Reklama

Reklama

Pýcha a predsudok

  • Česko Pýcha a předsudek (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pani Bennetová (Brenda Blethyn) vedie svojich päť dcér k názoru, že žena môže byť šťastná len vtedy, keď sa dobre vydá. Elizabeth (Keira Knightley) však názory svojej matky nezdieľa. Keď sa v blízkom zámočku ubytuje slobodný a bohatý pán Bingley (Simon Woods), všetci Bennetovci zacítia šancu na výhodný sobáš. Najstaršia dcéra Jane (Rosamund Pike) pánovi Bingleymu okamžite podľahne, Elizabeth sa však viac páči jeho priateľ, pán Darcy (Matthew MacFadyen). (STV)

(viac)

Zaujímavosti (45)

Rozum a cit (1995)

Joe Wright

  • Režisér se setkal s Rosamund Pike v roce 2005 během natáčení filmu Pýcha a předsudek (2005). Pár se zasnoubil, ale v roce 2008 se rozešel. V roce 2010 se oženil se sitáristkou Anoushkou Shankar, se kterou má dva syny, Zubina Shankara Wrighta a Mohana Shankara Wrighta. Pár se rozvedl v roce 2018. Od roku 2018 randí s herečkou Helen Bennett, se kterou má dceru Virginii Willow. (Trajektt)

Matthew Macfadyen

  • Z obavy, aby nebyl zaškatulkován jen pro určitý typ rolí, odmítal po natočení Pýchy a předsudku (2005) šest měsíců všechny scénáře, většinou romantických komedií, dokud mu nezačali posílat i jiné typy postav. (Masai)

Domino (2005)

  • Keira Knightley mala po skončení natáčania Pride & Prejudice (2005) do začiatku natáčania filmu Domino iba 4 dni voľna. Preto, ako sama tvrdí, nemala dostatok času na takú fyzickú prípravu, ako by sa jej žiadalo. Ešte počas nakrúcania Pride & Prejudice mala k dispozícii trénera, s ktorým o 4:00 ráno chodievala behávať a posledné dni nakrúcania trávila cez prestávky čas s trénerom bojových umení, Edom Chowom, ktorý ju učil základy používania nunčakov. Po príchode do L.A. pokračovala v tréningu s expertom bojových umení, Jeffom Amadom, pri ktorom zdokonalila prácu s nunčakmi a venovala sa aj narábaniu s nožmi a vrhacím technikám. Zároveň absolvovala aj dvojdňový tréning lovcov odmien v púšti, kde cvičili najmä streľbu zo zbraní. (Bobek15)

Jana Eyrová (2011)

  • Producent Alison Owen a režisér Cary Joji Fukunaga si z mnoha potenciálních míst v Británii jako filmovou lokaci vybrali Haddon Hall v osadě Bakewell v hrabství Derbyshire, kde shodou náhod stál i dům, který inspiroval autorku novely Charlotte Brontëovou v jejím zobrazení Thornfieldu. Stejně tomu bylo i v dřívější adaptaci, minisérii BBC, Osudová láska Jany Eyrové z roku 2006. Dalším použitým exteriérem bylo největší soukromě vlastněné venkovské sídlo v Anglii, Chatsworth House. Místo, které se objevilo již ve filmu Pýcha a předsudek (2005) jako zahrada rodiny pana Darcyho (Matthew Macfadyen), posloužilo jako lokace, kde se Jana (Mia Wasikowska) poprvé setkala s Rochesterem (Michael Fassbender). (Michelle75)

Invázia trifidov (2009) (TV film)

  • Dům Billa Masena (Dougray Scott) je ve skutečnosti sídlo Groombridge u Tunbridge v hrabství Kent. Stejný dům byl využit i při natáčení snímku Pýcha a předsudek (2005). (Terva)

Súvisiace novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (viac)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (viac)

Keira jede do Ruska

Keira jede do Ruska

21.11.2010

Po včerejším Lincolnovi tady máme další sázku na oscarovou jistotu. Po Pýše a předsudku a Pokání bude režisér Joe Wright (brzy uvidíme jeho akční thriller Hanna) opět spolupracovat s Keirou Knightley… (viac)

My Complicated Lady

My Complicated Lady

04.12.2009

Nová verze muzikálu My Fair Lady studia Sony/Columbia je dalším z projektů, které střídají jména na tvůrčích a hereckých postech jako ponožky. Dejme si stručný souhrn: Původně se o režii zajímal… (viac)

Reklama

Reklama