Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I napriek rade Poirota nezúčastniť sa tohto bláznivého výletu, je Jacqueline De Bellefort na výletnej lodi na Níle. Má zlomené srdce a v hlave jediné: byť v pätách svojho bývalého snúbenca a jeho novej bohatej ženy. Keď je žena nájdená mŕtva, Jacqueline má perfektné alibi. Bola zamknutá vo svojej kajute, aby sa vyhla útoku svojho "ex". Poirot podozrieva jedného z pasažierov, ktorý mohol mať motív. Napätie však postupne prekračuje únosnú mieru potom, ako sú nájdené ďalšie telá. (STV)

(viac)

Recenzie (125)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zápletka a rozuzlenie je výborné, ale príbeh je tak notoricky známy, že som si film nedokázal užiť. Naviac prvá trištvrtehodina je len oboznamovanie s postavami a vzájomné ohováranie, čo je naozaj príliš dlho, kým k niečomu vôbec dôjde. –––– Netrapte se, vy tu záhadu stejně rozluštíte. – Já vím. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spoiler. "Vy ste to vedel?" - "Možno som to vedel." Niečo ako Vražda v Orient exprese (dopravný prostriedok, z ktorého relatívne niet úniku, všade naokolo exotická krajina, ktorej mentalite nikto z cestujúcich nerozumie, do toho jedna brutálna vražda a uzavretý priestor plný podozrivých), ale predsa len slabšie, nudnejšie, menej hutné a rozvláčnejšie. Poirota tentokrát prípad zastihne na dovolenke, čiže sa bude musieť zaobísť bez Jappa a Hastingsa. Na televíziu ambiciózne obsadené (Emily Blunt, James Fox, Judy Parfitt, Frances de la Toure) a potešilo prekvapivé rozuzlenie, ku ktorému následne musíte pripočítať trpký, mrazivý dodatok s druhou pištoľou, o ktorej Poirot zrejme vedel (takže ďalšia podobnosť s Vraždou v Orient exprese, kde takisto relatívne odobril vraždu, tam dokonca rovno dve). Naopak, strašne ma iritovali blbosti. Stačil jeden jediný výstrel a v sekunde ste mŕtvi (to je strašne nereálne) a parodicky vyznievala scéna, v ktorej osoba disponovala dôležitou informáciou a tesne predtým, ako ju stihla povedať, bola zavraždená (a svedkovia nie aby sa okamžite rozbehli za vrahom, ale najskôr stáli nad obeťou, potom ju - dávno zjavne mŕtvu - kvázi oživovali a až následne sa spamätali a rozbehli sa po stopách vraha... ktorý medzitým "prekvapivo" unikol). ()

Reklama

xxlch 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Hopkins 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak narovinu Smrt na na nilu s Ustinovem mám o parník raději , herecky a celkově výpravou, avšak Suchet jako Poirot není špatný když se odprostím od původního zpracování a budu to hodnotit jako samostaný kousek tak dám 4 hvězdičky . milovníkům detektivek vřele doporučuji koukatelné a rozhodně to pro fandy nebude ztráta času. ()

baruss 

všetky recenzie používateľa

Oveľa slabšie ako verzia s Petrom Ustinovom. Pokiaľ ste ani jednu nevideli, učite si pozrite radšej verziu z roku 1978.. Lebo týmto filmom si pokazíte chuť s parádnej krminálky.. Samozrejme zápletka je rovnaká len herecké výkony sú ohromne slabé.. Pokiaľ ste už verziu z roku 1978 videli, potom tiež nemáte dôvod pozerať tento film... Príde vám to podobne ako mne veľká nuda.. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)

Reklama

Reklama