Reklama

Reklama

Conan ničiteľ

  • Česko Ničitel Conan (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muži kráľovnej Taramis prepadnú Conana a jeho spoločníka, zlodeja Malaka. Keď je obrovský Conan premôže, ponúkne mu Taramis obchod. Sľúbi mu, že pomocou mágie oživí jeho mŕtvu priateľku Valeriu, pokiaľ ako ochranca odprevadí princeznú Jehnu na ceste za diamantmi vysadený roh, ktorý svojmu majiteľovi prepožičia výnimočnú moc. Conan netuší, že dievča má byť po návrate obetované a on zabitý. Onedlho sa na cestu vydáva malá skupinka odvážnych. Conan, Malak, princezná a kapitán kráľovninej stráže, obrovský Bombaata. Cestou sa k nim pripojí Conanov priateľ, kúzelník Akira, a černošská bojovníčka Zulu. Keď čarodejník Toth-Amon unesie princeznú do svojho hradu uprostred jazera, vydajú sa ostatní za ním a v zrkadlovej sieni vybojujú Ahrimanovo srdce, vzácny klenot, ktorý im pomôže získať roh. Akonáhle sa im to podarí, Bombaata spôsobí zával jaskyne a unesie Jehnu aj s rohom. Taramis chce dievča obetovať a oživiť krvilačného boha Dagotha, ktorý jej má slúžiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (361)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Z barbara Conana sa stal Conan zo škôlky. Studio sa s vidinou väcsich ziskov rozhodlo urobit z tejto drsnej serie rodinnu zabavu. A ako maleho chlapca ma tento diel bavil viac ako nekompromisna jednotka. Ale to bolo uz davno. Dnes je to pre mna velmi tazko pozeratelny film. Este uvodna bitka je celkom slusna aj ked neobsahuje vela krvi, ale po nej sa naplno rozbehnu detinske dialogy a infantilne vtipy, ktore mi dnes pripadaju uz len trapne. Bez toho detinskeho stylu to mohol byt celkom slusny dobrodruzny film. Ale bohuzial nie je. Pochvalu si zasluzi pekna vyprava, slusna technicka stranka, stale nadpriemerny soundtrack a Arnie v spickovej forme. V bitkach sice nema moznost toho vela predviest, ale ked pózuje so svojimi svalmi, tak je to stale pôsobive. Ale to na kvalitny film nestaci. Pokial vam uz nie je menej ako desat rokov, tak uz nema zmysel stracat s tymto filmom cas. SK dabing je lepsi ako tie 3 CZ dabingy dokopy. 4/10. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Na svou dobu celkově dobře odvedená práce. Grace Jones ... je na můj vkus zcela nepřitažlivý babochlap, kterého se bojí hromada hrdlořezů, přitom ječí a zdrhá před myší. Úsměvná byla scéna, kdy byl Arnie držen jednou příšerou za nohy. Ta příšera se točila kolem své osy tak pomalu, že pomaleji už to snad ani nešlo a divím se, jak mohl Arnie vlát ve vzduchu, divoce máchat rukama a tvářit se k smrti vyděšeně, jako by se zmítal přinejmenším v tornádu III. stupně. Takových akcí tam bylo více. Herecké výkony fakt neherecké a závěrečná bitva epických rozměrů mě opět slušně pobavila. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Conana Ničiteľa si mali Schwarzenegger a skladateľ Poledouris odpustiť. Kým na jednotke pracovali esá Oliver Stone (scenár) a John Milius (réžia), na pokračovanie producent Dino De Laurentiis najal "nijakého" Richarda Fleischera (Amityville 3-D). Hoci na nás z úvodu dýchne bombastická atmosféra drsnej fantasy (odťaté hlavy), už onedlho sa to celé zvrtne v niečo, čo malo byť fantasy, ale nemalo to adekvátny rozpočet a tak zostarnuté efekty striedajú umelohmotné kulisy, nepresvedčivé akčné scény + bizarné herecké obsadenie (Grace Jones ako Zula, v komiksoch je to mimochodom muž). Je pekné, že dvojka je väčšou fantasy, ako realistický prvý diel. Mohlo by sa zdať, že je to prepadák, ale čísla neklamú: film pri rozpočte 18 miliónov na celom svete trhol 100, čo teda fakt nebolo na prvú polovicu 80. rokov zlé. Lenže všetci pochopili, že je to celé zle a nikomu sa do trojky nechcelo. Nakoniec vznikla aspoň "falošná" trojka a to (žalostná) Červená Sonja. Prekvapivo zasa vo Fleischerovej réžii. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabé pokračovanie kultovej drsnej fantasy. Výborná atmosféra sa vytratila nevedno kam, zostali len solídne akčné scény. Tie ale veľa nezachránia, pretože často je film veľmi nudný a chýba mu to správne tempo. Síce lepšie ako ďalší Fleischerov film Červená Sonja, ale ako pokračovanie je to značne podpriemerné. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Keby som tento film hodnotil tesne po dopozeraní filmu, iste by som sa neubránil a šibol by som mu rovné štyri hviezdy (tak ako som ich dal PATHFINDEROVI a BEOWULFOVI S GRENDELOM). S odstupom si však človek uvedomí nie len pomiestnu megasprostosť tohto filmu, ale aj jeho bizarnosť. Napriek tomu aj tento Conan má tú povestnú dobrodružnú atmosféru poprepletanú drzími výstrekmi krvi, ktorá sa v kinematografii vyskytuje tak zriadka. Animovaný OHEŇ A ĽAD ostane pra mňa zrejme najlepšou conanovou (bez Conana) ešte na dlhú dobu... ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (31)

  • Film bol napriek násilným scénam a spornej nahote odvysielaný v klasifikácii PG pre USA a aj v iných krajinách bol prístupný maloletým divákom. (Piri)
  • V scéne prechodu cez les si môžeme povšimnúť až v dvoch záberoch ísť na koňoch Zulu (Grace Jones) a čarodejníka Akiru (Mako). Obe postavy pritom vstúpia do deja až v nasledujúcich dvoch scenách. (curunir)

Súvisiace novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (viac)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (viac)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (viac)

Reklama

Reklama