Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydajte sa na neuveriteľnú cestu s malým mravcom, ktorý hľadá odvážnych bojovníkov, aby mu pomohli ochrániť jeho domov pred zlými kobylkami. Keď namiesto toho narazí na bzučiaci súbor cirkusových chrobákov, jediná nádej na víťazstvo spočíva v priateľstve a v úžasnej sile fantázie. (Disney+)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (301)

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Já rád Pixar, snad první animovaný film na kterém jsem byl v kině a mam takový pocit, že dokonce se školou. Jo Flik se mi líbil a jeho kámoši z cirkusu byly taky skvělý. Dokonce jsem pak i pařil hru, takže to musí být jasné plné . I po letech to pro mě má kouzlo. I když musim objektivně uznat, že pixarovky byly i lepší ()

Tirion 

všetky recenzie používateľa

Jeden z prvních celovečerních filmů, které stvořila počítačová grafika. Jako průkopník si určitě nevedl Život brouka špatně a nasadil v té době laťku vysoko. Ovšem film asi u většiny publika tratil tím, že ta většina je dospělá populace, film je hodně pro oko dětského diváka. Příběh je hodně jednoduchý, ale vtip tu je - párkrát jsem se od plic zasmál. Takže dávám takových pěkných 80% tzn. 4* ()

Reklama

Trustme 

všetky recenzie používateľa

Lasseterovský Pixar. To znamená něco jako je to dost, hodně dobrý. Muž, který stojí za tou vší dokonalostí, které rozzáří oči malých i pokročilých dětí - John Lasseter - Pán digitálních loutek. Možná, že Život brouka není až tolik známý a populární jako třeba Hledá se Nemo, ale svou barevností, originálními postavami hmyzí říše je stejně podmanivý. Struktury objektů, postav jsou zde ještě víceméně hladké a nekonají se srstnaté vizuální orgie jako třeba v Příšerkách. Příběh je opět v duchu Disneye - jedinec, outsider dokáže svému světu, že je hrdina a karikuje v mnohém náš lidský (americký) život. Vizuální stránka mravenčího světa je maximálně vypiplaná a to čím tihle animáci bodují je spád, zvraty dějů a gagy zabalené do světů které jsou pohádkové, ale díky animačním technologiím jak téměř živé. ()

cross 

všetky recenzie používateľa

Jeden z prvních digitálně animovaným filmů pro děti i dospělé, kterému rozhodně nechybí šmrnc a vtip a který sice nedosahuje kvalit velmi podobného Antz, ale zároveň má rozhodně co nabídnout nejširšímu diváckému publiku. Ve výsledku možná přeci jen ale ještě trochu dětinský scénář bez podařenějších dospěláckých vychytávek. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Život chrobáka” ? Lepšie povedané: "neblahý život tisícov, a ešte samých mravcov" , ktorí sa stali otrokmi lúčnych kobyliek, ktoré ich rok čo rok maximálne terorizujú, aby sa im už úplne, načisto poddali, kedy si to slizký líder Hopper aj zakaždým veľmi dobre uvedomuje, keď toho i patrične využíva/zneužíva vo svoj prospech. Tak, ako každú sezónu, tak i teraz mravce opäť zbierajú úrodu (jedlo) pre svojich trýzniteľov, ktorí si zase majú prísť s ľahkosťou po ňu. Už je kompletne nachystaná na „veľkom liste” , keď jeden z mravcov, Flik, ju chtiac-nechtiac, spustí dolu do záhuby, a tak sa ponáhľa rýchlo do mraveniska oznámiť, čo sa mu prihodilo, ale už je neskoro, kobylky dorazili... ! Mravce dostávajú ešte jednu a poslednú šancu, aby do konca leta nazbierali ďalšie jedlo, inak bude s nimi zle-nedobre, no i napriek tomuto nebezpečenstvu, sa Flik podujme, vyhľadať pomoc, akýchsi „odvážnych bojovníkov” , ktorí by im pomohli, raz a navždy, ukončiť toto nekonečné trápenie, konečne sa im vzoprieť, t. j. vyhrať vojnu, žiť si spokojným životom, ale namiesto toho, natrafí na bandu cirkusantov (chodiacu paličku, húsenicu, lienku, kudlanku..., jednoducho, samý hmyz), s ktorými sa za zvuku fanfár, vracia domov, ako najväčší hrdina (dobyvateľ). Je už iba otázkou času, kedy dôjde na lámanie chleba, zároveň sa rozlúskne hádanka, ako sa veci vlastne majú, a tak je Flika už regulovaný vyhnanec ! Hopperovci sa vrátili poriadne nabrúsení, zašľapnúť kráľovnú, no, našťastie si mravce s cirkusantmi ešte predtým stihli pripraviť obrovské prekvapenie v podobe vtáka na drôte. Čiže nebyť toho, že Flik urobí riadny KIKS, tak by nikdy nemuselo dôjsť ku kľúčovej bitke, a tak náhoda je asi blbec, alebo osud už je dopredu daný ? Neviem, niečo z toho to skrátka musí byť. Predfinále i finále, vážne stojí za to. _ Od hračiek ku chrobákom ? Prvý režisér celovečerného animáku od p i x a r u, John Lasseter, by už vedel vyprávať. Režíroval vonkoncom najviac pixaroviek (5), a tak je odborník na slovo vzatý. Zhora, totálne nadol. Ako si vlastne nažíva takýto hmyz a iná háveď, sa dozvedám prostredníctvom humornej optiky špičkových animátorov, ktorí boli pred 22. rokmi, takpovediac, v plienkach ! Ešte sa len učili na kolene, keď teraz by mi už asi aj zrak, skrz-naskrz, vytreli ? Tá animácia by v súčastnosti vyzerala na extravagantný spôsob. Samozrejme, že to má svoje nedostatky, ale už som naznačil, kde sa vtedy nachádzali. Nápaditosť a sviežosť animovanému filmu určite nechýba ! ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (35)

  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať falošné "nepodarené scény". (JADIM)

Reklama

Reklama