Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer 10
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Forsberg11 k tomuto seriálu (6)

Walking Dead (2010) 

Season 1: Veľmi dlho som odkladal túto zombie sériu od AMC, ale niektoré hodnotenia mojich obľúbených užívateľov ma predsa len presvedčili sa na to mrknúť. Prvá séria má (chválabohu) len 6 častí, takže to nebol žiadny veľký záťah. A musím povedať, že nie som nadšený, no ani sklamaný. 80 % mojej pozornosti púta hlavne veľmi dobre zvládnutý postapokaliptický svet. Tých zvyšných 20 stačí na to aby som vnímal samotný príbeh, ktorý nie je nijak sofistikovaný či zamotaný. Miestami to bohužiaľ pripomýna skôr telenovelu ako seriózny namakaný počin, ktorý by si takýto námet rozhodne zaslúžil. Zväčša nesympatické postavy vedú zreteľne papierom šuštiace dialógy o hovne, chovajú sa (ako inak) ako úplni dementi. V podsate som tu nenašiel nikoho komu fandiť... možno Micheal Rooker ako Merle, ale inak je to taká sebranka pekných pacientov, ktorý vám budú liesť na nervy už po druhej časti. A čo sa týka toho na čo som sa po post-apo scenérii tešil najviac, samotných chodcov tak sa musím až trochu začudovať. Seriál nakrúcaný v roku 2010, ale niektoré masky boli podľa mňa lepšie v Romerovom kulte zo 68-ho. Pri niektorých ksichtoch som sa musel až smiať, pretože vyzerali skôr ako nepodarené masky na študentskom maškarnom plese. Je len veľká škoda, že sa takéhoto námetu neujal niekto s väčším rozpočtom a produkčnými schopnosťami, ako napríklad HBO alebo Netflix. Vyzará to tak, že AMC bude seriál viesť aj naďalej v zavedených koľajách telenovely na pozadí zombie apokalypsy a nijak viac prepracovaného deja sa asi nedočkám. Bodaj by som sa ale mýlíl. Dám tomu ešte jednu šancu v druhej sezóne a uvidím. Možno prekvapí. Najlepšia epizóda: s01e01 Days Gone Bye. 60 %!! SESON 2. Tak som nakoniec rád, že som dal tomuto seriálu ešte jednu šancu. Druhá séria, aj keď rozťahanejšia ako prvá, bola ale zaujímavejšia, krvavejšia a hlavne akčnejšia. Dej sa presunul na farmu, kde sa udialo množstvo pamätihodných udalostí (studňa, stodola, finálny nájazd "hordy"). Postáv nám najprv rapídne pribudlo ale v posledných častiach série mnoho ubodlo. Škoda však aj napriek veľkej snahe len minimálneho postupu v deji. Od nejakého happy endu sme ešte veľmi ďaleko, ak je vôbec nejaký v pláne. Teraz však aspoň môžem s radosťou vyhlásiť, že sa teším na ďalšiu sériu... 75 %!! Najlepšia časť: E07 Pretty Much Dead Already. SEASON 3: Zatiaľ jednoznačne najlepšie sezóna. Všetko šlapalo na plné gule a ja som sa bavil ako kráľ. Rick je kurva BOH!! 80%!! Začína to dostávať už poriadne grády. SEASON 4: Štvrtá sezóna je ešte lepšia ako tretia a ja mám pocit, že Chodiaci mŕtvi zrejú ako víno /kurva to znie dosť divne/... Hlavne konečne to chytilu takú poriadnu hororovú, bezútešnú a drsnú atmosféru. Nikto sa tu s nikým nesere a ľudia vedia byť väčšie svine ako tie mäsožravé kurvy. Skvele sa nám to rozbehlo. Sem s "päťkou"!! 85 %!! SEASON 5: Po skvelej predcházajúcej sezóne je to síce kvalitatívne mierne nižšie, ale tie 4* si to bez problémov ustráži. 75 %!! ()

Season 2 (2011) (S02) 

Tak som nakoniec rád, že som dal tomuto seriálu ešte jednu šancu. Druhá séria, aj keď rozťahanejšia ako prvá, bola ale zaujímavejšia, krvavejšia a hlavne akčnejšia. Dej sa presunul na farmu, kde sa udialo množstvo pamätihodných udalostí (studňa, stodola, finálny nájazd "hordy"). Postáv nám najprv rapídne pribudlo ale v posledných častiach série mnoho ubodlo. Škoda však aj napriek veľkej snahe len minimálneho postupu v deji. Od nejakého happy endu sme ešte veľmi ďaleko, ak je vôbec nejaký v pláne. Teraz však aspoň môžem s radosťou vyhlásiť, že sa teším na ďalšiu sériu... 75 %!! Najlepšia časť: E07 Pretty Much Dead Already. ()

Season 3 (2012) (S03) 

Zatiaľ jednoznačne najlepšia sezóna. Všetko šlapalo na plné gule a ja som sa bavil ako kráľ. Rick je kurva BOH!! 80%!! ()

Skrytý vrah (2012) (S03E04) 

Wow, wow, wow. Zatiaľ (ak nie najlepšia) tak určite jedna z najlepších epizód celého seriálu. Musím sa priznať, že toto som nečakal ani vo sne. Je neuveriteľné kam sa seriál dostal od prvej, nudnej série a takisto je chválihodné, že scenáristom narástli gule. Excelentné. Posledných 15 minút som už nevládal... 95 !! ()

Season 4 (2013) (S04) 

Začína to dostávať už poriadne grády. Štvrtá sezóna je ešte lepšia ako tretia a ja mám pocit, že Chodiaci mŕtvi zrejú ako víno /kurva to znie dosť divne/... Hlavne konečne to chytilu takú poriadnu hororovú, bezútešnú a drsnú atmosféru. Nikto sa tu s nikým nesere a ľudia vedia byť väčšie svine ako tie mäsožravé kurvy. Skvele sa nám to rozbehlo. Sem s "päťkou"!! 85 %!! ()

Season 5 (2014) (S05) 

Po skvelej predcházajúcej sezóne je to síce kvalitatívne mierne nižšie, ale tie 4* si to bez problémov ustráži. 70 %!! ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama