Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Rana dáždnikom

Rana dáždnikom (1980)

Podľa mňa najlepší a dovolím si tvrdiť s nádychom objektivizmu,že jeden z najlepších filmov Pierra Richarda.Kvalitná zápletka,svižné tempo,dobré gagy,zaujímave prostredie Paríž,St.Tropez – čo viac si želať.V kine som sa smial – a celé kino so mnou a i po rokoch je to stále dobrá zábava. Jediné čo mi vadi a za čo film nemôže je nový dabing.Síce Petr Oliva ostal, ale ani on nie je čo kedysi a ostatné hlasy –ee nie.Kto nevidel verziu v kinách a neskôr televiznu verziu vydanú i na VHS – bude celkom spokojný,ale to čo vyšlo teraz na DVD – ozaj o minimálne dve triedy horší dabing. (napr.legendárna hláška :...mé letní sáčko.... je predabované na:...moja kacabajka... Rád by som sa spýtal načo nový dabing?veď ten originál je dostupný.

Fantomas sa hnevá

Fantomas sa hnevá (1965)

...ôsma rada v kine na prízemí,plné kino ...vždy sa mi to páčilo a páči naďalej.Absolútna klasika a super komédia,ktorá nestarne.

Darček

Darček (1982)

moje zaujímavosti: Filmovanie prebiehalo v mestách Paríž, Domodossolo a Benátky. (dyfur) Hlavní hrdinovia sú vo filme ubytovaní v Dóžecího paláci. V skutočnosti sa však natáčalo v dvoch päťhviezdičkových hoteloch v Benátkach – zábery z recepcie v hoteli Danieli a scény v izbe v hoteli Bauer Grünwald. (dyfur) Spevácky výkon Pierra Mondyho (Grégoire Dufour) a Clio Goldsmith (Joyane), keď spievajú pieseň "Broadway", je skutočný. (dyfur)

Veľký blondín s čiernou topánkou

Veľký blondín s čiernou topánkou (1972)

Môj 8OO-stý koment.Jeden z mojich najobľúbenejších filmov.Klasika medzi francúzskymi komédiami,7O-te roky sú tu pekne "čitateľné" ,film,ktorý urobil s P.Richarda hviezdu.Iste ak to uvidíte po stý raz ako ja až tak smiešne to nebude,ale niektoré hlášky,scénky sú stále minimálne "úsmevotvorné".

Záletník

Záletník (1976)

Moja zaujímavosť: Film sa natáčal v Paríži. (dyfur)

Niekto to rád horúce

Niekto to rád horúce (1959)

1000-komentár:Jedna z tých mála amerických komédii,ktoré boli uvádzané v časoch Československej socialistickej republiky.Hrala tam tragicky zomretá herečka,poukázaná nezamestnanosť v kapitalizme,zločinnosť-mafiáni,ideologická nezávadnosť.Napriek tomu tieto atribúty si nikto nevšimal a skvele sa bavil .Trio M.Monroe-ová :) ,J.Lemmon,T.Curtis pod vedením B.Wildera sa vyborne doplňajú a napriek -na tú dobu dlhej minutáži filmu (komédie sa natáčali tak do 90 minút trvania)-rychlo čas úbúdal a smeroval k vcelku dobrému -dnes už legendárnemu-záveru. Videl som iste aspoň 100 krát ..............pozn:vynikajúci český dabing žiaľ nie je v edicii blu-ray - nejaký blbec to nechal predabovať a "odpáral" kopec vtipu z vynikajúcej komédie.

Štipku soli

Štipku soli (1977)

moje zaujjímavosti: Zábery z hotelového bazéna, kde sa kúpu hlavní hrdinovia, boli filmované v hoteli Bellevue v Hornom Smokovci. Ten prešiel rekonštrukciou a pôvodný vzhľad bazéna, ktorý máme možnosť vidieť vo filme, sa nezachoval. (dyfur) Jiřího Krampola (Štefan Drozd) predaboval Bronislav Križan. (dyfur) Hlavní hrdinovia sú ubytovaní v hoteli FIS na Štrbskom plese. (dyfur) Filmovanie prebiehalo v Prahe a na Štrbskom plese. (dyfur)

Moji priatelia II

Moji priatelia II (1982)

moja zaujímavosť:Filmovanie prebiehalo v talianskych mestách Florencia a Pisa. (dyfur)

Nebožtíci žičia láske

Nebožtíci žičia láske (1972)

moja zaujímavosť: Natáčanie prebiehalo na ostrove Ischia, konkrétne v prístave a v kostolíku Santa Maria del Saccorso, a v mestečku Sorrento, kde sa nakrúcalo ranné kúpanie na pláži a scény v Grand Hoteli Excelsior. (dyfur)