Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(4)

Emma má celkom iné vlastnosti ako ostatné mladé dámy. Tým, že vyrastala po boku neschopného otca, si musela zobrať na starosť riadenie rodinného panstva sama. Tieto okolnosti v nej vypestovali až prehnané sebavedomie: len ona všetkému rozumie a vie, čo je pre každého najlepšie. To v nej podporí aj myšlienku dohodiť svojej priateľke Harriet snúbenca. Týmto spôsobom, napriek svojim najlepším úmyslom, kráča od maléru k maléru a jediný, kto sa ju snaží umravniť, je jej švagor, pán Knightley. (RTVS)

(viac)

Recenzie (56)

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

3 a pol *. Po 1. minúte som bola nadšená. Očakávala som veľmi sviežu sériu novej Emmy so zaujímavým obrazom, skvelými hercami, II. Bleak House v podobe J. Austen. Prišlo veľké sklamanie. Romola je skvelá herečka ale ... ako Emma?:( Príliž veľa emócií, smiechu, mračenia sa, mávania... Kde je určitá rezervovanosť, kt. platila v ich dobe? Okrem toho na mňa robí dojem slabosti. Také bledé stvorenie, akoby som videla cez ňu. Druhý extrém bol Mr. Knightley, kt. nám ukázal, že dokáže neskutočne dlho držať pevne zavreté pery a nedať na javo žiadny iný výraz. Podľa mňa im to spolu vôbec nesvedčalo. Ako páru. Max. ako priateľom. Proste ich lavičková posledná scéna mi prišla absolútne umelá. Nesympatická Harriet, krom toho modrooká blondínka a také už sú predsa Emma a Mrs. Elton. Mr. Elton si zase zaslúži uznanie. Skutočne veril svojej postave, úžasne sebavedomý. Trošku mi pripomenul podobnosť jeho postavy s Mr. Collinsom z Pýchy, ibaže tento pastor je považovaný za dobre vyzerajúceho. /čo skutočne herec bol;) / Ďalšieho fešáka predstavuje Frank Churchill. Veľmi príjemné zjavenie. A.. potešil Mr. Michael Gambon. Má štýl. Charizmu. Cítim prítomnosť vzácneho človeka, keď je na scéne. Jane F. je mierne nevýrazná i keď veľmi krásna! __ Čo ma potešilo ďalej je rozhodne zaujímavý príjemný obraz. Hl. začiatok série. Tiež náročné scény typu bál, scéna (v Bathe by o takomto čase ohlasovali večeru) :), symetricky obrátený 2x príchod Mr. Eltona do domu Emmy...____ Hudba? Ma prekvapilo, že často som si musela pozastavovať film, lebo som nevedela spoznať, odkiaľ ju spoznávam. Mnohé prvky sme už počuli. Napr. v Becoming Jane to, čo hrá Jane Fairfax /Bond Street Airs/, Cranford /úvodná zvučka/, The Duchess ... Takže som neskutočne zvedavá na soundtrack list. __ Lokácie - ktorú z nich sme už nevideli?:) /Wives and Daughters - Knightlyho dom, Emma- Taylorovci, to mesto mi pripomína Emmu 1996 alebo Pýchu 1995.. atď. Ku kostýmom.. pekné detaily niektoré. . Jo a potom, ten Emmin účes je perfekný. Rada by som sa ho naučila. Škoda však, že jej nečesali aj iné.__ Celkovo. Nie zlé, mohlo však byť lepšie. ()

Hedka 

všetky recenzie používateľa

Po dvoch kvalitných spracovaniach Emmy, ktoré som predčasom videla som túto minisériu brala tak trochu s rezervou. Nemala som veľké očakávania, ale mýlila som sa! Aký svieži a nový pohľad na tento austenovský príbeh! Mám veľmi rada Emmu, jej živelnosť, otvorenosť, láskavé srdce, úprimnosť, oddanosť otcovi - áno, aj jej nedokonalosti (občasnú detinskosť a domýšľavosť), ale najviac ma dojíma a teší jej postupná zrelosť a objavenie pravých hodnôt v tom múdrom, láskavom a prenikavo inteligentnom mužovi, ktorý ju dokázal aj kriticky formovať a napriek jej nedostatkom ľúbiť. Krásny príbeh! Učí nás o živote, o vzťahoch a o.i. aj o tom, aké dôležité je vybrať si pre spoločný život správneho partnera, ktorého si môžeme vážiť a obdivovať.... Milo ma prekvapila nielen réžia, ale aj scenár, strih, exteriéry - zvlášť zábery prekrásnych prírodných scenérií. A prekvapili aj herecké výkony. Tradičná kvalita BBC sa nezaprie. Práve takáto duchaplná romantika ma dokáže vtiahnuť do iného sveta a pohovieť si v ňom....Občas to potrebujem. ()

Reklama

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Příjemný výlet do prosluněného anglického venkova, ve kterém často znějí svatební zvony a středem všeho bývají pletichy. Muset někomu popsat příběh, pak nastane problém, protože hlavní zápletku to tak úplně nemá. Od začátku jsem měla podezření (knihu jsem nečetla), že něco bude mezi Emmou a panem Knightley, ale většinou jsem mezi nimi nezaznamenala příliš emocí nebo chemie, snad až na dvě hádky. Proto mi jejich láska nepřipadá úplně pravá, ale spíše vynucená okolnostmi. Nicméně Romola Garai jako Emma zářila, snad jen ve chvilkách vypjatých emocí se mohla mírnit. Ke komu nemám výtky, je Michael Gambon, tak roztomilého staříka jsem snad ještě neviděla. I přes mé pozitivní hodnocení mne trochu mrzí, že téměř celou dobu se jen řeší dohady "kdo s kým" a tuším, že o jeden díl méně by příběh také snesl; na druhou stranu poslední díl vše vynahradil. Snad až na ne příliš přesvědčivou postavu Harriet, která byla každou chvíli zamilovaná do někoho jiného a tak působila jako nerozhodná jednoduchá husička. Rozhodně slabší 4*. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Zdařilé zpracování příběhu pozoruhodné i rozporuplné Emmy s kouzelnou atmosférou, půvabným hudebním podmazem a sympatickým hereckým ansámblem.. Jonny Lee Miller se mi jako pan Knightley moc líbil a Romola je v každém ohledu zajímavá, po pravdě vůbec jsem ji neznala.. Pro mě příjemné pokoukání na deštivé nedělní odpoledne a krásné čtyři hvězdy.. ()

Ivusha 

všetky recenzie používateľa

Ať jste četli předlohu, nebo ne, určitě se vám tato adaptace bude líbit. Všechny postavy mě uchvátily a myslím, že z Jonny Lee Millera bude můj oblíbený Kingsley. Navíc bych řekla, že ústřední dvojice byla perfektní a skvěle si padli, to jiskření tam fakt bylo. Samozřejmě, že to má své chybičky - Romola je na Emmu příliš emotivní (už z knížky si ji představuji jako dívku, která se umí udržet) a některé scény nejsou zrovna dobové, ale to minisérii neubírá na kráse (prostě těch pět dát musím, i když bych řekla, že nejsou stoprocentí... to možná po druhém zhlédnutí). Zkrátka a dobře pokud máte příběhy Jane Austenové rádi alespoň z pětiny jako já, tak se vám to určitě bude líbit. Tak a teď by bbc mohla natočit třeba minisérii Mansfieldského panství (a tím myslím znovu:-))) ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (8)

  • Pri natáčaní v Chilhame, ktorý slúžil ako Highbury, pracovníci produkčného dizajnu pokryli niekoľko ciest štrkom, aby zamaskovali cestné značenie z 21. storočia a na námestí obce postavili fontánu. (Arsenal83)
  • V roce 1995 pověřila BBC Sandy Welch napsáním scénáře minisérie Slečna Emma. Na to však začaly produkční společnosti Miramax a Meridian Broadcasting vyrábět svá díla podle knihy Emma od Jane Austenové, konkrétně film Emma (1996) a stejnojmenný televizní snímek Emma (1996). BBC proto tehdy svůj projekt zastavila. K návratu k původní látce pak došlo po více jak 10 letech. (zuza99)
  • Hlavné natáčanie sa začalo štvordňovým natáčaním v dedine Chilham v Kente od 14. do 18. apríla 2009, pokračovalo sa vo farskom kostole Panny Márie v Send, Surrey 24. a 28. apríla, kde boli dokončené scény sobáša a nedeľnej bohoslužby. Ďalšie natáčanie sa uskutočnilo v Squerryes Court, Westerham, Kent, kde sa natáčalo veľa interiérových scén. (Arsenal83)

Reklama

Reklama