Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistický tím obvodnej správy Verejnej bezpečnosti má vypátrať páchateľa, ktorý prestrojený za aranžéra výkladov úspešne vykráda pokladne obchodov v rôznych častiach Prahy. Kým kriminalisti bezradne prešľapujú na mieste, počet lúpeží ustavične narastá. Nikto nevie, ako postupovať a situácia je už takmer neudržateľná. Až nadporučík Libor Krejcárek (Jiří Krampol) príde s nápadom strážiť stálou službou dvestopäťdesiat vopred vytipovaných predajní. Metóda sa zdá neproduktívna a veľmi náročná, ale pribúdajúce krádeže nakoniec rozhodnú o jej využití. Až keď sa už všetci vzdávajú, pretože čakanie na páchateľa trvá dlho, nakoniec sa zlodej do pasce chytí. A prečo nedal dlhší čas o sebe vedieť? Bol totiž na dovolenke. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (24)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Úvodná, v poradí prvá epizóda nesie názov "Aranžér". V Prahe vyčíňa drzý zlodej, ktorý počas obedných prestávok, vykráda pokladne v maloobchodných predajniach. Zbor národnej bezpečnosti bude musieť vynaložiť veľké úsilie a nasadiť veľký počet svojich príslušníkov, aby tohto páchateľa prichytili pri čine. Veliteľom a koordinátorom tejto akcie bude poručík Libor Krejcárek. *** ()

quokam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jako je, je to slabsi dil, ale na rozjezd dobry. Ocenit je treba mirnej humor a Liborka ve stvarneni Krampola. Zajimave je, ze dve pozdejsi hvezdy komedialnich filmu, Zednicek a Krampol, zde hrajou dramaticke role a jejich balast z pozdejsi kariery zde vubec neulpiva. Zivotni role pana Freje, spolecne s Nemocnici ba i pred ni. 7/10. ()

Reklama

Cibulka_C 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl pro mě sice nejslabší, ale Jirka Krampol, říkejme mu třeba poručík Krejcárek, přišel s tak geniálním nápadem, že jsem u toho nakonec zůstala a pokračovala ve sledování. 📺🙈 Nakonec se mi Pitaval ukázal jako super seriál, rozhodně v osmdesátkách musel být nezdravě populární. Takže come on for another one! 🤩 ()

Ironfood 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Liborku vem to, tři čtvrtě na dvě, z nějakého krámku ti posílá pozdrav aranžér" Rudla Pekař sice Krejcárka nabádá k opatrnosti, ten ze sebe přesto udělá totálního vola. Případ sice nakonec vyřeší. protože mu však chybí Rudlovy kombinační schopnosti, musí do toho zapojit stovky dalších policistů. Aby si tuto obři akci vydupal, musí banálního zlodějíčka prezentovat jako zločince století "ten chlap je vážně Fantomas, ten je nepolapitelnej" ()

Adam Bernau 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Normální husťácká kriminálka. Bodie Krampol je při neúnavném vyslýchání vedoucího zeleniny drsnej jak struhadlo, Schimanski hadr, ale znáte to. Máš velkej případ, kolegové tě podceňují, stopa, po níž zarputile jdeš, se ukáže slepou, výlohový démon vybírá jednu kasu za druhou, vedení tlačí, do případu se ti začínají drát federálové z Městský správy. Nevzdáváš to. Trpělivě vystřihuješ trojúhelníčky, po konfliktu s nadřízeným se ti podaří protlačit logistickou monstrakci, jakou ještě nikdy nikdo nezkoušel, jenže démon je zrovna na dovolené. Na poslední chvíli to klapne. Při scénách v dispečinku jsem si říkal, to je blbost, to nemají co na práci, proč tam vysedávají, když je tam přece dispečer. Teprve když se tam poslední den slezou všichni a nakráčí i sám nadnáčelník, došlo mi, že jde především o umění a toto poznání si pro sledování kriminálních filmů odnáším natrvalo. Z epizodních postav je samozřejmě epeso Bláha jako vedoucí prodejny, ale nejvíc epeso je nepřetržitě vysmátá mladice Bydžovská. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (1)

  • Rok po odvysielaní prvého dielu, kde Lubomír Lipský vykrádal obchody prezlečený za aranžéra výkladov, jeden páchateľ použil seriál ako predlohu pri vlámaní do starožitníctva v Dláždenej ulici. Dokonca kriminalisti zapísali do spisu, že je možné, že sa páchateľ nechal inšpirovať prvým dielom seriálu s názvom Aranžér. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama