Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočný pražský autobus a v ňom stará žena. Na konečnej sa spýta, ako sa dostane na sídlisko. Jeden z cestujúcich je povie, že sídlisko je dvadsať minút peši. O malú chvíľku neskôr ju milenecký párik nájde mŕtvu so štrnástimi bodnými ranami v tele. O krátky čas obeť identifikujú, pretože na oddelenie VB sa dostaví muž, ktorý hľadá svoju ženu. Identifikácia ukáže, že ide o pani Kosařovú. Poplietla si autobus, ktorým sa chcela dostať domov, pretože sa len nedávno presťahovali. Vyšetrovaním vraždy poveria Rudolfa Pekařa (Vlastimil Hašek), ktorý si na pomoc vezme Jiříčka Otradovca (Michal Pešek). Na základe televíznej výzvy sa obráti na bezpečnosť svedkyňa Laurová, ktorá nočným autobusom cestovala. Vďaka svojej fotografickej pamäti kriminalistom povie k prípadu závažné skutočnosti. Vo finále dokonca identifikuje na základe fotografií istého Vaněčka – cestujúceho, ktorý dlho zostával anonymný. Je to onen muž, čo mŕtvej povedal, kde je sídlisko. Keď sa už zdá, že páchateľova totožnosť je známa, ukáže sa, že všetko je inak.. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (27)

Grogan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborně rozehraný díl s vynikající rolí paní Janžurové, nad kterou kriminalisté jen žasli. Polozcek taky hrál perfektně hlavního podezřelého, scéna výslechu v autě byla hodně povedená, opravdu jeho odpovědi nevzbuzovaly příliš důvěry. Škoda trochu odfláknuté finální pointy, kdy najednou kriminalisti odhalili vraha bez jakýchkoliv náznaků toho, jak na něj přišli. ()

otík 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Starší lehce zmatená žena vystoupí na konečné zastávce autobusu a hledá jakési sídliště. Někteří spolucestující se na ni vykašlou a neporadí ji, zatímco jeden muž jí poměrně neochotně poradí. Když ženu ještě tu noc najdou zavražděnou, jedna z cestujících onoho neznámého muže označí jako pachatele. Kriminalistům nezbývá nic jiného, než muže najít a usvědčit. Jenže starý dobrý nadporučík Pekař (Vl. Hašek) má dost zkušeností na to, aby si pátrání vedl po svém. Díl veskrze průměrný také díky hodně rychlému a nepropracovanému konci, ale zaujme především skvělou Janžurkou, zmateným Poloczkem a cestou do Uherského Hradiště (neb jsem Hradišťák) - takže dávám nadstandardní čtyři hvězdy. ()

Reklama

quokam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Az neuveritelne autentcky a lidský Ladislav Pesek. Pokud se tu jiste pravem chvali Janzurka, pak Pesek ji i na tak kratkem prostoru strci do kaps i s celym hereckym ansablem. Vzdy mne zajimalo, jestli ta svedkyne je vylicena podle predobrazu nejake skutecne "báby", nebo si ji vymysleli pani scenariste. 8.5 / 10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Jako první se vám přihlásí ten starý penzista, ti kluci to vaše hlášení určitě neslyšeli, ta mladá paní celý večer skáče kolem manžela, takže ta přijde až ráno, no a ten pachatel, ten se vám nepřihlásí nikdy." Být vyšetřovatelem, tak chci, aby paní Laurová byla svědkem úplně všeho. Její výpovědi totiž byly dokonalé a kdyby nakonec měla stoprocentní pravdu, tak bych se asi nechal unést a kromě pěti hvězd bych ji jmenoval čestnou členkou PS VB. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mít dobrou paměť je k nezaplacení, zvláště jste-li korunní svědek a můžete dopomoci dopadnout vraha. Janžurka byla skvělá a já se u tohoto dílu opět kvalitně zasmál. Samotný příběh už tak srandovní nebyl, protože zabíjení důchodkyň v lesíku moc k smíchu není, ale naše parta měla zase „ z prdele kliku“ a Rudla společně se Zedníčkem to nakonec dotáhli do úspěšného konce, i když tentokrát přímo pachatele nechytli oni sami… ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • Natočené podľa skutočného prípadu brutálnej vraždy, ktorý sa stal v roku 1974 a vystrašil celé Československo. Vražda dôchodkyne bola "silná káva" aj pre odolných a skúsených kriminalistov, a preto scenárista seriálu vraždu veľmi zmiernil. Seriálová kuchárka (Jiřina Štěpničková) bola zabitá 14 bodnými ranami, v skutočnosti obeť Marie Jandová vo veku 64 rokov bola znásilnená a zabitá 34 bodnými ranami. Skutočný vrah, 24-ročný sexuálny deviant Antonín Vorel, bol odsúdený na trest smrti, ktorý súd zmenil na 25 rokov odňatia slobody s následnou ústavnou liečbou. Na slobodu sa už Vorel nikdy nedostal. V liečebni zomrel. (Raccoon.city)
  • Počas návratu do Prahy a improvizovaného výsluchu v aute sedí ppor. Hamřík (Pavel Zedníček) najprv na pravom sedadle, no neskôr na ľavom vodičovom mieste. Nevenuje sa však riadeniu, aj keď je auto evidentne v pohybe. Pri vystupovaní na mieste už opäť sedí vpravo. (Fredy.Tukot)
  • Na trati Praha - Uherské Hradište (Kunovice) v 80. rokoch lietalo lietadlo spoločnosti Slovair a vždy sa jednalo o československý typ L-410 (tri sedadlá v rade). V epizóde však kriminalisti počas letu sedia v lietadle Jak-40 (štyri sedadlá v rade), ktoré v tom čase používali Československé aerolínie na iných vnútroštátnych linkách. (Fredy.Tukot)

Reklama

Reklama