Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Tom Clancy's Jack Ryan (viac)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(30)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (16)

Jack Ryan (2018) 

1. a 2. seria: Jednohubka. Hoci mi sem-tam utrapeny Krasinskeho ksichtik dost vadil, dalo sa to zniest. Skoda, ze uz mam tohoto spionazno-teroristickeho "materialu" dost napozeraneho. Dejove zvraty mi totiz uz pripadali automaticke a nie prekvapujuce. Zaporak i jeho siet takisto celkom presvedciva a az na par vynimiek nie je co vytknut. Mozno obcasnu sterilitu a chybajucu atmosferu, akoby sa vsetko malo odohravat v zauzitych slapajach. Kazdopadne mierny nadpriemer. Odporucam hoci na kvalitu napr. Homeland-u to absolutne nema.                            3.seria:   Zabavna a pomerne akcna seria, kde jedna z hlavnych postava je i zenska prezidentka hrana sympatickou Nemkou, Ninou Hoss. Ryan ma ten klasicky psikovsky vyraz a akcie su hodne naivne. Ale zrezirovane je to cele velmi pekne. Holt mi ale dost veci bilo do oci. Poslabsie. Ale odsypa to - jednoducha zabavicka. Fanusikovia urcite skusknu        4. seria:  Zial, tieto Ryan-ovky su sice dostatocne akcne, ale tych skratiek a logickych premetov, ktore si scenar bohato dovole je tu na mna jednoducho prilis vela. Jednoducha naivnejsia akcna zabava. Co je vsak plusom tohoto serialu, ze ma obcas slusnu atmosferu a i napinavejsie pasaze. Peňa, ako agent vsak pre mna v tejto serii nebol uveritelny. Naopak, jasnym prinosom bol protipol, hoci nemal moc priestoru v neskorsich epizodach, Michael McElhatton. Slabsi priemer. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Dvojka mi prisla rozhodne zaujimavejsia a asi prvych pat dielov je kvalitativne na stvorhviezdie. Tentokrat Venezuela a schylujuce sa volby. Avsak znacne vojenske a politicke logicke preslapy zvlast v zaverecnych dieloch, ktore tvorcovia az moc zlahcuju, ma rusili. Kazdopadne z prvych dvoch tretin ide o vyrazny posun vpred pred prvou seriou. Vdacime tomu hlavne takmer bournovskej akcii a atmosfere v spominanych dieloch. Ta stoji herecky hlavne na Noomi, a aj na Tomovi Wlaschih-ovi, ktory hral v GoT "faceless man-a" Jaqen-a. Tento sa tu ako zaporak ozaj predviedol a perfektna bola jedna fest blizka paralela k jeho "povolaniu" v GoT. ;) Ked sa dej v druhej polovici venoval uz viacmenej len politickej a korupcnej linii serial stratil svoju atmosferu a pre mna i uveritelnost. Ako celok 65%, zo zaciatku to vyzeralo rozhodne na viac. ()

Náklad (2019) (S02E01) 

Slusny rozbeh, zaujimave lokacie, lubiva akcia a moja oblubenkyna Noomi. A dalsia nemenej atraktivna postava "hired gun" v tej istej roli, ako bol v GoT - "faceless man". ;) S pomalym uvodom sa tvorcovia nezdrzovali, co kvitujem. Ma to sice obcas svoju naivitu a skratkovite riesenia ako v prvej serii, ale v tomto dieli nerusili. ()

Tertia Optio (2019) (S02E02) 

Velmi slusna, miestami az Bournovska akcia. Bez nadsazky. Sice opat par zjednoduseni, ale nie je to trapas. Ak sa to bude uberat v tomto smere, mozno konstatovat, ze sa tvorcovia po prvej, miestami dost naivnej serii, poucili. Uvidime, ci to nie je predcasne tvrdenie. ()

Orinoco (2019) (S02E03) 

Mozna protikandidatka sa zrejme dostala do hladacika zaujmu toho, co ju ani nepovazoval za moznu komplikaciu. To nevesti pre jej buduce posobenie nic dobre. Opat dost akcie, moze byt. ()

Oblečen na zabíjení (2019) (S02E04) 

Faceless man na druhu. ;) Moze byt. Akurat som niektorym epizodickym a zvratom nesadol az tak uplne na lep. Kazdopadne nadpriemer. ()

Persona non grata (2019) (S02E06) 

Plany a "vylet" dvoch superhrdinov nevysiel podla ocakavani a videli sme ako "nema" zmysel pocuvat rozkazy nadriadenych, ked ide o "slachetnu" vec. Zial, i tento patos a odklon od reality ma iritoval v prvej serii. Akcia fajn. Zvrat v zavere a hlavne rozhodnutie dovtedajsieho sefa ambasady uz mi tak uveritelne neprisli. ()

Tyran (2019) (S02E08) 

Opat, akcia fajn. Dejove linie sa pouzatvarali a a klbko sa rozmotalo. Avsak "shledani" prezidentky s unesenym manzelom na americkej lietadlovej lodi, ale hlavne "vylet" a ozbrojeny letecky stret v prezidentskom palaci bol uz prilis. Zo zaciatku to malo riadne nasliapnute. Skoda tychto znacnych vojenskych a politickych preslapov, ktore tvorcovia uplne odignorovali a cele to az moc zlahcili. Kazdopadne a jednoducha jednohubka je druha seria zaujimavejsiou. ()

Season 3 (2022) (S03) 

Zabavna a pomerne akcna seria, kde jedna z hlavnych postava je i zenska prezidentka hrana sympatickou Nemkou, Ninou Hoss. Ryan ma ten klasicky psikovsky vyraz a akcie su hodne naivne. Ale zrezirovane je to cele velmi pekne. Holt mi ale dost veci bilo do oci. Poslabsie. Ale odsypa to - jednoducha zabavicka. Fanusikovia urcite skusknu. ()

Sokol (2022) (S03E01) 

Prva polovica nic moc. Ruske nerativy tu boli vzdy od C-ckovych filmov z 80-tych-90-tych. Coolova ceska prezidentka, ktoru hra vyborna nemecka herecka Nina Hoss pobavila. :) Ale od polovice, kde doslo na akciu a celkom slusny zaver, kedy opat na seba pozornost strhne samotny Jack, je to paradne. Slusny otvarak. 70% ()

Strážce smrti (2022) (S03E04) 

James Cosmo ako vojak z minulosti, co sa "postaral" o vedcov z operacie Sokol je v roli stareho "vlastenca" Luku, mimoraidne charizmaticky a uveritelny. Ten nastup v uvode rovno "k veci" mal "gule". :) Zaver sice plny akcie a obcas i napatia, ale v skutocnosti naozaj statnici nezazivaju tolko "fun-timu". :) ()

Druz'ya i Vragi (2022) (S03E05) 

Jednoducha zabavicka, ale naozaj treba obcas "vypnut mozog", pretoze tych logickych "skratiek" tu bolo neuveritelne mnozstvo. Az ma to uz rusilo. Slabsi priemer. Prezidentka je coolova a jej stab je s jej zmiznutim uplne v pohode...wtf?! ()

Duchové (2022) (S03E06) 

Takto znicit ceskej republike tak nadherny kopec. :) Btw. ako sa im podarilo odklonit vsetku tu dopravu za bieleho dna? :)) Blbinka. A prezidentka bola paradne ruthless. :) Hlupunke, ale paradne sa na to pozeralo. Luka je badass. ()

Moskevská pravidla (2022) (S03E07) 

Myslienka prevratu je rozhodne zaujimavejsia a trochu tej spionaze, hoci mimoraidne naivnej a zjednodusenej to "osladil". Priemer. ()

Hvězda na zdi (2022) (S03E08) 

Okrem akej-takej atmosfery na lodiach nic moc. Naivne. Zaverecne posolstvo vsak pekucke. ()

Season 4 (2023) (S04) 

Zial, tieto Ryan-ovky su sice dostatocne akcne, ale tych skratiek a logickych premetov, ktore si scenar bohato dovole je tu na mna jednoducho prilis vela. Jednoducha naivnejsia akcna zabava. Co je vsak plusom tohoto serialu, ze ma obcas slusnu atmosferu a i napinavejsie pasaze. Peňa, ako agent vsak pre mna v tejto serii nebol uveritelny. Naopak, jasnym prinosom bol protipol, hoci nemal moc priestoru v neskorsich epizodach, Michael McElhatton. Slabsi priemer. ()

Súvisiace novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (viac)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (viac)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (viac)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (viac)

Reklama

Reklama