Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Rodinný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Tridsať prípadov majora Zemana

Tridsať prípadov majora Zemana (1974)

Pri hodnotení tohto seriálu nemôžem byť objektívny. Napriek tomu, že je to výsostne politické dielo, politika mi tu absolútne neprekáža. 30 PMZ je ako vidím nielen pre mňa skvelý, jedinečný a nikdy neopozerateľný seriál Českej televízie, na ktorý sa už dnes žiadny iný nechytá. Takú atmosféru akú tu predviedol Jiří Sequens spolu s hercami a hudobným skladateľom, nám už nepredvedie nikto. Veľká VĎAKA!

Plechová kavalerie

Plechová kavalerie (1979)

Tento seriál nie je rozhodne nudný pre toho, kto vie o čom pojednáva. Ťažko sa niekto môže vžiť do toho, keď nevie aká je práca poľnohospodárov a dokonca si nevie predstaviť ako vyzerá kombajn. Ja už ako chlapec som prežíval letné prázdniny na žatve a môžem povedať, že sa Jaroslavovi Dietlovi podarilo perfektne vykresliť problémy a záležitosti, ktoré žatvu v období sedemdesiatych a osemdesiatych rokov sprevádzali. Taktiež spracovanie režisérom Dudekom a herecké obsadenie bolo výborné. Takže majstri tesári sa neutli ani v tomto prípade a dokázali, že za čo chytia, to im ide. Dnes už žiaľ tvorcovia dokážu natočiť seriál hádam iba zo zdravotníckeho prostredia, čo je žalostne málo.

Nepokojná láska

Nepokojná láska (1975)

5-dielny slovenský seriál, kedy prvé tri diely boli natočené v roku 1975 a ďalšie dva pre veľký divácky úspech dotočené v roku 1979. Môžeme tu vidieť skvelého Júliusa Pántika v roli lazníka a neskôr predsedu JRD Poniky, Jána Daňa. Jeho dcéry stvárnili Sylvia Turbová ako poľnohospodárska inžinierka Mária a Petra Černocká ako speváčka Eva. Ešte treba vyzdvihnúť veľmi dobre napísané a zahraté vedľajšie postavy, ktoré boli výrazným spestrením na báze humoru a ktoré stvárnili Anna Grissová a Ľudovít Króner.

Miesto v dome

Miesto v dome (1976)

Kedysi veľmi populárny slovenský seriál, ktorý preslávil Vladimíra Durdíka ml. ako "mamičkinho najkrajšieho". Je zaujímavé, že aj keď tento seriál teraz vysielali asi po 25 rokoch, veľa ľudí si na neho pamätalo. Jednoznačne jeden z najlepších slovenských seriálov.

Nejmladší z rodu Hamrů

Nejmladší z rodu Hamrů (1975)

Tomuto hovorím kronika tridsaťročného vývoja nášho poľnohospodárstva. Jaroslav Dietl to vykreslil veľmi presne, aj čo sa týka časových horizontov. O hereckých výkonoch je tu škoda sa rozpisovať, boli výborné. Hlavne Libuše Havelková pre mňa navždy ostane maminkou Hamrovou. Celkovo je to seriál, ktorý chytí každého citlivého diváka za srdce.