Reklama

Reklama

Niekto to rád horúce

  • Československo Někdo to rád horké (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrdinami slávneho filmu sú dvaja muzikanti Joe a Jerry, ktorí sa na úteku pre gangstrami prezlečú za ženy a ukryjú sa v dievčenskom orchestri, ktorý práve odchádza na turné na Floridu. Joe sa zamiluje do speváčky, ale spolu s kamarátom sa obaja, podobne ako ostatné dievčatá, stanú terčom pozornosti mužov. Kým o Joea, alias Josefinu, sa zaujíma mladučký hotelový poslíček, Jerrymu, alias Dafne, dvorí neodbytný obstarožný milionár... (STV)

(viac)

Zaujímavosti (97)

Pobrežná hliadka (1989) (seriál)

  • „Duchařský“ dvojdíl ve čtvrté řadě (epizody 14 a 15, Coronado Del Soul, Part I + II) se odehrává a byl natáčen v hotelu Del Coronado v San Diegu. Jedná se o jeden z nejslavnějších filmových hotelů. Jeho prostředí bylo použito mimo jiné i ve filmu Někdo to rád horké (1959). (L_O_U_S)

Mike Leigh

Richard Eyre

Julie Delpy

Niekto to rád blond (2004)

  • Seriál v několika případech připomíná film Někdo to rád horké (1959) – dva muži převlečení za ženy; muž vydávající se za ženu, do kterého se vášnivě zamiluje jiný muž; muž převlečený za ženu, který se během svého převleku seznámil se ženou, kterou se snaží získat. Na to také odkazuje český překlad názvu filmu. (Ganka)

Zatmenie (1962)

  • Pauline Kael, vlivná americká filmová kritička, filmu udělila přezdívku "Někdo to rád studené" (Some Like It Cold - v narážce na název filmu Někdo to rád horké z roku 1959) kvůli odstupu a chladu, který z režisérovy práce s herci a prostorem čiší. (Morien)

Bezmocná (1995)

  • Oba filmy, které Christian a Cher sledují na videu - Někdo to rád horké (1959) a Spartakus (1960), jsou narážkou na Christianovu sexuální orientaci. V prvním z nich se setkáme s muži převlečenými za ženy. Druhý obsahuje scénu, kdy se jeden muž snaží svést druhého. Dalším náznakem je i kniha, kterou Christian čte - Junky od Williama Burroughse, který byl homosexuál. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (viac)

Reklama

Reklama