Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa drackula k tomuto seriálu (27)

Season 1 (2019) (S01) 

Po epizóde IX som bol zo sveta SW a z jeho fandomu tak znechutený, že som dlhodobo ignoroval všetko, čo sa okolo tohto univerza riešilo. Keď však prišlo Disney plus aj na Slovensko, povedal som si, že všetok ten hype okolo Mandaloriana určite nebude náhoda. A tak to bola moja prvá voľba na tejto platforme. Mandalorian ma príjemne prekvapil najmä westernovou atmosférou. Príbeh sa pomaly budoval a finále potom všetko krásne spojilo. Som nadšený a svet SW je pre mňa opäť lákavý. Disney plus ()

Kapitola 1: Mandalorián (2019) (S01E01) 

Na úvod super. Westernová atmosféra z toho dýcha nádherne, hlavný hrdina je svojim spôsobom sympatický a svet v ktorom sme sa ocitli spoznávame pomaly. Akcia bola taká westernová klasika. Určite budem pokračovať. 80% Disney plus ()

Kapitola 2: Dieťa (2019) (S01E02) 

Stále je to kvalitný western. Keďže sme stále len v úvode, riešia sa tu menšie problémy a vedľajšie misie, ktoré tiež bavia. Krpatý yoda milo prekvapil a funguje aj inak ako len budúci merch. Napadlo ma, že Pascal to má s herectvom ťažšie ako herci, ktorí hrali sudcu Dredda. :D Mám ale túto postavu stále radšej. 80% Disney plus ()

Kapitola 3: Hriech (2019) (S01E03) 

V závere tejto epizódy som si povedal, že toto je presne ten moment, kedy som sa do tohto seriálu zamiloval. Čistokrvnejší western som už dlho nevidel. Zápletka ako z Johna Wicka, ale šlapalo to náramne. Dokonca som si povedal, že Stormtrooperi konečne nie sú úplné trubky. Mandaloriani sú úplne top a po dlhšej dobe si Star Wars opäť nesmierne užívam. This is the Way! 100% Disney plus ()

Kapitola 4: Útočisko (2019) (S01E04) 

Dvaja statočný ochraňujú farmárov pred bandou zlosynov. Bolo tu síce pár logických chýb, ale ten westernový pocit, ktorý z toho sálal ma dokonale pohltil. Epizódu som si naozaj užil. 90% Disney plus ()

Kapitola 5: Pištoľník (2019) (S01E05) 

Zase Tatooine. Na môj vkus veľmi predvídateľné a nejako výraznejšie to nikoho a nič neposunulo. Ale že by som sa vyslovene nudil povedať nemôžem. Stále to má vysoký štandard. 70% Disney plus ()

Kapitola 6: Väzeň (2019) (S01E06) 

V celkovom dianí sa seriál skoro vôbec neposunul, ale napriek tomu ma tento "side quest" bavil. Mando sa prejavil v plnej paráde a konfrontácia s bandou žoldnierov nemala chybu. Objavili sa aj X-wingy, čo viac si želať. 90% Disney Plus ()

Kapitola 7: Zúčtovanie (2019) (S01E07) 

Krásne to do seba všetko zapadlo. Všetky príbehové línie sa spojili v jednom bode a neostáva nič iné iba sa tešiť na finále. Nástup hlavného zlosyna bol nenormálne štýlový. A záver ma trochu zamrzel. :/ 100% Disney plus ()

Kapitola 8: Vykúpenie (2019) (S01E08) 

Úvod v ktorom dvaja Stormtroopery riešia aj klasické strelecké klišé bolo skvelé odľahčenie. Nasledovala akčná jazda v ktorej sa nestratili ani vedlajšie postavy. IG-11 a kováčka boli top. Celkovo skvelé vyvrcholenie, ktoré ma namlsalo na druhú sezónu. Mám to štastie že na ňu nemusím čakať. 100% Disney plus ()

Season 2 (2020) (S02) 

Druhá séria je trochu iná a je v nej menej westernu, ale aj tak si to drží veľmi vysokú úroveň. Som veľmi spokojný a neviem sa dočkať tretej série. Dovtedy sa vydám na ďalšie SW dobrodružstvá na Disney plus. :) ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Vynikajúci úvod. Westernový Mandalorian pokračuje tak kde skončil. Príbeh je priamočiary a jednoduchý ale neuveriteľne šlape. Timothy Olyphant ma bavil, rovnako ako Tuskeni a celkové ladenie epizódy. Som rád že vysoký štandard nebol podlezený. 100% Disney plus ()

Kapitola 10: Pasažier (2020) (S02E02) 

Vesmírna naháňačka bola super, rovnako ako bitka sa hmyziakmi, avšak chýbal mi k tomu ten westernový fíling. Nebola to vyslovene zlá epizóda, ale bolo to tak zvláštne zlepené. Oproti predošlej epizóde je to kvalitatívny pokles. 70% Disney plus ()

Kapitola 11: Dedička (2020) (S02E03) 

Nástup ďalších, o niečo iných, Mandalorianov bolo super. Bavila ma aj akcia a prísľub niečoho väčšieho. Úplne ma to ale nezvalcovalo. Katee Sackhoff bola príjemným bonusom. Dúfam, že sa táto linka ešte rozvinie. 80% Disney plus ()

Kapitola 12: Infiltrácia (2020) (S02E04) 

Táto epizóda patri medzi tie, kedy si hovorím, že nie je zlá, ale chýba mi tu to kúzlo prvej série. Stále je to skvelý SW seriál a občas z toho dýchne zaujímavá nostalgia, ale už to nie je taký prísny western. Akcia bola ale skvelá. 80% Disney plus ()

Kapitola 13: Jedijka (2020) (S02E05) 

Oooo áno. Tak táto epizóda mala naozaj všetko. Ponurá planéta pod rukou diktárora. Nezmieriteľná dvojica v samovražednom boji. A na záver westernový duel. Jednoducho paráda. Teším sa, že Ashoka bude mať vlastný seriál. Tu bola geniálna. 100% Disney plus ()

Kapitola 14: Tragédia (2020) (S02E06) 

Pri úvodných minútach som sa trocha bál, že to skĺzne do nejakej mystickej roviny, avšak Rodriguez ma rýchlo vyviedol z omylu. Celá epizóda je jedna akčná jazda odohrávajúca sa v ruinách prastarého chrámu. Boba Fett zažil nenormálny návrat a zvedavosť o jeho samostatný seriál značne narástla. Pred finále je to nastavené skvele. 100% Disney plus ()

Kapitola 15: Presvedčenie (2020) (S02E07) 

Táto epizóda si zaslúži maximum. Bola to síce len ďalšia misia, ale dôležitá pre výstavbu finále. Mayfeld si prešiel zaujímavým vývojom. Celkovo tu vystupovalo dosť postáv, ale všetky fungovali. 100% Disney plus ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Záver ako remeň! Všetci Mandovi spojenci spolu proti Impériu. Keďže seriál pozerám dávno po premiére, bol mi záver vyspoilerovaný, ale aj tak to boli zimomriavky. Absolútny a najmä funkčný fan service. 100% Disney plus ()

Season 3 (2023) (S03) 

V stručnosti by sa tretia séria dala označiť ako veľmi nevyrovnaná. Epizódy plné vaty striedali geniálne momenty a tak to pocitovo bolo veľmi na hojdačke. Záverečný "šprint" dvoch epizód však celkové dojmy ukotvil v pozitívnom smere. Nebolo len o Djarinovi, ale o Mandalorianoch ako celku, ako spoločnosti a ako kultúre, čo som si veľmi užíval. Fandím tomuto seriálu a teším sa na pokračovanie. ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Po našlapanom úvode, v ktorom som si užil obrovskú potvoru a kopec Mandalorianov nasledoval dosť rozpačitý zlepenec motívov, ktoré mi síce jasne naznačili čo všetko môžem v tretej sérii očakávať, avšak na zadok ma to neposadilo. 70% Disney plus ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama