Reklama

Reklama

Recenzie (4)

Spielbergo 

všetky recenzie používateľa

Podnětné, zejména z perspektivy zuřivé debaty kolem nového serálu Discovery. Žádný Star Trek to nikdy neměl zpočátku lehké a musel se o své místo na slunci porvat. Star Trek zrušili po 3. sezóně. Enterprise po čtvrté. Tři další seriály zaujaly natolik, že se dostaly až do finále. Sice nejsem přesvědčen, že toho bude schopna také Discovery, ale nevyužít její ohromný potenciál, to by si scénáristé měli zatraceně dobře rozmyslet. ()

CaptainPixel 

všetky recenzie používateľa

Diky Bille, to se mi velmi libilo. Na druhou stranu mi tam chybel hlas treba takoveho "Woofa", ale asi nechtel riskovat svou karieru, kdyby nahodou neco nevhodneho rekl. PS: Cau lidi, Disco fakt neni ST, sorry jako. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad to vyzerá ako dokument, ktorý chce zmapovať chaos a boj o moc, ktorý panoval v zákulisí produkcie prvých troch sezón seriálu Star Trek: Nová generácia, ale postupne som z toho získal dojem, že to je skôr pokus o grilovanie duchovného otca Star Treku Gena Roddenberryho. Dokonca aj Rick Berman, ktorý sa ho doteraz v každom rozhovore alebo dokumente zastával a za každú cenu ho obhajoval, si tentokrát do Roddenberryho kriticky párkrát kopne. Tá snaha demýtizovať Roddenberryho za každú cenu mi miestami pripadala otravná. Som veľký fanúšik Star Treku, ale Roddenberryho som nikdy nijak extra nezbožňoval. Áno, vymyslel Star Trek, ale vždy som videl, že za tým všetkým stálo obrovské množstvo ďalších nadaných scenáristov, producentov atď. Takže snaha ukázať, že Roddenberry nebol žiadny bezchybný boh, ale človek, ktorý robil chyby a postupne otcovsky obmedzoval mladších scenáristov v ich rozlete a do určitej miery svojim konzervatizmom škodil Treku, nie je žiadna novinka. Naviac si niektoré tie akože pravdivé historky, ktoré tu padnú, odporujú. Takže komu veriť? Tá snaha tvorcov dokumentu tlačiacich všetkých respondentov do konfrontačných odpovedí, je až príliš patrná. Až som si miestami hovoril, že by si Shatner zaslúžil podobný konfrontačný dokument o vzniku TOSky. To by sa asi toľko nevyškieral. Ale či už tým informáciám budete veriť alebo nie, tak to stojí za zhliadnutie. Keď si tieto informácie poskladáte spolu s informáciami z ostatných dokumentov, tak sa k skutočnej pravde snáď priblížite. Mne zatiaľ dáva najviac zmysel vysvetlenie odídenia a návratu Gates McFadden, ktoré padlo v tomto dokumente. Väčšinu ostatných informácií som už vedel z ostatných dokumentov, v ktorých boli akurát podané s väčšou úctou. 8/10. ()

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa

Na tento dokument som narazil úplnou náhodou. Stiahol som si napr. všetky dokumenty, ktoré rozoberali jednotlivé série každého Star Treku od TOS po Enterprise a myslel som si, že o TNG niečo viem. Ale zistil som, že som vedel prd. Z jednoduchého dôvodu. Tieto temné sračky, ktoré som sa dozvedel z tohto dokumentu, proste nebolo určite ľahké vytiahnuť na svetlo. Neskutočné. Kľudne sa to mohlo volať TNG rises, pretože toľko vecí, čo sa stalo, než sa to rozbehlo, tak to som fakt nevedel len tak ľahko stráviť. Dobrý nápad. Podľa mňa mohol Shatner takto spraviť každý Star Trek, lebo všade boli nejaké problémy, rozpory, hádky a čo si budeme hovoriť, hádky = drama. Veď to nakoniec aj bolo povedané tu. Chcete sci-fi bez konfliktov? To budú mať scenáristi ťažké. Za mňa paráda. Trochu rýchlo ukončené a kľudne to mohli rozpitvať viac, prizvať aj ostatných hercov (Spiner, Burton, Dorn). Kľudne by som tie "sračky" počúval aj o 30 minút dlhšie, lebo pri mnohých nových faktoch som otváral hubu. Veľmi rýchlo zabudnutý dokument a celkom slušný. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama