Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Krimi

Recenzie (11 145)

plagát

Hitler - Jak se rodí monstrum (2023) 

To nie že uvarené z vody. Ten dokument var ani nedosiahol. O takej téme sa robia dlhé seriály. A nie, že hodím náhodný názov a 45 minút záberov, čo už niekde boli ukázané a mnohokrát opakovane. Názov je naozaj náhodný, lebo tu je o zrode resp. vytvárania Hitlera ako monštra tak 20 sekúnd. Týmto dejinám z rýchlika nestíha ani šinkansen.

plagát

Merlin (1998) (TV film) 

Ja tieto čarodejnícke kovbojky až tak nemusím a navyše, napriek účasti Leny Headey, sa tu prekvapujúco vyťahoval len Excalibur a nič z gatí, čo je, ako my Slováci hovoríme, šoker.

plagát

Profesori na zákazku 2 (2015) 

V jednotke vyšlo pár vtipov a hlavne tam bol, aj keď nevýrazný, Clavier. Tu už nebol ani Clavier, ani klavír, len streštení herci a nie tak herci ako scenár, ktorí im tú streštenosť nanucuje. Vtipné nebolo skoro nič a toho chlapca, čo si myslí, že je študák, no vyzerá na 35, toho mali retušovať. Alebo rovno vymazať.

plagát

Odcizení (2024) 

Presne ako píše český názov, film sa výrazne divákovi odcudzuje. Chce ukázať všetko, širokú spleť, laponské chladno aj krimi, pochmúrnosť medzi domorodcami s deprimujúcou drsnosťou, diskriminujúcich belochov a pocity zadosťučinenia, no hoci všetko toto ukáže, tak v celkovom obraze neukáže nič. Dráma, po ktorej už pred saním nebudete počítať ovečky, ale soby.

plagát

Pád Tretej ríše (2004) 

"Je smutné konštatovať, že jediné dobré, čo po mne ostane, je fakt, že som Nemecko zbavil židov." Až desivo sa to počúva a pri majstrovskom výkone Bruna Ganza sa to pritom pozerá tak skvele. A opakovane. A tak hnusného Goebelsa, akého dal Ulrich Matthes, to by ani sám ten krivonoh nedal v originále. Posledné dni zlorežimu sú znázornené vynikajúco. Fanatizmus až do konca. Máte pred sebou šialenca, ale chválite ho, pochlebujete mu, pretože jedno jeho slovo vás aj na konci vojny, na konci jeho síl, pošle do večných lovíšť. Ako vravím, desivé a pritom tak autenticky vyzerajúce.

plagát

Cesta do Austrálie (2024) 

Do Austrálie nikdy nevycestujem. Jednak mám napozerané Letecké katastrofy, po druhé nemám rád veľké pavúky a hady, vlastne ani tie malé nie, no a po tretie nechcem byť uväznený niekde na letisku, lebo nejaký úradníček si zmyslí, že práve teraz som ako úplne zdravý človek hrozbou pre zdravie celosvetového ľudstva. Ale tejto žene som tú cestu doprial. Áno, je to taký Bucket List z Wishu, ale to sa stáva, keď je téma podobná, no chýba v nej Nicholson s Freemanom.

plagát

Hartheim: Nacistický zámek hrůzy (2021) (TV film) 

Diali sa tu hrôzy podobné tým z iných plynových zariadení, tu tiekol CO. Ale okrem zaujímavostí ako napríklad to, že nacisti posielali popol zosnulých ich pozostalým len tak náhodne, len tak čo vytiahli z kremačnej pece aj so šutrami, tu je opäť interesantný aj ten záver, ktorý poukazuje na jedno: Ak si nacisti boli tak istí správnosťou svojej ideológie, ak tvrdili, že hubením istej časti obyvateľstva konali dobro, prečo potom neostali na to hrdí a všetky dôkazy zničili, spálili, zbúrali, zahladzovali stopy po svojich činoch? Prečo nechceli, aby ich činy ostali neodhalené, ak sa tým dovtedy pýšili? Veď tvrdili, že konali dobro, či?

plagát

The Thundermans Return (2024) odpad!

To už vyzerá nie ako paródia na super hrdinov, ale paródia na samých seba. Už pôvodný seriál smrdel odpadkami, toto už je priamo z výkalova. A vraj to má byť revival, oživenie pre prípadné pokračovanie seriálu. Ak tomu je tak, bude sa jednať o oživlú mŕtvolu.