Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najlepší mejdan je ten posledný. Svojrázny, upätý a ambiciózny klavirista Andi sa stretáva s flegmatikom a pohodárom Bennom a obaja zisťujú, že majú jedno spoločné. Títo dvaja tridsiatnici majú na krku diagnózu smrteľnej choroby a na dvere im už klope zubatá s kosou. Jeden presvedčí druhého, že majú ideálnu príležitosť vykašľať sa na akúkoľvek zodpovednosť. Spoločne utečú z hospica s cieľom poriadne si vyhodiť z kopýtka a užiť si tie najbáječnejšie dni v živote. Veď kedy inokedy... Napožičiavať si peniaze alebo nakúpiť kopu vecí na splátky je jednoducho geniálny nápad, ako prísť k rýchlym prachom, a obaja smrteľne nažhavení tridsiatnici vyrážajú prvou triedou na fantastický výlet po Afrike. Pre hypochondra Andiho je začiatok výpravy malou nočnou morou, zatiaľčo Benno má svoj tajný plán. Ich cesta sa skladá z radu zábavných aj tragikomických situácií, až im nakoniec ponúkne to, po čom túžili – ten Najkrajší deň. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (97)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Téma ako v Bucket list, ale chýba tu Jack Nicholson i Morgan Freeman a poriadny scenár ako bol tam, tento je až príliš nemecký. Vtipu ale nebolo málo, niektoré situácie vyrazili dych, postavy boli celkom sympatické. Príjemná komédia napriek nepríjemnej téme. ()

kersten 

všetky recenzie používateľa

Námet celkom dobrý, so spracovaním to už bolo horšie. Už bolo natočených veľa filmov na podobné téma, ale tento bol z nich najslabší. Záver - do koša. Film nenadchol, nevyvolal vo mne žiadne emócie, ani zomňa nespravil lepšieho človeka. Ale nezaspala som pri ňom, takže zase až taký nudný nebol, pár scén bolo úsmevných, ale to je tak všetko. ()

Reklama

embecka 

všetky recenzie používateľa

Stále si myslím, že Nemci (na pár svetlých výnimiek) nie sú úplne dobrí vo filmovej tvorbe. Keby tento námet zobral do parády niekto iný, verím, že by z toho vytrieskali viac emócií. A to mňa podobné príbehy veľmi bavia, aj keď boli spracované už tisíckrát. Takže postavy ma nielen že neohúrili, ale ani nedojali. Neverila som im takmer nič z celého príbehu a niektoré scény mi prišli vyslovene trápne. Na tento film pravdepodobne tiež rýchlo zabudnem, tak si tu odložím tento komentár, aby mi náhodou niekedy nenapadlo pozerať to znova... ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Príbeh filmu a samotný záver filmu asi len málokoho prekvapí. Podobné filmy v tomto žánru, ktoré som naposledy videl, však mali premyslenejší scenár a boli jednotnejší. Film Knockin' on Heaven's Door z Nemecka v tomto žánru stále zostáva najjednotnejším. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Jako už tolikrát, opět musím vyjádřit rozčarování nad tím, že naprostou většinu německých filmů u nás distributoři uvádí výhradně v českém dabingu. Co mají kurva za problém s němčinou? Český dabing u tohoto filmu je hrozný jako vždy a výrazně stáhnul můj výsledný dojem dolů. Ono to ale i tak nebyla žádná sláva - člověk se prostě u sledování neubrání dojmu, že celý film je jen vykrádačkou diváckého hitu 90. let - Klepání na nebeskou bránu - ten samý námět, spousta podobných situací a obdobné míchání komických momentů s těmi dojemnými (v závěru už ale humor zcela mizí a film končí velmi emotivním závěrem). Pro lidi, kteří mají podobný typ odpočinkových filmů v oblibě, bude tahle letní komedie asi podobnou sázkou na jistotu, jako z poslední doby třeba Chůvák nebo Fakjů pane učiteli 2 (další německé komedie zabité českým dabingem), ale osobně mám po filmech přece jen trochu vyšší nároky, než se jen pobavit. Za mě slabé 3 hvězdy a pocit, že tenhle film je možné s klidem ignorovat. ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama