Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z neznámé herečky udělal superstar a totálně překopal pravidla romantických komedií. Megahit, který svým úspěchem spoustě odborníků pořádně zamotal hlavu. (Netflix)

Recenzie (5)

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„U Disneyho dbají o to, aby se trpaslíkům neubližovalo.“ Komu se nelesknou oči nostalgií, bude asi v lecčems trochu mimo. Neodolatelné scény i dialogy znám nazpaměť, ale tuhle porci pohádkové romance si kdykoliv s chutí zopakuju. Ale zase to měl vznik filmu složité. V úspěch nikdo dvakrát nevěřil, možná to naznačuje i fakt, že vedle J.F. Lawtona najímali množství scénáristů. Výsledná podoba se upravovala, přepisovalo se i během natáčení. A na place se pracovalo nejen s finální verzí, ale i s tou původní – podstatně chmurnější – což je vlastně velká výhra, že to dopadlo tak luxusně. Protože všechno v tomhle absolutním kýči začalo na hollywoodské uličce hanby plné dealerů, šlapek a nesplněných snů. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pretty Whore Woman som nikdy nemusel jednak kvôli ústrednej zápletke o nejakej kurve a jednak kvôli pre mňa Ugly Woman Julii. Ale vďaka tomu som si tento diel o to viac užil, lebo o vzniku filmu som nič poriadne nevedel. Čo potvrdzuje moju domnienku, že táto dokumentárna séria veľa nových informácií neprináša a najviac si ju užijú diváci, ktorí sa bežne o zákulisie vzniku filmov príliš nezaujímajú. Tak tentokrát som sa dozvedel kopu nových informácií. Pacino alebo Lambert namiesto Gerea? To by bolo zaujímavé. Minimálne pre Lambertovu kariéru. Tento diel pekne ukazuje na jednej strane krutý údel scenáristov z ktorých pôvodných scenárov neraz ostane len hrubý námet. Na druhej strane to ukazuje, že keď má scenárista na konte jeden-dva úspešne zárezy, tak to nemusí znamenať, že je fakt dobrý, ale že tie scenáre povýšil na dobrý film režisér. Ako to bolo aj v tomto prípade. 8/10. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Najviac ma zaujalo, že Garry Marshall ustavične aj za pochodu prepisoval a prepisoval a točili sa súčasne vážne aj vtipné scénky, ktoré boli väčšinou improvizáciou zo strany hercov. Som rada, že ponechali túto komediálnu verziu. Julia Roberts sa do roly Vivian veľmi hodí a namiesto Richarda Gere by som si tu Al Pacina teda vôbec nevedela predstaviť. A zaujímalo ma aj rozprávanie kostymérky, je pravda, že outfity, ktoré má Julia na sebe sú dôležitou súčasťou filmu, hlavne tá scénka v obchode a k tomu ešte legendárny song "Pretty Woman" a sympatický Hector Elizondo ako aj široký úsmev Julie Roberts to všetko krásne dotvára túto filmovú klasiku. Keby sa ponechal pôvodný názov "Three Thousand" nebolo by to ono. Pretty Woman som videla veľakrát, ani by som to už nevedela spočítať :-). Až teraz som si všimla, že tu k nemu ešte nemám komentár, až ma to prekvapilo😄. ()

chrispe 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Až mě překvapilo, jak mě tento díl bavil. Pretty woman sice považuju za klasiku a kolem Silvestra, kdy ji většinou dávají se klidně podívám (třeba i jen na kousek) po stotisící první, ale nijak ji neprožívám. Věděla jsem, že to původně nebyl nijak zvlášť pohádkový film, a ten přerod byl rozhodně zajímavý. A opravdu hodně mě zajímalo, jak původní scénář končil. Hele... nestálo by za to, ten původní zrealizovat? :D ()

Reklama

Reklama