Reklama

Reklama

Kto prežije

(relácia)
  • Česko Kdo přežije (viac)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Súťažný
USA, 2000

Réžia:

Don Roy King

Účinkujú:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa tommmy89 k tomuto seriálu (2)

Kto prežije (2000) 

Asi by som mal prehodnotiť veci, ktoré som kedysi videl za ostrej prevádzky (v r. 2000). Teraz to vnímam akosi inak a kritickejšie - pohľad na tvorbu v miléniovom roku mi akosi nevonia a zároveň sa mi zle pozerá na zostrihanú verziu "Survivor". Už to neriešim, je mi to celkom jedno, dôležité je zachytiť hrubú podstatu a oprášiť starý materiál, ktorý som kedysi videl ako decko (zaujímavosťou ale je, že som videl jedine túto sériu a ďaľšie som už nemal tú možnosť pozerať, tak to treba napraviť). V telke sa mi to videlo ako celá večnosť, kým skončila jedna séria - ak sa dobre pamätám, tak to hrali počas celého leta ako zbrusu nový matroš, ktorý vypustila Amerika do sveta a všetci na tom lipli a pomerne dosť rýchlo si ich seriál získal. Bohužial RIP na internete ponúka iba zostrihané verzie (bez výpovedí survivors po vylúčení na kmeňovej rade, napríklad). Odhliadnuc od tejto veci ma ale séria moc nezaujala; celé prečo som to pozeral boli prakticky len súťaže o imunitu, prémiové súťaže a čo je hlavné, scény s odmenami pre trosečníkov, ako si ich užívali. :) Na záver by som len zhrnul, že keby neviem, že sa jedná o verifikovanú súťaž americkej produkcie, tak si myslím, že prvá séria bola točená amatérskym štábom, čo nahádzali čalamádu do jedného hrnca a poriadne ju zamiešali. ()

Austrálie (2001) (S02) 

Určite lepšia séria, ako tá prvá - viacmenej nezrovnateľná. Prvá séria bola akokeby len skúška s "amatérskymi" hercami, čo si poriadne nenaštudovali svoju rolu a to nehovorím o účinkujúcich. V druhej sérii (Survivor: The Australian Outback) si už "zažité", prežili ešte raz a už boli pripravenejší na boj s drsnými podmienkami a zvládli to lepšie než v tej prvej. Jeff Probst (moderátor) si svoju úlohu v prvej sérii zahral "viditeľne" premiérovo a s veľkým spádom. Neviem, čím to je, ale to celé bolo akoby zostrihané z jednotlivých kúskov a pospájané v jeden celok. Žiadne súvislé príbehy, len HUPS sem HUPS tam, všetko podľa scenáru, ani o krok mimo a ďalej. Druhá séria už máličko vybočuje z cesty a badať aj improvizačné prvky. Každopádne som sa bavil a druhá séria mi dala viac ako v súťažiach, tak i v súťažiacich. ()

Reklama

Reklama