Reklama

Reklama

Kto prežije

(relácia)
  • Česko Kdo přežije (viac)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Súťažný
USA, 2000

Réžia:

Don Roy King

Účinkujú:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa gilmore_girl k tomuto seriálu (8)

Kto prežije (2000) 

Zatim jsem absolvovala jen pet serii a porad me to bavi. Nejvic samozrejme zalezi na vyberu soutezicich, proto mam nekterou radu radsi nez jinou, ale vzdycky si dokazu najit sveho favorita a fandit mu. Jeste se mi bohuzel nestalo, ze by muj oblibenec vyhral, coz me trochu vytaci, ale Americani maji holt jine hodnoty :). Moc ocenuju to, ze se snazi v kazde dalsi rade o inovace jak v pravidlech, soutezich, tak i cenach. Jedine, co zustava stejne, je hudba a Jeff - a to je jedine dobre! Co me nekdy nudi a irituje, je vecne dohadovani a spekulace pred kmenovymi radami (ja bych uvitala vic soutezi), ale patri to ke hre, takze to tak beru. Zaverecne proslovy o tom, proc by si dotycny vyhru zaslouzil a co s ni provede, aby prospel lidstvu, jsou umele a pro me jen usmevne, ale jsou zkratka americke :) A nastesti jsou jen v jednom dilu! ******************************* Cim dele na to koukam, tim vetsi mam pocit, ze je to cele umele a vykonstruovane, aby to bylo zajimavejsi. Misto spontannich jednani soutezicich vidim jen predem nalajnovany a do puntiku zahrany scenar, protoze nektere "zvraty" jsou zkratka nerealne a vyrazy ucastniku na kmenovkach jsou naaranzovane az k smichu. Chybi mi tam kousek prirozenosti. Proc si rovnou nenajmou herce? Za tuhle umelost bohuzel strhavam jednu hvezdu. ()

Austrálie (2001) (S02) 

Asi je to moje chyba, ze jsem se k prvnim seriim dostala az po shlednuti tech pokrocilejsich, takze mi to pripadalo tak nejak roztahane a polopaticky vysvetlovane a zkratka... nevychytane a nedotazene. Mladsi Jeffik je sladky, ale je jeste nezkuseny a nevyrazny, pusobi takovym nesmelym dojmem. Teprve cas a praxe ukazala, jak se vsechno vyvinulo k dokonalosti. Presto jsem za tyhle zacatky rada, bez nich by tu dnesni Survivor nebyl! ()

Guatemala (2005) (S11) 

Chybi mi serial Ztraceni a tohle je vcelku slusna nahrada :). Ale ted vazne... tohle je prvni rada, kterou jsem videla, a uplne me to nadchlo. To uzasne prostredi, lidi, napady, zabava i nesnaze. Musi byt skvele neco takoveho zazit, ale ja bych do toho nesla :). ()

Panama (2006) (S12) 

Pro me zatim nejlepsi serie... a to diky Terrymu, ktery vsem ukazal, jak se to ma hrat. Pani, vydrzet tak dlouho, ackoli jsou vsichni proti vam, neztracet nadeji, rozvahu a silu, klobouk dolu. Pri soutezich jsem ani nedychala (nebo se o me pokousel infarkt), jak moc jsem to prozivala a prala mu kazdou dalsi a dalsi vyhrat - a on me nezklamal. Jednoznacne zatim nejlepsi soutezici ze vsech, co jsem videla! ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Ozzy je jako ryba, je jako opice, Ozzy je proste Ozzy. Jelikoz jsem sama moc sportovnich dovednosti nepochytila, rada se koukam na nekoho, kdo v nich vynika... a na plavajiciho Ozzyho byl vazne skvely pohled. Ozzy Poseidon! ()

Fidži (2007) (S14) 

Tahle serie na me pusobi prilis zinscenovovanym dojmem - tolik planu a "nahod", ktere jako zazrakem vychazeji... ale diky tomu to bylo dost prekvapive a zajimave. Navic jsem poprve videla, jak funguje uplatneni symbolu imunity, takze jsem spokojena :). ()

Čína (2007) (S15) 

Skvela serie! Tedy az na pojidani kureciho zarodku, to jsem nezvladala. Poprve jsem si oblibila i zenskou cast osazenstva (jinak vnimam zeny spis jen jako soutezici do poctu). Krasna a mila Amanda si me ziskala a Denise se svym old school ucesem me dojala. Zaludny Todd nemel chybu a hrobnik James je kapitola sama pro sebe. Proste vyborna sestava, jen vychrtla blondata koza Courtney mi to trosku kazila, ale negativni postavy jsou taky potreba jako sul. Jako tresnicka na dortu je pak ten nejvtipnejsi Reunion dil, co jsem zatim videla! Naprosta spokojenost. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Tohle pro me bylo velke zklamani. Sice jsem rada znovu videla Ozzyho a Jamese, ale slepici spolek mi drasal nervy a ty jejich vecne podrazy jsem jim ani trochu nebastila. Navic dokolecka opakovat porad to same neni ani trochu zabavne a uz vubec ne imponujici. Jestli ma mit tahle serie nejaky rekord, je to pro me ta rozhodne nejhloupejsi. ()

Reklama

Reklama