S03E07) 

Jedna z mala epizod, kedy sa nieco deje. Slusna akcia, hlupunka naivita a patos vsak nikdy neustupili. Podla nadsenych pathviezdi je mi vsak jasne, ze toto je serial vylucne pre SW-skalnych. Ja ako fanusik dobreho sci-fi to vsak vidim inak. Je to maximalne slabsi priemer. Podstatne je, nakolko sa pri tom da pobavit, bez pocitu trapna, ci ineho vyrusovania. :) . 40% ()

Kapitola 24: Návrat (2023) (S03E08) 

Mandovia mali tentokrat silnejsie palivo o par oktanov, ked dokazali prelietat take vzdialenosti z krizniku. :) V dvoch epizodach predtym sa ukazala vzdialenost ako problem, preto nadvihnute obocie. Akcny diel a konecne stret Gideona s Mandom. Pobavil prcek v zavere, ktory nestastie nepouzil silu, aby trhal zabke nozicky. :) Nadpriemer. 55% ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama