Reklama

Reklama

For All Mankind - Season 1

(séria)
Trailer 3
USA, 2019, 10 h 9 min (Minutáž: 48–76 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Chris Bauer, Noah Harpster, Krys Marshall, Olivia Trujillo (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (25)

kenkaku 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vizuální zpracování zcela fenomenální. Prokládání filtivního děje (díky za tu myšlenku, dívat se na dokument by zdaleka tak nefungovalo) reálným pozadím (historické/dokumentární záběry z Ostravy nebo Prahy byly dost povedené) funguje dokonale. Občas ke to sice zbytečně užvněné, ale velmi v mezích. Nejvíc otravná/zbytečná mi přijde linie s imigranty. Opravdu jsem nepochopil proč tam vůbec byla. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"That’s usually what happens when the race is over. Winner collects their prize, loser goes home." Po zhliadnutí filmu Prvý človek som zostal mimoriadne ohúrený a hneď som začal hľadať ďalšie filmy a seriály s podobnou, vesmírnou tematikou. Prvú sériu For All Mankind mi odporučili aj rodičia, takže voľba bola jasná. A z toho, čo som videl som zostal milo prekvapený... Nevedel som, čo mám očakávať a čo mi vlastne môže historická fikcia ponúknuť a tu to máme... Odpoveď na otázku, ako by sa zmenili dejiny, ak by na Mesiaci pristáli ako prví Rusi a nie Američania. Priznávam, že od Prvého človeka to má celkom ďaleko (a ani sa mu to nevyrovnalo), viac mi to pripomínalo Armageddon, ale to nemení nič na tom, že konečný dojem bol naozaj výborný. Aj keď je prvá polovica tejto série naozaj nudná a z môjho pohľadu sa dosť vliekla, tak sa medzi tými časťami našlo aj zopár naozaj vynikajúcich a pomerne premakaných epizód. A samozrejme, to finále ma úplne odrovnalo, naozaj som nečakal, že kvalita po pomalšom úvode vystrelí až tak vysoko a k tomu ešte aj raketovou rýchlosťou. Potom je tu vizuál, ktorý je podľa mňa bezchybný, miestami priam špičkový, hlavne počas momentov vo vesmíre a na Mesiaci som mal pocit, že sa skutočne nachádzam spolu s astronautmi v ich module alebo na povrchu Zemskej družice. K tomu pridám ešte solídne a hlavne uveriteľné herecké výkony, ktoré celej tejto sérii pekne nahrávajú k tomu, aby pôsobila, čo možno najrealistickejšie. Takže v konečnom dôsledku som s prvou sériou For All Mankind spokojný a preto jej dávam 8,5 lunárnych modulov z 10. Som zvedavý, čo prinesie ďalšia séria, ale nemyslím si, že prekoná latku, ktorú nastolila prvá kapitola tohto seriálu, nechám sa prekvapiť, či bude kvalita stúpať alebo klesať... "Remember, we chose to go to the moon not because it was easy, but because it was hard." ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vynikajuca zalezitost spracovania jednej z moznych alternativ nedavnej reality. ;) Pocstiva a prepracovana filmarcina. Klobuk dolu. Premakane psychologie a pohnutky postav, autenticke herectvo. Ovplyvnovanie a vyvoj vesmirneho programu najvyssou politikou, "pociatky" a tazke rozhodnutia pri jednotlivych vesmirnych cestach a takmer bezchybne zaverecne diely. Nie je to len solovka vyborneho Kinnaman-a, ale takmer vsetky zucastnene postavy, i tie z vedlajsich linii, dostavaju dost priestoru a teda je to hodne vyvazene. Od dramy, cez psychologicke a vypate situacie v thrilleri. Od pathviezdia z mojej strany to bol fakt iba kusok. Niekto to napali bez zavahania. Odporucam vsetkymi desiatimi a tesim sa na druhu seriu. 85% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skvelý retro sci-fi seriál z pera génia Ronalda D. Moorea (Star Treky, BSG) v štýle filmu Apollo 13 alebo seriálu From the Earth to the Moon, o súperení amíkov a rusov o dobitie Mesiaca počas 60-70 rokov minulého storočia. Na jednej strane to má dokonale vykreslenú dobovú atmosféru a určite sa tu nájde kopa odkazov na skutočné udalosti a osoby, ktoré som ani zďaleka nepochytal, keďže nejak extra sa v histórii kozmonautiky nevyznám, Ale na druhej strane seriál prichádza s kopou nových a zaujímavých zvratov, keďže sa jedná o alternatívny vývoj udalostí v ktorých prim pri dobývaní Mesiaca hrajú rusi a amíci ich neustále len doťahujú. Ako je dnes normou, tak sa seriál vo veľkej miere venuje aj menšinám, s čím ako vidím majú niektorí stále problém. Tu to ale rozhodne nepôsobí nasilu, vďaka dobre prepracovaným postavám. Bavili ma všetci. Či už tí, ktorí mi boli viac ale aj tí menej sympatickí. Každý mal nejaké chyby, ale vďaka tomu pôsobili uveriteľne a ľudsky. Možno by som predsa len prijal, keby sa seriál trochu viac venoval technickým veciam a problémom, ktoré museli prekonať na úkor niektorých viacmenej zbytočných línií. Napríklad línia o mexických imigrantoch ide príliš mimo hlavný dej a samostatne vôbec nefunguje. Zato triková stránka je perfektná. Celkovo Ronald D. Moore nesklamal a prvá séria je za silných 8/10. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skvělý mix uvědomělého popcornu, solidních hereckých výkonů, silné emocionální roviny i faktografických prvků. For All Mankind nabízí působivou verzi alternativní historie, která těží rafinovaně fakta z toho co bylo a přidává v rozumné míře upgrady a alternace k tomu, co mohlo být, nikdy však netlačí příliš na pilu a v rámci rodinné zábavy servíruje uvědomělou a důvtipnou jízdu, kde si každý divák přijde na své a pro fandy space travels a vesmíru celkově je to absolutní must-watch záležitost. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (5)

  • Během pouštního survival tréninku mají dámy nafasovány batohy ALICE large, které však byly ve skutečnosti uvedeny do oběhu až cca tři roky poté. (Andy.)
  • Na začátku epizody jsou záběry z České republiky. Nejprve je vidět český nápis „Ostrava vítá první kosmonautku“ a následně jsou vidět záběry historické budovy Národního muzea a Václavského náměstí. (DonCarlos80)
  • Během překonávání hranice mexickými uprchlíky je Měsíc ve špatné fázi. Kdyby A11 přistávalo během takové fáze, nebyly by vidět nerovnosti terénu během přistávání a navíc by byl povrch a okolí mnohem víc rozpáleno, což by si úplně nerozumnělo se skafandry. (Andy.)

Reklama

Reklama