Reklama

Reklama

Jeffrey Katzenberg

Jeffrey Katzenberg

nar. 21.12.1950 (73 rokov)
New York City, New York, USA

Zaujímavosti (11)

Príbeh žraloka (2004)

  • Původně zamýšlený název Sharkslayer byl změněn na Shark Tale, protože producent Jeffrey Katzenberg se domníval, že by název mohl odradit rodiny s dětmi. (imro)

Shrek (2001)

  • Mike Myers (Shrek) byl zrovna v New Yorku, když se v produkci zjistilo, že nenamluvil větu "Attention all fairy tale things", která ve filmu zazní. Producent Jeffrey Katzenberg se tedy vydal letadlem za Myersem a ten větu nahrál v limuzíně na ulici. (don corleone)

Princ Egyptský (1998)

  • Šlo o první animovaný film ještě novotou vonícího studia DreamWorks. Jeden z jeho spoluzakladatelů, dřívější prezident Walt Disney Company (z níž neodešel v dobrém) Jeffrey Katzenberg to tehdy komentoval: "Ten nápad měl Steven Spielberg ještě před tím, než jsme společně založili DreamWorks. Svého času jsme spolu s Davidem Geffenem diskutovali o tom, jaké projekty bychom rádi dělali. Já jsem mluvil o své vizi moderního kresleného filmu a o tom, jak bych nově definoval hranice daného žánru. Napadlo mě, že by nebylo špatné natočil velké, monumentální filmy jako Indiana Jones, Terminátor 2 a Lawrence z Arábie v kreslené verzi a Steven na základě toho navrhl, abychom udělali Desatero přikázání. Což nás okamžitě nadchlo." (NIRO)

Pocahontas (1995)

  • Prvý film štúdia Walt Disney Animation Studios od čias filmu Záchranári (1977), na ktorom sa žiadnym spôsobom nepodieľal Jeffrey Katzenberg po jeho odchode zo štúdia v roku 1994, kedy následne založil DreamWorks Animation. (Pat.Ko)

Pocahontas (1995)

  • Mnohí v Disney mali na začiatku veľké nádeje ohľadom tohto filmu po jeho premiére. Vtedajší šéf štúdia Jeffrey Katzenberg považoval tento projekt za prestížnejší ako Leví kráľ (1994) a dokonca veril, že má šancu získať nomináciu na cenu Akadémie za najlepší film, podobne ako to predtým dokázali filmom Kráska a zviera (1991). Avšak tomuto filmu sa komerčne nedaril tak, ako sa očakávalo. Získal síce dobré recenzie a dosiahol úspech v kinách, ale pretože sa tento film zaoberal vážnejšími témami, neoslovil mladšie deti tak, ako predchádzajúce hity od Disney. (Pat.Ko)

Dick Tracy (1990)

  • Existuje verzia filmu trvajúca dve hodiny a pätnásť minút, čo potvrdil Warren Beatty vo svojom rozhovore z roku 2002. Bol nútený upraviť film na verziu trvajúcu hodinu a štyridsaťpäť minút na naliehanie vtedajšieho predsedu spoločnosti Walt Disney Pictures, Jeffreyho Katzenberga, pred jeho uvedením. (Pat.Ko)

Malá morská víla (1989)

  • Behom výroby filmu sa producent Jeffrey Katzenberg snažil o vystrihnutie piesne "Part of Your World," argumentujúc, že balada tohto typu neudrží pozornosť detského diváka. Autor textu Howard Ashman, ktorý bol otvorený homosexuál a pieseň považoval za svoju osobnú výpoveď prehlásil, že to sa stane len cez jeho mŕtvolu a zabojoval o to, aby balada vo filme ostala. Pieseň sa nakoniec stala hlavným motívom filmu a v prípade, žeby došlo k jej vystrihnutiu, nemala by princezná Ariel v tomto piesňami pretkanom filme jedinú pieseň. (matthew.17)

Producent

Filmy
2003

Sindibád: Legenda siedmich morí

2002

Mustang

2001

Shrek

Dokumentárne
2020

Benedict Men (seriál)

Relácie
2020

Thanks a Million

Krátkometrážny
2003

Shrekovo nové dobrodružstvo

Herec

Režisér

Filmy
2000

Eldorádo

Hosť

Scenárista

Seriály
2004

Father of the Pride

Reklama

Reklama