Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Česko Cesta bojovníka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Amerika, šesť storočí pred prvou Kolumbovou cestou. Na pokojné pobrežie prichádzajú Vikingovia a bezohľadne plienia, zabíjajú a zotročujú. Rovnako náhle, ako sa objavia, tak aj zmiznú, a zostane po nich iba malý, nebojácny chlapec. Toho sa ujme jeden z indiánskych kmeňov a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti nové meno Duch. O pätnásť rokov neskôr sa temní Vikingovia vracajú a ohrozujú kmeň. S pomocou indiánskeho šamana sa mladý hrdina Duch (Karl Urban) vydáva na ostrý súboj s presilou, ktorý navždy určí budúcnosť tých, čo ho medzi seba prijali... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nápad a námet tohto filmu je úplne skvelý, ale Marcus Nispel bol zlá voľbá - nedokázal z tohto snímku vyťažiť nič. Ako režisér zlihal. Už v roku 2004 som čítal článok, že začínajú prípravy na tento film - nesmierne som sa tešil. Čakal som veľké súboje medzi Vikingmi a Indiánmi. Hlavného hrdinu som si predstavoval niekoho ako Barbara Conana a nie muža strednej postavy s ovysnutým bruchom ako zachráncu Indiánov a zabijaka Vikingov :-( Úplne som sa sklamal - scény su nepriehľadné, príbeh je naivný bez nejakej myšlienky, hudba pominuteľná. Karl Urban tu nemá čo robiť a o hereckých výkonoch sa tuna nemôžme baviť, žiadne neboli. Za zmienku stoja snať Vikingovia so svojou germančinou a zo svojimi postavami (Robocop) a príroda, ktorá vyzerá realisticky. Dúfam, že sa k tomuto snímku niekto vráti a pozdvihne ho na patričnú úroveň... 2/10 ()

Isherwood odpad!

všetky recenzie používateľa

Pozitiva končí u námětu, který je docela fajn ( ale jen tak mimochodem ukradený literárnímu klasiku J. F. Cooperovi). Zbytek je mixem retardované bezradnosti jak scénáristy (půl strany hlavní osa, cca 10 replik hlavního hrdiny a hrstka příšerných dialogů), tak režiséra, který by si měl nechat vysvětlit, že není temnota jako temnota a odkolorovaný filtr, společně s chaotickým střihem a neustále hrozivě dunící hudbou nejsou zrovna in. Pathfinderovi chybí charisma (Karl Urban je znuděný, ne drsný), nadhled (mramoru se zde nasere opravdu hodně) a hlavně koule. V celé této šarádě zaujmou možná tak úvodní titulky a atmosféricky relativně dobře zvládnutý prolog. V současnosti zřejmě nejhorší vysokorozpočtový blockbuster, který lze v distribuci najít. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Akcia natoľko neprehľadná, že nevidíte čo sa v nej deje a kdo koho zlikvidoval zistíte až podľa toho, kto odchádza z boja živý. V časoch poetických a prehľadných bitiek a lá 300 je taký handicap neospravidlniteľný, obzvlášť pri filme, ktorý stavia predovšetkým na akcii. A rozprávanie príbehu a práca s postavami je pre Marcusa Nispela takisto španielskou dedinou. Čo vlastne tento tvorca vie? V tomto prípade iba zahaliť filmove plátno do emocionálne plochej temnoty. Príšerný film podľa scenára na inteligenčnej úrovni najhorších videoherných adaptácií, ktorý úplne pochovávajú záverečné cliffhangerovské scény, pripomínajúce filmárske postupy Eda Wooda (dlhé zábery na padajúcu lavínu, vzaté bohvie odkiaľ). Po dlhšom váhaní musím klesnúť na 1*. Toto nepatrí do kín. ()

Psema odpad!

všetky recenzie používateľa

107 minut ve statistikách: 8x přerušeno z důvodu smrtící nudy, 5x mláceno hlavou o zeď kvůli celkové imbecilitě, 3x odběh do lednice, aby byl získán pocit, že se alespoň něco děje, a 1x návštěva na očním, jelikož v celém filmu není až na lavinu z National Geographic téměř nic vidět, anebo je to sestříhané podobně nahodile, jako když vikingové řežou indiány do masového koláče. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Karl Urban se chtěl stát pořádným akčním bijcem a Marcus Nispel chtěl asi natočit napínavou podívanou. Ani jednomu to ale nevyšlo. Ten první jmenovaný nemá moc co předvádět a ten druhý zase zkazil co se dalo. Nispel nejenom že akční scény ničí zmateným střihem, ale on i ten zbytek natočil tak nudně, že jsem u toho málem usnul. Nispel by se měl vážně vrátit k videoklipům. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Aby představitelé Vikingů vypadali mohutněji a hrozivěji, nosili pod kostýmy hokejové chrániče ramen. (-bad-mad-wolf-)
  • Režisér Nils Gaup, který natočil film Stopař (1987), jímž se Cesta bojovníka inspirovala, na adresu filmu prohlásil: "Dvakrát v Hollywoodu dělali remake mých filmů a dvakrát se jim podařilo natočit nejhorší film všech dob." Tím prvním byla Hlava nad vodou (1996). (-bad-mad-wolf-)
  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)

Súvisiace novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (viac)

Reklama

Reklama