Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlho utekala pred tichým vraždiacim monštrom menom Michael Myers, až sa rozhodla zmeniť taktiku. Prestala utekať, začala bojovať a nalákala Michaela do dokonalej pasce. Tá síce vyšla, ale … Príbeh filmu Halloween zabíja začína v okamihu, keď predchádzajúci film skončil. Ťažko zranená Laurie odchádza v sprievode dcéry a vnučky do nemocnice a v protismere sa k jej horiacemu domu rútia hasiči. V jeho útrobách je v ohnivom pekle uväznený zabijak, ktorý ju prenasledoval celý život. Bohužiaľ, nielen mačky majú sedem životov. Ubehne pár minút a Michael Myers už zase chodí ulicami mesta, ktoré sa pripravuje na halloweensku noc, a úspešne zvyšuje počet svojich obetí. Správa o tom, že z jej pasce unikol, sa dostane aj k Laurie, ktorá si je istá, že keď Michaela porazila raz, porazí ho aj druhý raz. Len bude potrebovať pomoc. Bude ale nutné presvedčiť obyvateľov mestečka, aby sa Myersa prestali báť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (14)

Trailer 2

Recenzie (363)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Sériu Halloween mám rád, Michael Myers je už dlhé dekády ikonický zabijak, ktorému sa vlastne ako jedinému podarilo vo vyššej kvalite zotrvať až doteraz. Predchádzajúci reštart bol výborný, možno aj zo všetkých dielov najlepší, takže na toto priame pokračovanie som sa veľmi tešil, ale už po tretíkrát v rade sa opakuje presne to isté. Keď sériu jeden diel konečne zase naštartuje, ten druhý to zase pokazí, aj keď ani raz sa nejednalo o nejakú katastrofu a to ani tentoraz. A môže za to hlavne samotný Michael Myers, ktorý je stále perfektný, vždy, keď je v obraze, tak sa je na čo pozerať a svoj rešpekt má. Síce už miestami nepripomína sériového vraha, ale skôr terminátora, čo pôsobí trochu zvláštne, predsa len doteraz si skoro vždy vyberal osamotené obete a hlavne tie slabšie, tu nemá problém sa postaviť desiatim chlapom v najlepšej forme, ale je to už dvanásty diel, takže nejaké zmeny samozrejme beriem. Problémom je skôr všetko ostatné. Nápad so vzburou celého mesta nebol zlý a ponúka slušný potenciál, ale veľmi zle sa využíva a prišlo mi, že film funguje tak prvých dvadsať minút, potom to celé padne do úplného stereotypu a prakticky sa tu nič zaujímavé nedeje. Na scenári si teda mohli dať viac záležať a to aj na pomery tohto subžánru. A veľkým sklamaním sú aj postavy a pritom ten predchádzajúci po tejto stránke fungoval perfektne, ponúkol skvelé hlavné ženské trio, kde bolo radosť pozerať na ten odlišný prístup naprieč tromi generáciami, ale aj ten zvyšok ich ideálne podporoval, ale tu šli úplne do úzadia, pričom aj na tej malej ploche vôbec nezaujmú a nové postavy nestoja za nič. A to neustále opakovanie o zastavení zla v túto noc mi strašne liezlo na nervy. A tak to musí neustále zachraňovať Michael Myers, ktorý to našťastie likviduje jedna radosť, má tu vysoký bodycount, asi najväčší v celej sérii a dali si záležať aj na tých vraždách a tak aspoň v tomto film poteší. Ale poriadne zvláštne pôsobí celý záver, niečo sa mi páčilo, ale to najzásadnejšie vôbec nie je tak úderne podané, ako by sa patrilo a prišlo mi to len tak mimochodom. Technicky je film zvládnutý dobre, vizuál je veľmi kvalitný, produkčne je Halloween stále značka, ale v ostatných ohľadoch už film moc nefunguje, žiadne napätie, ani obava o postavy. Takže žiadna katastrofa sa nekoná, ale po predchádzajúcom diely som čakal podstatne viac a dúfam, že to ukončenie trilógie nejak vynahradí. 55% ()

kiddo odpad!

všetky recenzie používateľa

Všechno, co člověk o nových Halloweenech potřebuje vědět, se dozví hned z úvodních titulků. V tom prvním máme shnilou hromadu beztvarého, do mrtě vydojeného bleh, z níž vypučí krásná sexy mňamka. No a než do té mimořádně mrdatelné mňamky stačíte zaklesnou zubama, tak vám ji v tom druhém sežehnou jak haldu odpadků. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ta snaha jít jinou cestou a směrem mi tu narozdíl od ostatních až tak nevadí. Jenom kdyby tam nebylo tolik prázdných keců a rádoby filozofie od naprosto nezajímavých postav. Zatím co hlavní hrdinka jako by tu ani nebyla. Když jede film ve slasherovém módu, tak má pořád co nabídnout a Michael si to pořád nehorázně dává o tom žádná. Takže výsledek je takový trochu nesourodý mix klasické vyvražďovačky a psychologického dramatu, ale jsem Myersův skalní fanda, takže jsem ochotný leccos prominout. Prachy za kino mě to nestálo navíc to hodnocení tady vypadá jako čistý hate a to si zase Michael nezaslouží.60% ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

David Gordon Green se rozhodl, že natočí sequelovou trilogii k původnímu Halloweenu Johna Carpentera. Skvěle si vymyslel rozjezd (Halloween 2018) a jsem ochoten věřit, že má dobře vymyšlený i konec (Halloween končí). Nějak mu ale nedošlo, že do prostřední části vlastně nemá moc co dát. Hlavní hrdinku postavil úplně bokem a jiné nosné postavy vlastně nemá, takže udělal (kolektivním) hrdinou obyvatele Haddonfieldu. Většinu filmu tak hloupí a neschopní občané ve snaze Myerse zabít mu akorát nabíhají na nůž, aby se na konci ukázalo, že legendárního maskovaného vraha nejspíš ani zabít nejde (Wolverine hadr). Jsem zvědav, jak se tenhle "drobný" problém v následujícím dílu nakonec vyřeší. Mám totiž dojem, že tohohle pána by nejspíš nezastavila ani koupel v roztavené oceli či vystřelení do slunce... 50 % ()

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $92,002,155║ Tržby Celosvetovo $131,647,155▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,703,859║ Tržby za predaj DVD v USA $1,969,676  ║ Nový Halloween to teda riadne zabil! To ako takéto bezduché samoúčelné výplachovky "horor splašky" ešte niekoho bavia? Bez poriadne atmosféry bezducho naservírovaní splasch či slash hnoj. Nepomôžem si ale na čo je dobré takéto ako x-té pokračovanie, ktoré sa nevie pohnúť z jedného miesta. V tej nemocnici tá hystéria to úplne s prehľadom dala maximálne dole, to bola ale riadne primitívna tukačka na čelo, ten ako že príbeh, heh.  Čistá tragédia. Kedy tomu bude koniec? Normálne mi zhnusia pôvodný horor z 1978. /5%/ ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (17)

  • Věta: „Evil dies tonight,“ je ve filmu vyslovena přesně 29krát. (Takeshi666)
  • V úvodu filmu se objeví skuteční hasiči z hasičského sboru Cannon Air Force Base. (Takeshi666)

Súvisiace novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (viac)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (viac)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama