Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot

(seriál)
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
Veľká Británia, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Predloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (poviedka)

Hrajú:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(viac)

Recenzie používateľa lemonova k tomuto seriálu (44)

Agatha Christie's Poirot (1989) 

Čím ďalej, tým viac oceňujem tento seriál. Možno v ňom nie je toľko napätia a akcie, ale Poirot predsa nemá byť realistickou detektívkou. Zápletky Agathy majú často ďaleko od prísnej logiky, sú skôr úsmevné. Opakujúce sa motívy, (vrah je obvykle človekom dvoch tvárí, a spočítajme, koľkokrát si niekto roztrhol odev na mieste činu.. ;) niekedy až rozprávkové rozuzlenia. A predsa.. atmosféra, vtip, duchaplnosť konverzácií, a najmä: dokonalé stvárnenie Poirota. Ako to má ďaleko od plytkých a sterilných charakterov z novodobých kriminálok typu CIA.. Fanúšik Poirota je zamilovaný do Poirota. Seriál stojí a padá na ňom. A musím uznať, že viac stojí než padá, pretože David Suchet stvoril asi najvýraznejší charakter v dejinách. Moje TOP časti: 1. Vraždy podľa abecedy, 2. Vianoce Hercula Poirota, 3. Smrť v oblakoch, 4. Nemý svedok, 5. Zlo pod slnkom, 6. Cornwolská záhada, 7. Vražda na golfovom ihrisku, 8. Dáma so závojom, 9. Smrť pani McGintyovej, 10. Vražda v ulici Mews :) ()

Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu (1989) (S01E01) 

Je zaujímavé, že by stačilo viac si všimnúť chlapíka na začiatku a nie je čo riešiť. Agathine zápletky sú často postavené na tom, že ľudia sú v podstate nevšímaví a na mňa to teda sedelo :)) ()

Detektív Poirot: Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

Dobrá originálna zápletka.. len som mala na konci filmu pocit, akoby sa tvorcovia potrebovali zmestiť do minutáže ;) ()

Krížový kráľ (1989) (S01E09) 

Z hľadiska príbehu jedna z najslabších častí. Tentokrát nie je absencia zložitejšej zápletky vyvážená ani vtipom. ()

Cornwolská záhada (1990) (S02E04) 

Jeden z mojich najobľúbenejších krátkych Poirotov. Túto časť vlastne považujem za najlepšiu vôbec. A Hastings za sto bodov! Nácvik rodinných vzťahov, scéna u zubára, finále s oknom: paráda! :))) ()

Dobrodružstvo lacného bytu (1990) (S02E07) 

Musím sa priznať: vôbec som to s tým bytom nepochopila!! Vrahyňa je pol roka v Anglicku, človek, ktorý po nej ide, obchádza jej byt niekoľko mesiacov, ale zavraždiť ju príde práve vtedy, keď si za seba zoženie náhradu? Ale nech! Časť je to zábavná - a opäť skvelý Hastings aj s tou jeho štetkou. :)) ()

Detektív Poirot: Smrť v oblakoch (1992) (S04E02) 

Musím priznať, že zo všetkých postáv sa mi najviac páčila lady Horburyová a hneď po nej osa. Otázka inšpektora Jappa: "Museli ste ju preto zabiť?" ma absolútne dostala. :))) ()

Detektív Poirot: Silnejší vyhráva (1993) (S05E02) 

Trošku nemastné neslané.. to, že "hlavný podozrivý", nie je tou správnou osobou, na nás kričí z každého rohu. ()

Detektív Poirot: Vianoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Skvelá časť. Hoci spôsob, ako bola spáchaná vražda, je tak neuveriteľný! Ale človeku to počas Vianoc vôbec nevadí, ;) ()

Vraždy na Hickory Road (1995) (S06E02) 

Veľmi vtipný Poirot. Epizódy s bidetom a s hráškom sú rozkošné. :)) Škoda, že si tvorcovia nedali viac práce s výberom študentov.. aspoň, že bol medzi nimi aj Damian Lewis. ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Smutný, trpký príbeh, umocnený tým, že rozprávačom je samotný vrah.. ()

Reklama

Reklama