Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zem je ešte mladá a pod nadvládou démonov a ohňa. Mladý, udatný a krásny barbar Kull (Kevin Sorbo) sa zvláštnou hrou osudu stane kráľom veľkého národa krajiny Valusia po tom, ako zabije starého kráľa. Trón si však musí chrániť, a to najmä pred kráľovnou Akivashou (Tia Carrere), ktorá vstala z mŕtvych a ktorá povolala svojich démonov na vojnu proti Kullovi v snahe ovládnuť planétu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (156)

Sunwheel 

všetky recenzie používateľa

Keď som to videl v čase vzniku tak som z detského nadšenia syčal blahom. Neskôr v dospelosti som mal dojem, že moje mladícke vnímanie vybuchlo na prach a idol z 90. rokov bol navždy zaklincovaný v rakve súdnosti. Pozreté znova dnes a ja som mal pocit, že to vlastne nebolo také zlé? Produkcia mala málo peňazí, scenárista asi dostal menej času, Kevin sa od Herculesa nikam neposunul a režisér bol omyl. Ale vlastne to bolo presne to béčkové fantasy, ktoré na konci splnilo priamočiary dobrodružný výlet. R. E. Howard písal pulpovú literatúru a keby niet Miliusa a jeho gréckeho kamoša, tak by sme tak vysoko postavenú latku plnú archetypálnych odkazov v starovekom mýte asi vždy neočakávali. Tak si dajte pivo a užite si to! P.S.: alebo sú tie nové filmy také hlúpe, že mi to neprišlo také hrozné? ()

wosho 

všetky recenzie používateľa

Jako film určený pro kina, podpořený solidním rozpočtem dost bída. Já naštěstí Kulla dobyvatele viděl v televizi a beru ho spíše jako produkci a v tom pohledu se jedná o solidní záležitost. Ale je škoda, že se dlouho na poli tohodle druhu fantasy nic pořádného neurodilo od dob prvního Barbara Conana. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všetky recenzie používateľa

Sice poněkud koukatelnější než Dračí doupě, ale pokud jde o srovnání se stařičkým Conanem (oběma díly), tak těm to nesahá ani po kotníky. A to je co říct, protože Conan je sice jeden z praotců filmové fantasy, ale nijak oslnivé dílo to není. Kull ale působí tak neuvěřitelně levně a neuměle, že mě to v dnešní době až zaráží. Škoda, Kevin Sorbo není v hlavní roli zas takové dřevo, aby ten film musel dopadnout takhle. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastně tak divný film, až postupem času získá kouzlo. A to možná vykouzlila kouzelná Karina Lombard. No ale - u tohoto filmu se kluci budou pravděpodobně bavit, holky si však možná zhotoví manikúru prstů zubama. Co bych změnil? Škrtnul bych všechny ty přefantazírované příšerky (tvůrci asi nejedí ke snídani jogurt a cereálie), všechny bohy, démony, karty, kněze, eunuchy, 80% stránek scénáře bych použil jako toaletní papír. Jinak je vše na svém místě a já na všechny rejpaly sesílám plamen Acheronu. Barbar v podání Kevina Sorba třímající v packách labrys je výborná fantasy postava, takovou stylovou proprietu neměl ani Conan (kam se hrabe jeho meč). Zdaleka nejlepší na tomhle filmu je ale neuvěřitelně majestátní kompozice Joela Goldsmithe, jehož soundtrack se řadí ke špičkám fantasy hudby. Znáte jiný film, kde k řežbě hraje rocková řežba, která má grády větší než činelový soubor kyklopů? Kevin, ale i Karina mají opravdu masité charisma, takže radost pohledět....:) ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Kull měl být filmem, který vynese stoupající hvězdu Kevina Sorba z televizních obrazovek na filmové plátno. Místo toho ho chudáka pohřbil rovnou na videokazety. Ale ono, co by taky jako chtěl, když dobrovolně vleze do něčeho takového? Celý film nemá s úžasnou starověkou atmosférou typu Barbara Conana nic společného a všechno to připomíná spíš další Herculovský celovečerák. Unylá režie, nic moc kostýmy, stupidní dialogy, nepatřičné vtípky a samozřejmě "Tohle není Jim Beam!!!" Kevin Sorbo, který se svým modelovským ksichtíkem na role drsných akčních hrdinů jednoduše nemá a kdyby se hned po Herkulovi vrhnul na romantické komedie, mohl z něj být klidně nový Hugh Grant. Takhle mu nezbývá nic jiného, než sbírat "ohryzky" po The Rockovi. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (9)

  • Posledný kinofilm Pata Roacha. (m.a.t.o.)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Film sa natáčal hlavne na Slovensku: na hrade Devín boli pre film postavené kulisy, vodné scény sa natáčali na rieke Dunaj a interierové scény zasa v štúdiách na Kolibe. Taktiež sa natáčalo aj na Spišskom hrade a hrade Červený Kameň. (BathoryMan)

Súvisiace novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama