Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Nový pôvodný 10-dielny dramatický seriál Priznanie je voľným pokračovaním mimoriadne úspešného seriálu Hniezdo, vysielaného RTVS začiatkom roku 2020. Jeho hlavné postavy končili v nádeji, že po všetkých dramatických udalostiach sa ich život a vzťahy usporiadajú. No či sa tieto nádeje aj skutočne naplnia, ostalo otvorené. Problematická minulosť striehne na príležitosť znova preveriť väzby spoločenské, rodinné aj priateľské. A dezilúzie, aj subjektívne emócie môžu byť až tragicky deštrukčné. Popri už divákom známej rodine Važanovcov, ktorá si v pokračovaní ich osudov bude musieť prejsť novou osobnou drámou, vstupujú do seriálu Priznanie nové postavy, ktoré prinášajú, ako to v pôvodných seriáloch RTVS býva dobrým zvykom, aj zaujímavú spoločenskú tému. V Priznaní  je to problém masovej imigrácie, snaha utečencov z ohrozených zemí etablovať sa v novom prostredí s nádejou na nový život. Je to ťažká skúška ľudskej solidarity v zápase s prejavmi intolerancie. Príbeh Kristíny a Michala Važanovcov, prepojený s osudom Sýrčanky Lejly, má spoločný leitmotív – rodičovstvo. Lebo láska k dieťaťu a obete v jej mene je tým najprirodzenejším ľudským citom, bez ohľadu na rozdiely zemepisné, náboženské, sociálne. (RTVS)

(viac)

Recenzie (11)

Ephemeris

všetky recenzie používateľa

Bez ostychu priznávam, že som videla len prvú časť. Ale mám sa obžúvať pri počúvaní lámanej slovenčiny, sledovaní scenáristickej bezradnosti a (márnych) pokusoch o citové vydieranie? No to teda NIE! RTVS hovorí o úspechu a vysokej sledovanosti, ale podľa mňa sa iba pokúša zamaskovať jedno gigantické fiasko. Pani scenáristka JurkemikOVÁ (áno, Vy ste možno dostali slobodu nepoužívať prechyľovaciu koncovku -ová, ale ja mám aj naďalej slobodu oslovovať Vás v súlade s pravidlami slovenského jazyka), už to vzdajte a nájdite si inú živnosť. Tento seriál je absolútny odpad, kráľovský odpad, odpad odpadov! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Seriál začal brutálnou na slovenské pomery zatiaľ nezvyčajnou propagandou, ukľudnil sa až v druhej polovici, aj to len sčasti. Seriál Priznanie predstavuje Slovensko, aké nepozná 99,99% obyvateľov. Len v slniečkárskej hlave toto odráža realitu. Úžasní migranti, ešte lepšie lesby a nefungujúca tradičná rodina. Joj a samozrejme samí náckovia, ktorí hovoria, že to tu treba vyčistiť, lebo je tu veľa Arabášov. To na akom Slovensku sa toto deje? Polovica mladých má fašistické tendencie, extrémizmus sem, extrémismus tam, najtrápnejšie prišlo, že v rámci tej multi-kulti propagandy zhanobili ešte aj bryndzové halušky, za to imigrantka je takmer svätica. Našťastie len takmer. Aký je zmysel celého toho seriálu, nám vlastne dokumentuje lesbický rozhovor a jeden výrok: "Do tej vašej dediny nepríde tolerancia ani za 100 rokov." Áno, cieľom bolo ukázať aké je Slovensko zaostalé, netolerantné, xenofóbne. V liberálnej kaviarni si ho teraz budú prehrávať povinne každý týždeň. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tam kde Hnízdo nabídlo zajímavý příběh a propracovaný scénář, tak tady se topíme v klišé Brazilské telenovely, kdy se tvůrci snaží co největším možným způsobem vše dramatizovat, a hnát do extrémů a propojovat tak velmi nepravděpodobné příběhy do jednoho celku. Asi tak od čtvrtého dílu jsou karty jasně rozdané, a v podstatě se čeká jen na finále, jak to dopadne, a podle očekávání, to dopadne všechno dobře, šťastný konec, všichni si padnou do náručí, vše je odpuštěno...Naroubování na Hnízdo působí dost uměle a zbytečně, a je to viditelně jen marketingový tah. Nastavovaná kaše, nic víc...Pár slušných hereckých výkonů to bohužel nezachrání. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Odporúčam prečítať si všetky moje recenzie k tomuto seriálu, keďže som mu naozaj poctivo venovala svoj čas každú nedeľu a pokryla som, zase veľmi poctivo, každý diel.⚪Na mojich komentároch je, mimochodom, krásne vidno (aj keď si ich sama pozriem), ako objektívne som k nemu pristúpila, ako sú počiatočné komentáre ešte plné nádeje ,,na lepšie zajtrajšky," a ako sa postupne prepadám (tak ako seriál) do väčšej a väčšej znechutenosti.⚪A že som v nej zostala až do konca. Takže v skratke ako zhrnutie - slabučký a lacný scenár, mnoho dejových liniek zbytočných a iba na ,,vyplnenie času," veľmi schematické zvraty, skoro nič inovatívne, okrem peknej kamery a hereckých výkonov, ktoré boli slušné nemožno vyzdvihnúť skoro nič, pretože aj tie perspektívne motívy vyšumia do stratena, mnohé nemajú ani význam (kindermafia, chlapec z domova, chorá Marta) a hlavne, všetko sa snaží ,,akože budovať atmosféru k finálnemu zvratu a záveru," ale nič také sa nestane, i záver samotný je patetický a nezmyselný, ktorý chce citovo vydierať, ale nevie poriadne ani to, čiže ako divák nie ste ani dojatý. Možno dojatý šťastím, že to skončilo. Dúfam, že teraz už naozaj nastálo a že Mišík sa zase neulakomí a nepristúpi na trojku :/⚪ ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá řada celkem úspěšného slovenského seriálu Hnízdo (2020), který s ním nemá moc co společného. Pel mel několika dějových tematicky pestrých linek různé kvality, které se v posledním díle spojí: 1) Rodina Važanových a jejich polomanželské děcko - nijaká záležitost, 2) Muslimská imigrantka s děckem - nápad to dejme tomu mělo, ale sklouzávalo to ke sluníčkářskému klišé 3) Parta mladých nacionalistů - vyloženě hloupě nevěrohodně provedené 4) zkorumpovaný policajt - nadějné, ale nevyužité 5) lesbické duo - zbytečnost roku, která s ničím nesouvisela  6) drama a romantika z autobazaru - the best of co mne bavilo, jednak scénáristicky a obsazením nových neokoukaných tváří, přičemž vystřelená kometa kráska Martina Zábranská, která se po debutu princezny ve Šťastném smolařovi  (2012)  na deset let ztratila a tento rok si dělá kolečko snad po všech slovenských seriálech. Konečný dojem je, že technicky to je nadprůměrný seriál mezi slovenskou tvorbou, ale na první řadu to nemá. Dvě hvězdy i za ten titulní song, u kterého jsem si myslel, že se jede čtvrtá řada Narcosu (2015). ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

To co se povedlo u Hnízda v Přiznání vůbec nefunguje. U seriálu zůstal Braňo Mišík, ale obměnili se  scénáristi, kteří se rozhodli tentokrát upozornit na problém migrace. Když pominu fakt, že toto téma již dávno není aktuální, neboť ho vystřídal nejprve covid a pak válka na Ukrajině (když už cizinci, tak právě Ukrajinci), tak i způsoby jaké si k tomu vybrali působí přinejmenším prvoplánově. Tvůrci se zaměřili na nelegální migraci, ale též rasismus či spíše xenofobii. Skoro úplně pominuli třeba kulturní odlišnosti. Lejla se totiž jen stará o syna a chodí do práce. Zato syn Boris se dal do kupy s extremisty, jejichž největší akcí je ukradený Lejlin šátek. Do té doby jen melou o tom, co by udělali. Zvláštní pak je, že se zaměřují právě na hlavní postavu, ale jiné uprchlíky z centra úplně pomíjejí. Michal se navíc právě s Lejlou sbližuje, což se dalo čekat už od prvního dílu. Na jedné straně seriál upozorňuje na nebezpečí extremismu, poukazuje na to, že i uprchlíci mohou být normální lidé, ale též se nevyhýbá tématu neověřených zpráv a řetězových emailů, na druhé to dělá způsobem přímočarým, což ale působí dost nevěrohodně a víc seriálově než reálně. ()

milbelQ odpad!

všetky recenzie používateľa

Recenziu napíšem krátku lebo úplne postačuje. Tak hneď na úvod lesby a už mi prišlo blivno - takže zámer divákovi postupne ale isto prezentovať LGBTI komunitu ? Priznanie je ale vo svojej podstate taká nevinná príprava na moslimských utečencov tzv. príručka ako sa máme prispôsobiť ich náboženstvu lebo oni sa prispôsobovať nemôžu – nechcú, lebo veď my Európania sme tolerantný demokrati ! Niekto nám chcel naznačiť, že Slováci už nemajú byť hrdí na niekoľko storočné tradície, zrejme ako prvé je nutné začať nenávidieť a jesť BRYNDZOVÉ HALUŠKY a KONEČNE treba byť progresívno – liberálny. Celý dej v 10 častiach by bolo možné scvrknúť možno do dvoch častí ale aj to by bolo zbytočne nadlho. RTVS keby použité financie darovala na rozvoj mládežníckeho športu, bola by to určite výborná investícia, takto sa štátne chechtáky použili na natočenia seriálového ODPADU ! ()

Cesty timem 

všetky recenzie používateľa

Jako odpad to určitě nevidím. Byl jsem opravdu zprvu rád, že seriál Hnízdo pokračuje, než jsem si přečetl zdejší recenze. On ten sešup opravdu byl zklamáním a první dva tři díly jsem fakt chtěl skončit, ale jsem rád, že jsem mu dal šanci. Postupně se to zlepšovalo a měl jsem chuť na další díl. Na další díl Hnízda jsem se ale tehdy vyloženě těšil a to nejsem seriálový a už vůbec ne dlouhoseriálový. ()

Reklama

Reklama