Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zem je ešte mladá a pod nadvládou démonov a ohňa. Mladý, udatný a krásny barbar Kull (Kevin Sorbo) sa zvláštnou hrou osudu stane kráľom veľkého národa krajiny Valusia po tom, ako zabije starého kráľa. Trón si však musí chrániť, a to najmä pred kráľovnou Akivashou (Tia Carrere), ktorá vstala z mŕtvych a ktorá povolala svojich démonov na vojnu proti Kullovi v snahe ovládnuť planétu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (156)

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Taká nevinná fantasy stupidita. Pokus o pokračovanie Conanovej ságy bez Conana. Kevina Sorba mám celkom v obľube vďaka seriálu Herkules, a aj keď tu hrá podobnú postavu, moje sympatie voči jeho filmovej postave sú podstetne menšie. Príbeh je celkom zaujímavý, avšak celkové stvárnenie je na nízkej úrovni, prevažne kvôli mizerným hercom vo vedľajších postavách, slabej výprave, mizerným digitálnym efektom a v neposlednom rade amatérskej réžii. ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Hollywood sa vyžíva v odporných príšerách a múmiách. Zabudli, čo je pekné. Častokrát mi zostáva rozum stáť pred "naturalistickými" scénami vo filmoch určených pre deti, alebo mládež. Keby tam však niekto ukázal prsník, tak sú všetci pokrytci "pobúrení". Násilie by mi možno vadilo menej, keby som bol odchovaný na cartoonoch. Ja som však NAŠŤASTIE bol odchovaný na rozprávkach, kde sa o drakoch len rozprávalo a neukazovali sa. Ich autori, okrem toho, že ušetrili za efekty za každú cenu, ponechali divákovi priestor pre predstavivosť. Je však pohodlnejšie vychovať si slepo prijímajúce a nasávajúce bábky... Nesadla mi ani divná hudba pri bojových scénach. Bol som zvedavý na tento film, pretože kulisy hradu postavené na nádvorí ako aj zakotvená loď pod hradom boli sprievodnými javmi Devína ešte dlho po natáčaní. Jediným pozitívom filmu by bolo, keby z neho nejakú nezanedbateľnú časť peňazí dostal aj hrad Devín. Ale o tom silno pochybujem... Celkové zhrnutie: Napriek tomu, že som moc neočakával, bol som sklamaný. ()

Reklama

RajAthen 

všetky recenzie používateľa

Velmi průměrný fantasy snímek, který z mého pohledu utápí předně rocková hudba, která hraje v pozadí každé potyčky. Co někomu přijde "stylové", je z mého pohledu spíše prvoplánové a opravdu dost to ruší. Jediný zvukový doprovod, který bych ocenil, je občasný chór, což možná jde označit za "hlavní motiv". Jinak nic nového tu nenajdeme, krom opravdu pitomého démona, jehož skon se snad nikam zlatým písmem nezapíše. Proč s démony bojovat, stačí je zulíbat... ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastně tak divný film, až postupem času získá kouzlo. A to možná vykouzlila kouzelná Karina Lombard. No ale - u tohoto filmu se kluci budou pravděpodobně bavit, holky si však možná zhotoví manikúru prstů zubama. Co bych změnil? Škrtnul bych všechny ty přefantazírované příšerky (tvůrci asi nejedí ke snídani jogurt a cereálie), všechny bohy, démony, karty, kněze, eunuchy, 80% stránek scénáře bych použil jako toaletní papír. Jinak je vše na svém místě a já na všechny rejpaly sesílám plamen Acheronu. Barbar v podání Kevina Sorba třímající v packách labrys je výborná fantasy postava, takovou stylovou proprietu neměl ani Conan (kam se hrabe jeho meč). Zdaleka nejlepší na tomhle filmu je ale neuvěřitelně majestátní kompozice Joela Goldsmithe, jehož soundtrack se řadí ke špičkám fantasy hudby. Znáte jiný film, kde k řežbě hraje rocková řežba, která má grády větší než činelový soubor kyklopů? Kevin, ale i Karina mají opravdu masité charisma, takže radost pohledět....:) ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

"Takhle bojuje barbar!" Kull je napodobeninou solidního Conana (pravdou je, že původně byl scénář sepisován právě pro jeho třetí pokračování, ale vzhledem k zamítnutí z Arnoldovi strany se film přepsal a do hlavní role Kulla se obsadil Kevin Sorbo z televizního Herkula). Conan se nesnaží hrát na áčkové fantasy. Moc dobře o sobě ví, kde se v žánru zařadit, tudíž některé věci nebijí tak do očí, jak právě v Kullovi, kde jsou pomalu za hranicí stupidity. 40% Kullova scénáře je vážně solidních. Pomalu si nabíhají na obdobně zábavnou fantasy, jak právě jeho zmiňovaný starší bratříček Conan. Bohužel zbylých 60% filmu podráží těmhle 40% nohy brutálním způsobem. Rekvizity mečů, které se svou plastovostí shazují, chování postav je místy dost směšné a nesmyslné. Pravda, nad tímhle vším by se daly přivřít obě oči, aby Kull šahal Conanovi alespoň po kolena. Ale zprasený konec s políbením celý film dohnal do dokonalé tuposti. Kdyby právě konec byl vymyšlený trochu jinak, než takhle blbě, nebránil bych se škatulce - Kull dobyvatel - guilty pleasure. 40% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (9)

  • Film sa natáčal hlavne na Slovensku: na hrade Devín boli pre film postavené kulisy, vodné scény sa natáčali na rieke Dunaj a interierové scény zasa v štúdiách na Kolibe. Taktiež sa natáčalo aj na Spišskom hrade a hrade Červený Kameň. (BathoryMan)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Pri nakrúcaní prekonal Kevin Sorbo sériu mŕtvic. Lekári zistili, že prekonal tri oddelené náhle cievne mozgové príhody. „Mal som pocit, ako keby som sa zmenil z mladého atléta na starca,“ opísal svoje trápenie herec. (kacer4)

Súvisiace novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama