Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Nový pôvodný 10-dielny dramatický seriál Priznanie je voľným pokračovaním mimoriadne úspešného seriálu Hniezdo, vysielaného RTVS začiatkom roku 2020. Jeho hlavné postavy končili v nádeji, že po všetkých dramatických udalostiach sa ich život a vzťahy usporiadajú. No či sa tieto nádeje aj skutočne naplnia, ostalo otvorené. Problematická minulosť striehne na príležitosť znova preveriť väzby spoločenské, rodinné aj priateľské. A dezilúzie, aj subjektívne emócie môžu byť až tragicky deštrukčné. Popri už divákom známej rodine Važanovcov, ktorá si v pokračovaní ich osudov bude musieť prejsť novou osobnou drámou, vstupujú do seriálu Priznanie nové postavy, ktoré prinášajú, ako to v pôvodných seriáloch RTVS býva dobrým zvykom, aj zaujímavú spoločenskú tému. V Priznaní  je to problém masovej imigrácie, snaha utečencov z ohrozených zemí etablovať sa v novom prostredí s nádejou na nový život. Je to ťažká skúška ľudskej solidarity v zápase s prejavmi intolerancie. Príbeh Kristíny a Michala Važanovcov, prepojený s osudom Sýrčanky Lejly, má spoločný leitmotív – rodičovstvo. Lebo láska k dieťaťu a obete v jej mene je tým najprirodzenejším ľudským citom, bez ohľadu na rozdiely zemepisné, náboženské, sociálne. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (4)

Priznanie (2022) 

Seriál začal brutálnou na slovenské pomery zatiaľ nezvyčajnou propagandou, ukľudnil sa až v druhej polovici, aj to len sčasti. Seriál Priznanie predstavuje Slovensko, aké nepozná 99,99% obyvateľov. Len v slniečkárskej hlave toto odráža realitu. Úžasní migranti, ešte lepšie lesby a nefungujúca tradičná rodina. Joj a samozrejme samí náckovia, ktorí hovoria, že to tu treba vyčistiť, lebo je tu veľa Arabášov. To na akom Slovensku sa toto deje? Polovica mladých má fašistické tendencie, extrémizmus sem, extrémismus tam, najtrápnejšie prišlo, že v rámci tej multi-kulti propagandy zhanobili ešte aj bryndzové halušky, za to imigrantka je takmer svätica. Našťastie len takmer. Aký je zmysel celého toho seriálu, nám vlastne dokumentuje lesbický rozhovor a jeden výrok: "Do tej vašej dediny nepríde tolerancia ani za 100 rokov." Áno, cieľom bolo ukázať aké je Slovensko zaostalé, netolerantné, xenofóbne. V liberálnej kaviarni si ho teraz budú prehrávať povinne každý týždeň. ()

Episode 1 (2022) (E01) odpad!

"Do tej vašej dediny nepríde tolerancia ani za 100 rokov." Stačí mi. Úžasní migranti, ešte lepšie lesby a nefungujúca tradičná rodina. Joj a samozrejme samí náckovia, ktorí hovoria, že to tu treba vyčistiť, lebo je tu veľa Arabášov. To na akom Slovensku sa toto deje? ()

Episode 2 (2022) (E02) odpad!

Opäť je na Slovensku samý extrémista, ešte aj Bártov syn má fašistické tendencie a hnusne nevie prijať islam. Apropo kamenný Bárta topornejší herecký prejav už nemal po ruke? Hlavne, že nenávidí bryndzové halušky, aby jeho postava ukázala, ako mu je všetko národné odporné. Za to imigrantka je skoro svätica. Film sa pomaly mení v sci-fi. ()

Episode 10 (2022) (E10) 

Narýchlo zbúchaný koniec, polícia je odrazu všade tam, kde má byť, všetky postavy sa uvedomia a robia len dobro, zlí skončili v base. Aspoň sa to na záver zaobišlo bez propagandy. ()

Reklama

Reklama