Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
všetky plagáty
TV spot 13
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Réžia:

Jaroslav Dudek

Scenár:

Jaroslav Dietl

Hrajú:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(15)

Kolektív kriminalistov rieši (vždy s úspechom) menej závažné prípady, drobné krádeže či rozkrádanie majetku v socialistickom vlastníctve. V každom dieli vždy vynikne jeden z príslušníkov Verejnej bezpečnosti. Keď sa mu nedarí, ostatní kolegovia mu pomôžu, ba dokonca aj chápajúci, ale prísny a zásadový náčelník (Ladislav Frej). Seriál Malý pitaval z velkého města je jeden z posledných, ktoré vyšli z autorskej dielne najúspešnejšieho českého seriálového scenáristu – Jaroslava Dietla. Pôvodne vzniklo deväť epizód, v roku 1986 k nim pribudlo ďalších šesť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (12)

Malý pitaval z velkého města (1982) 

Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha. Verejná bezpečnosť (VB) vždy zvíťazí! Republiku si rozkrádať, ani rozvracať, nenecháme. Máme na to páky. Mimo iné aj partiu z pražskej kriminálky. Poradie a názvy jednotlivých dielov tohoto socialistického, kriminálneho seriálu boli takéto: 1. Aranžér, 2. Milenec, 3. Benjamínci, 4. Včelař, 5. Cyklista, 6. Jupiter, 7. Vedoucí partiové prodejny, 8. Muž s punčochou, 9. Kuchařinka, 10. Majitel autoservisu, 11. Autorka detektivních povídek, 12. Exoti, 13. Kasař, 14. Narkomani, 15. Valutová příhoda. ** ()

Aranžér (1982) (E01) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Úvodná, v poradí prvá epizóda nesie názov "Aranžér". V Prahe vyčíňa drzý zlodej, ktorý počas obedných prestávok, vykráda pokladne v maloobchodných predajniach. Zbor národnej bezpečnosti bude musieť vynaložiť veľké úsilie a nasadiť veľký počet svojich príslušníkov, aby tohto páchateľa prichytili pri čine. Veliteľom a koordinátorom tejto akcie bude poručík Libor Krejcárek. *** ()

Milenec (1982) (E02) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí druhá epizóda nesie názov "Milenec". Podporučík Kamil Hamřík pracuje na  vyšetrovaní prípadu krádeže mesačnej výplaty jedného stavebného robotníka. Zdá sa to byť banálna záležitosť. Avšak postupne sa začne odhaľovať rozsiahly podvod s bytmi a s tým súvisiace rozkrádanie štátneho majetku. Podporučíkovi Hamříkovi sa nakoniec podarí odhaliť rafinovanú zločineckú skupinu. *** ()

Benjamínci (1982) (E03) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V tretej časti detektívneho televízneho seriálu "Malý pitaval z veľkého mesta " sa súdruhovia z pražského obvodného oddelenia Zboru národnej bezpečnosti zamerajú na rozloženie organizovanej zlodejskej bandy. Podarí sa im to, keď udrú na najmladšieho člena tohto gangu. Mladý fagan sa pri rafinovane premyslenom výsluchu zosype a nabonzuje svojich parťákov. Najväčšiu zásluhu na vyšetrení tohto prípadu má podporučík Jirka Otradovec. Epizoda nesie názov "Benjamínci". *** ()

Jupiter (1982) (E06) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Šiesta epizóda nesie názov "Jupiter". Týka sa krádeže vzácneho umeleckého diela. Najviac ma pobavila časť výsluchu podozrivého recidivistu Hrušku, ktorého stvárnil Jiří Bartoška. Inšpektor: "Pane Hruška vy ste byl ženatý?" Hruška: "Jóó, ale to už je hodne dlouho." Inšpektor: "A teď se chystáte k nějaké svatbě?" Hruška: "Né, nestrašte, to nepřipadá vúbec v úvahu." Inšpektor: "Nějaký vztah iste máte?" Hruška: "Jo, asi sto." Inšpektor: "Ale jeden z nich je hlavní, ne?" Hruška: "Ne, žádnej není hlavní, všechny jsou pohlavní". *** ()

Muž s punčochou (1982) (E08) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí ôsma epizóda nesie názov "Muž s punčochou". Vyšetrovatelia z pražskej kriminálky musia objasniť niekoľko ozbrojených, lúpežných prepadnutí, ktoré má na svedomí neznámy páchateľ. Pri nočných prepadoch sa maskuje punčochou a ohrozuje svoje obete steľnou zbraňou. Je to nebezpečný kriminálny živel, ktorého treba urýchlene vypátrať a postaviť pred súd. Prípadu sa ujme súdruh podporučík Kamil Hařmík. *** ()

Kuchařinka (1982) (E09) 

Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha. Verejná bezpečnosť (VB) vždy zvíťazí! Republiku si rozkrádať, ani rozvracať, nenecháme. Máme na to páky. V deviatej časti ("Kuchařinka") detektívneho televízneho seriálu "Malý pitaval z veľkého mesta " sa súdruhovia z pražského obvodného oddelenia Zboru národnej bezpečnosti zamerajú na odhalenie vraha, ktorý pripravil o život staršiu pani na konečnej zástavke nočného spoja mestskej hromadnej dopravy. Výdatne im s jeho vypátraním pomôže svojrázna svedkyňa, ktorú bravúrne stvárnila Iva Janžurová. *** ()

Autorka detektivních povídek (1986) (E11) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí jedenásta epizóda nesie názov "Autorka detektívnych poviedok". Pomerne známa spisovateľka Šípová chladnokrvne zavraždí svojho manžela, keď jej oznámi, že sa s ňou chce rozviesť a vrátiť sa ku svojej bývalej žene. Dokázať jej vinu bude vďaka jej literárnym skúsenostiam s kriminálnymi prípadmi ťažké. Vraždu starostlivo naplánovala. Skúsený detektív Rudolf Pekař však nájde spôsob ako preukázať jej vinu. *** ()

Exoti (1986) (E12) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí dvanásta epizóda nesie názov "Exoti". Pražským chovateľom exotických vtákov bolo ukradnutých niekoľko veľmi vzácnych kusov. Tohto kuriózneho prípadu sa chopí poručík Libor Krejcárek. Odhaliť páchateľa však bude omnoho ťažšie ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Na to aby ho vypátral a usvedčil sa bude musieť poručík Krejcárek stať odborníkom na exotických operencov. ** ()

Kasař (1986) (E13) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. V poradí trinásta epizóda nesie názov "Kasař". Líči príbeh nepodarenej nočnej lúpeže v potravinách. Dopustil sa jej starý kriminálnik Josef Kořán. Je zaistený políciou, ale za žiadnu cenu nechce prezradiť svojho komplica. Inšpektor Libor Krejcárek sa pokusí objasniť tento prípad a vypátrať Kořánovho spolupáchateľa. Postavu recidivistu Kořána stvárnil charizmatický Rudolf Hrušinský. *** ()

Narkomani (1986) (E14) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Štrnásta, predposledná, epizóda nesie názov "Narkomani". Bolo vylúpené laboratórium veterinárnej stanice. Lupiči si odniesli značné množstvo morfínu, psychotropných a omamných látok. No nezmizli len drogy, ale i nebezpečné prudké jedy. Tie by mohol páchateľ použiť ku spáchaniu teroristického útoku a ohroziť tak tisíce životov. Preto musia príslušníci z pražskej kriminálky tento prípad urgentne vyriešiť. *** ()

Valutová příhoda (1986) (E15) 

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Pätnásta, záverečná epizóda nesie názov "Valutová príhoda". Je to záverčená časť tejto televíznej série. Traja prefíkaní Turci sa v Prahe vydávajú za občanov Talianska a ponúkajú ilegálnu výmenu tvrdej zahraničnej meny. Sú to rafinovaní podvodníci. Obeťou ich podvodu sa stane aj mladý čašník Petr Hastík. Keď ich následene vyhľadá a chce konfrontovať zaplatí za to vlastným životom. Objasnením tohto závažného zločinu je poverený súdruh Kamil Hamřík. *** ()

Reklama

Reklama