Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer 1
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrajú:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Predstavte si svet, v ktorom sa vesmírne preteky nikdy neskončili. Ronald D. Moore prináša strhujúci pohľad na alternatívnu históriu a ukazuje riskantné životy astronautov v NASA a ich rodín. (Apple TV+)

Recenzie používateľa LuiCJ k tomuto seriálu (29)

Červený mesiac (2019) (S01E01) 

Zaujímavý úvod do seriálu, od ktorého po zhliadnutí prvej časti očakávam celkom dosť. Apple TV+ prinieslo sci-fi vo vskutku pozoruhodnej televíznej forme. Príbeh odohrávajúci sa v alternatívnej histórii si myslím, že parádne zachytáva atmosféru 60. rokov a aj to napätie medzi postavami, či samotné dialógy tomu nahrávajú. Občas mi to však prišlo trochu pomalé, zvláštna je aj tá dejová línia s Mexikom. Zatiaľ to hodnotím pozitívne, doslova sci-fi dráma ako má byť, uvidíme, čo to prinesie ďalej. ()

Zostrojil Saturn V (2019) (S01E02) 

Seriál sa tu veľmi pekne rozbieha; sledovať alternatívny boj o vesmírne prvenstvá je fakt zaujímavé. ()

Nixonove ženy (2019) (S01E03) 

Spomedzi prvých troch častí, táto je jednoznačne najslabšia. Niektoré herecké výkony mi prišlo mierne neprirodzené a neboli dotiahnuté až na takú úroveň, ako v predošlých dieloch. Pozitív sa tu však dá nájsť podstatne viac. Po vizuálnej ale hlavne dejovej stránke epizóda pekne rozširuje fiktívne vesmírne preteky o ďalší element - prvá žena na mesiaci. Epizóda s tým prináša zopár nových charakterov - všetko veľmi osobité osobnosti. Teším sa, ako to pôjde ďalej. ()

Hlavná posádka (2019) (S01E04) 

Dynamická epizóda, kde vidíme ako sa veci hýbu o slušný kus dopredu. Čávovci (+ prvá žena) idú na Mesiac. Teším sa na ďalšie časti. ()

Do priepasti (2019) (S01E05) 

Výborne napísaná epizóda. Charaktery postáv sa pekne rozvíjajú, nechýba ani solídna dávka napätia podopretá krásne čistým, no za to dramatickým soundtrackom. Wayne Cobb asi začína byť jednou z mojich obľúbených postáv. Tento seriál dopozerám. ()

Návrat domov (2019) (S01E06) 

Celé sa to veľmi slušne rozbieha. Vedľajšie zápletky (von Braun, Aleida...) sa takisto pekne postupne rozbaľujú. Záver s červeným svetielkom ma len utvrdil v tom, že sa For All Mankind (seriál) (2019) oplatí dopozerať. ()

Ahoj, Bob (2019) (S01E07) 

Začína to naberať silne psychologický spád. A to sa mi veľmi páči. ()

Zlom (2019) (S01E08) 

Psychologické aspekty jednotlivých postáv sa tu silným spôsobom odkrývajú... koniec ma nechal v totálnom napätí. ()

Ohnutý vták (2019) (S01E09) 

Perfektne napísaná epizóda. A k tomu záveru hadám netreba ani nič dodávať. ()

Mesto na kopci (2019) (S01E10) 

Parádne finále prvej série. No a ten Sea Dragon na konci… po dramatickej stránke jeden z najlepších seriálov vôbec. ()

Všetko bude dobré (2021) (S02E01) 

Trošku pomalší rozjazd do druhej série, no nápad so slnečnou búrkou sa mi dosť páči. ()

Riskantná technológia (2021) (S02E02) 

Slabšia epizóda, aj keď páči sa mi celkom riešenie aj tých “pozemských” problémov jednotlivých postáv. Gordo a jeho životné pokračovanie ma dosť zaujíma. ()

Pravidlá nasadenia (2021) (S02E03) 

Opäť kvalitne spracovaná epizóda, herecké výkony v záver boli top. ()

Pathfinder (2021) (S02E04) 

Úprimne som nečakal, že prvý menší "šok" sa dostavý už pri úvodných titulkoch. V momente ako som videl meno "Andrew Stanton", som si šiel overiť, že či sa skutočne jedná o toho Stantona, ktorý má na svojom režisérskom konte film ako Život chrobáka či Hľadá sa Nemo. Moje overenie sa potvrdilo. Neviem prečo som si to všimol až teraz, okrem tejto režíroval už aj predošlú epizódu... Každopádne sa jedná o pozoruhodnú skutočnosť. Čo sa samotnej epizódy týka, páči sa mi ako sa po dramatickej stránke dej (na Zemi) posúva dopredu. Začínajú tu škrípať aj rasové záležitosti. Osobne si myslím, že by sa epizóda úplne v poriadku zaobišla aj bez toho. ()

Váha (2021) (S02E05) 

Fajnová epizódka. Osobné príbehove linky Stevensovcov sa pekne rozbiehajú, teším sa na ďalšie časti. ()

Najprepracovanejšie plány (2021) (S02E06) 

Parádne rozbehnutá hlavná dejová linka, avšak neustále brzdená politickou korektnosťou. Do očí bijúce kvóty musí bohužiaľ súčasná hollywoodska produkcia spĺňať. Epitóm toho, na čom padá množstvo ambicióznych projektov. ()

Nebuď krutý (2021) (S02E07) 

Môže byť. Okrem napätia, konfliktu medzi svetovými veľmocami, či rodinnými vzťahmi, rastie aj imorálnosť. Cítiť, že sa seriál blíži k vrcholu. ()

Na teba (2021) (S02E08) 

Solídna epizóda nebyť celej tej nemorálnej pasáže s Karen a Danim. Záver tomu dal neuveriteľne temné grády. ()

Priority (2021) (S02E09) 

Napätie veľmi značne stúpa, zaujímavé sú aj paralely dejových liniek manželstiev jednotlivých párov. Záver to odpáli brutálne (doslova). Akurát nebyť tej zbytočnej “homodrámy”. Inak mimoriadne slušne dramaticky našlápnuté. Teším sa na vrchol. ()

Sivosť (2021) (S02E10) 

Veľmi slušný záver série. Síce sa dal tak trochu dal očakávať, to všetko, čo k nemu viedlo bola ozaj kvalitka. Po scénaristickej stránke solídne vypäté, kamera robí svoje a hudba perfektne, atmosféricky udáva tempo a náladu jednotlivých scén. Klobúk dolu. ()

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (viac)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (viac)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (viac)

Reklama

Reklama