Reklama

Reklama

Prípady 1. oddelenia

(seriál)
  • Česko Případy 1. oddělení (viac)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrajú:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(35)

Obsahy(1)

Kriminálny seriál, v 14 častiach prvej série, detailne dramatizuje skutočné prípady vrážd, ktoré vyšetrovalo 1. oddelenie pražskej kriminálnej služby tesne po roku 1989. Spoluautorom scenára je súčasný šéf oddelenia vrážd Josef Mareš. Seriál sa opiera o mimoriadnu mieru autenticity a presnosti v popise policajného prostredia, žargónu i vyšetrovacích postupov. Pre tie je typické, že policajti väčšinou relatívne skoro vedia, kto je páchateľom. Oveľa ťažšie je páchateľa chytiť a zločin mu dokázať. Dôležitú úlohu hrajú aj zdanlivé maličkosti. Skutková podstata činov, spôsob pátrania a usvedčenia, sú v seriáli do veľkej miery zachované. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa dyfur k tomuto seriálu (23)

Rozčtvrcená (2014) (S01E01) 

....na úvod krimiseriálu vcelku slušné - námet -tempo-spracovanie,len tie autá mohli mať kriminalisti iné...háádam....fabia ? nato ako sa drsne tvária mi to prišlo také komické ...ide akcia a šup fabie a ! s vetrom opreteky!   :) ()

Hodinka k dobru (2014) (S01E11) 

......asi najlepšia tu bola Sabina Remundová.....výnimočne dobre jej sadne daná úloha,výborne ju hrá v každej časti.... a pritom úloha malá....prvýkrát som ju zaregistroval ako dobrú herečku...asi ozaj bude po mame....a ja som sa doteraz mýlil :) ...... ()

Důvod k zabití (2014) (S01E12) 

.....táto časť skôr o mediľudských vzťahoch....moc nie krimi....skôr slabšie.... ()

Smrt novináře (2014) (S01E13) 

......štandartná časť - ()

Klubové barvy (2014) (S01E14) 

....tomu fanúšikovstvu som nikdy nerozumel....nemyslím tento diel,ale všeobecne - až tak prežívať či vyhrá môj klub-favorit....načo...čo z toho? ....tu chlapec zo slušnej rodiny so sympatiami k fašizmu hľadá nejakú náhražku svojich komplexov (ktoré nebudú nám objasnené....a možno mu len trtlo v hlave ....)  časť slušná hlavne Víťa Sršeň sa tu ukázal....major Korejs - bolo ho málo,ale vie vyťažiť aj z pár minút...také hovädo karieristické,vypočítavé ....až začína byť svojim spôsobom sympatický :) ()

Slepý svědek (2016) (S02E01) 

.....Vladimír Javorský ako skoroslepý svedok jednoznačne strhol pozornosť na seba..... vďaka výbornému hereckému výkonu....dobrá časť.... ()

Súdánský student (2016) (S02E03) 

....z môjho pohľadu zbytočná časť-udalosť....dôsledok odmietania prevencie.... ()

Tělo (2016) (S02E05) 

....také  nedopečené...k možnému vrahovi prišli  viac - menej .... no skôr viac ...náhodne....najslabšia časť nemali na možného vraha nič....a načo s policajtami  podozrivý vôbec hovoril....sklamanie ....záver : no.....vrah vlatne  nebol. ()

Poslední případ (2016) (S02E08) 

.......posledný prípad,ktorý si jasne nechal vrátka na možnú ďalšiu sériu....a prečo nie ? ja by som ju privítal.Prípad bol priemer,skôr boli zaujímavejšie medziľudské vzťahy v rámci policajného zboru.... ()

Podnájomníci (2022) (S03E01) 

......priemer - tak nejako náhodne vypátrané ....chýba Bolek Polívka a namiesto neho slovák Juraj Loj.....prízvuk vyriešili s tým, že vyrastal na  Slovensku....taký jeho herecký  sterilný štandart....Ondřej Vetchý už je skôr v kancelárii.....Filip Blažek s komplexami........a tak ......prvá časť - ozaj len priemer aj to slabší.... ()

Fľaša (2022) (S03E02) 

........hodne slabé - nemám rád kriminálky,kde sa vrah akože nachytá-nič na neho nemajú a on sa prizná kvôli nejakej finte od vyšetrovateľa....../ani pri inšpektorovi Columbovi sa mi to nepáčilo / ()

Veteráni (2022) (S03E03) 

......tak chvíľkový návrat B.Polívku /Václav Plíšek/,ktorý na dôchodku pracuje ako SBS-kár....príjemný návrat..... ()

Explózia (2022) (S03E04) 

....nie nebavia mňa tieto "chytáky " od vyšetrovateľov.... keď by niekto bol obvinený z vraždy - hádam by mal advokáta ? ....či?.....    najlepší bol Korejsov kalendár :) ()

Retiazka (2022) (S03E05) 

....narkoman....hmm...slabé.... ()

Taxivrah (2022) (S03E06) 

......dobré ale na 91% to ozaj nevidím.... ()

Električka (2022) (S03E07) 

......vrah sa de facto sám prihlási....dosť slabé.... ()

Strihač (2022) (S03E08) 

.....skôr vec náhody vyriešenie.....ale údajne podľa skutočnej udalosti.....tak mali kriminalisti šťastie..... ()

Rómeo a Júlia (2022) (S03E09) 

.....no táto časť nebola zrovna náborová na adopciu detí.... jedna hviezda navyše za Sabinu Remundovú a jej dialóg s Jurajom Lojom.....15 rokov za vraždu dvoch ľudí...??? to niekomu jebe na hlavu ??? ()

Smoliar (2022) (S03E10) 

.....overiť 6000 majiteľov  vražednej ráže a to len z Prahy (akoby musel byť páchateľom len pražák...) a potom len 4 skúšobné vystrely denne = 1500 dní a....možno záver neistý..... páchateľ na tú inteligenciu....asi by tak hlúpo hlavne v spolupráci v právnikom nejednal..... ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama