Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

PanFilmov 

všetky recenzie používateľa

No na to že je to naša prvá vec takéhoto typu som prekvapený keď som počul že prvá slovenská kriminálka myslel som že to bude podobné americkým alebo nemeckým peckám a že sa len trošku poopičíme po nich ale zatiaľ ma to príjemne prekvapuje určite si nenechám újsť ani jednu časť, aj preto lebo je to točené podľa skutočných prípadov ktoré sa na slovensku udiali. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedená slovenská kriminálka, jejíž český sourozenec - Kriminálka Anděl - zpracovává v první sérii stejné případy a má shodná jména vyšetřovatelů, hudbu, atd. Nedovedu říct, který seriál je lepší či horší, oba mi přijdou nadprůměrné. Ze slovenského týmu je sympatický Tomeček, Benkovský, Segej a Jana. Z českého i šéfové kriminálky, patolog a IT expert Ruda. ()

Reklama

Gardenboy 

všetky recenzie používateľa

Neodvážim sa hodnotiť po prvom dieli, ale ten na mňa neskutočne zapôsobil ... hlavne úvodná scéna bola ako z nejakého japonského hororu. Potom trochu kvalita poklesla, začalo sa trošku naťahovanie, ale inak nemám výhrady ... na SK produkciu za 5*, inak za 4* a scelkovým hodnotím počkám, možno sa to rozbehne a desiaty dieľ bude mať možno až dexterovské finále :). PS mandes : akú výpovednú hodnotu má potom tvoje hodnotenie (a hodnotenie aj ďalších) keď nemáte jeden meter na to čo pozeráte ... mne je jedno či SK seriál alebo nemecký, keď sa páči dám 4 alebo 5 ked sa nepáči dám menej. či sa ti niečo páči alebo nie (a teda aj hodnotenie) predsa nemôže byť ovplyvnené krajinou pôvodu, 27.4.2008 ::: Prvý diel zatial ostáva úrovňou neprekonaný, druhý bol menšie sklamanie za to finále tretieho všetko vynahradilo ... ale viac ako 4* nedám. Predsalen má ten námet trochu na viac. 24.máj 2008: Po poslednej časti Lúpež mám nutkanie dvihnúť hodnotenie. Ten seriál má čím ďalej tým väčšiu kvalitu a hĺbku. Sedí mi aj to, že cca 3/4 je venované aktuálnemu prípadu a 1/4 rodinným vzťahom dvoch policajtov. Je to nakrútené naozaj citlivo. Ostanem na 4* a počkám čo ponúknu posledné tri diely. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 11.4.2008. Povedané slovami MILANA KŇAŽKA, "priatelia upokojte sa !". :-) Každopádne ... konečne si niekto uvedomil aký "look" má mať slovenský televízny seriál/séria, aby nevyzeral ako treťotriedna telenovela. Budem však kritický, hoci rád by som podotkol, že som na rozdiel od ostatných nečakal "CSI style" (to ste naozaj takí naivní a veríte, že sa nájde nejaký blázon čo vrazí veľké prachy do produkcie slovenskej kriminálky ?). Tvorcom MESTA TIEŇOV (v prípade, že už nakrútené epizódy budú mať úspech) odkazujem: skráťte minutáž na štandardných 45minút - a to znamená radikálne zdynamizovanie a kondenzáciu storyline, nie len vystrihnutie nejakých scén (čiže s reklamou na hodinu), nedovoľte hercom dialógy "cediť" medzi zuby a tváriť sa ultradrsne (opäť "herec" HRUŠOVSKÝ, JAKAB aj MITAŠ - chlapci uvedomte si, že civilný prejav neznamená, že sa budete tváriť ako frajeri a pritom pôsobiť ako idioti), nevadí mi rozvíjanie vedľajších línií, ale nesmie byť na úkor hlavnej zápletky, no a ZÁVER - strašne rád by som poprosil o VYHODENIE toho trápneho "cajdáku" zo záverečných titulkov. ZÁVER má byť úderný, jeden záber - strih - titulky a nejaká ORIGINAL THEME. Samozrejme to sú moje výhrady, ktoré - pokiaľ séria strhá peoplemetrové ratingy - tvorcov nemusia trápiť. A verím, že časom sa dožijem aj pôvodných príbehov a nie len recyklovaných skutočných udalostí. Takže zatiaľ priemer, časom sa uvidí. (14.4.2008) ()

marlon 

všetky recenzie používateľa

V kategórii krimiseriálov zrejme to najlepšie, čo sa v českej i slovenskej produkcii natočilo. Vizuálne podmanivé, suprový zvukový doprovod, scenár i výkony hercov v pohode, no a námety jednotlivých prípadov veľmi zaujímavé (k tomu zábery na BA, ktoré potešia hlavne petržalčanov). Uvidíme, či to v ďalších sériách tvorcovia nesprznia. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Mesto tieňov vyšlo aj v knižnej podobe, napísal ju Marek Zákopčan. (marek.stone)
  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)
  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)

Reklama

Reklama