Reklama

Reklama

Umenie zapadnúť

  • Česko Umění zapadnout (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Tou najťažšou lekciou života je láska. Príbeh stredoškolského študenta, ktorý si nikdy nerobil domáce úlohy a spriatelil sa s dievčaťom, ktoré dlhé roky tajne miloval. Krásne a komplikované  dievča v ňom vidí svoju spriazenú dušu.
George Zinavoy nenávidí školu. Osamelý tínedžer odovzdaný osudu sa dostal až do posledného ročníka strednej školy bez toho, aby pohol prstom. Nikdy si nerobí domáce úlohy, je utiahnutý a mnohými ľuďmi nepochopený. Onedlho sa však spriatelí so skvelou a krásnou Sally, ktorá si dá naozaj záležať na tom, aby mala v škole dobré známky. Práve do Sally Howeovej bol George už niekoľko rokov tajne zamilovaný a ešte aj dnes sa mu stále páči. Má preto obrovské šťastie, že aj ona sama v ňom nachádza spriaznenú dušu. Preto je iba na Georgovi, či svoj život zmení, zahodí imidž flákača a pokúsi sa na Sally zapôsobiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (196)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Aj keď má film niekoľko pekných momentov, je to len ukážka typických žánrových konvencií, ktoré smerujú k predvídateľnému koncu. Takýchto filmov je milión. Preto art of getting by dopadá trocha horšie a vlastne s tohto kvanta príbehov o looserovi, ktorý si hľadá cestu životom, ani nevytŕča. Základným problémom, je prednes veľkých životných múdrostí, ktoré hlavný hrdina prezentuje. Nech je Freddie Highmore akokoľvek sympatický a nech svoju postavu zvládol akokoľvek dobre, táto jeho filozofická póza bola dosť neuveriteľná. Ale obhliadnúc od toho je film po hereckej stránke veľmi dobre zvládnutý. Rovnako aj atmosféra New Yorku, ktorá dopomohla k melancholickej a zároveň aj sympatickej amtosfére tak potrebnej pre fanúšikov Indie filmov. Lenže ako som povedal, neschopnosť narušiť zaužívané konvencie je úrazom filmu. Nie ani tak v samotnom procese dospievania hlavného hrdinu ako v závere, ktorý je jednoducho americký a predvídateľný a hlavne podaní veľmi neoriginálne. Keby sa hlavný predstavitelia skutočne rozišli film by mal o hviezdičku viacej. Takto je to príjemný film, s peknou hudbou a atmosférou, ktorý ale dopozeráte, bez toho aby ste mali pocit, že ste zažili niečo nové, nezvyčajné. Ďalší podobný film vám ho vymaže z hlavy. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.4/10] | me: Príbeh podivného študenta a lásky trošku inak a zaujímavejšie ako po hereckej tak dejovej stránke. Je to príjemnejšie spracovanie než typovo rovnaké filmy avšak výraznejší prelom to určite nepredstavuje. Povedal by som, že je to filmík, ktorý vôbec neublíži a rýchlo zbehne v hlavnej miere vďaka sympatickej Emme Roberts, ale jedno pozretie bohate stačí :). You know we're going to be together one day, we just have to sort through all of our messed up issues first, and you have a lot of girls to sleep with to get out of your system. ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

George, nepochopený depkař, který cítí, že je smrtelný „ehm“ odmítá spolupracovat s okolním světem, protože ve své podstatě nic nemá smysl, celý svět je proti němu... zkurvený umělec. Celé dni je tak čumí tím svým otravným dětským, bledým ksichtem někam do neznámá a v tom zbadá ji, Sally. Sally co by dívka z jiné společnosti si k němu jakýmsi zázračným způsobem najde cestu a jak jinak, najednou má vše smysl. V tady tom časovém úseku toho stihnou hodně, až nakonec George najde sám sebe, jak úžasné, poetické, mistrovské. Vysmrkal sem pár kapesníčku, podepkařil nad tím kolik lidi denně zemře, protože s tímhle na mně Goerge vybafl hned v úvodu a nakonec sem se dozvěděl, že vše dobře dopadne. Pozoroval sem to nejspíš proto, že mívám senilní neděle, naštěstí mně to opravdu rychle „pokaždé“ přejde. 2/10 Každopádně rozebral sem to jen tak povrchně, jistěže to mnělo hlouůubku. ()

V.Silver 

všetky recenzie používateľa

Takové trochu lepší a zajímavější teenage komediální drama. Z Freddie Highmorea roste šikovný herec, Emma Roberts si tady zahraje skvělou "sadistic little hussy" a že tam hrála Alicia Silverstone... to jsem se dozvěděl až po shlédnutí filmu. Každopádně se jedná o velice příjemný snímek, dovolil bych si říct, že v mnoha ohledech inteligentní, ač trochu předvídatelný. Na druhou stranu - kdyby se teenageři nedali předvídat, měli by to dospělí o dost těžší, že ;) 80% ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Všetci si hľadáme to svoje miesto v spoločnosti, niekto sa rád prispôsobí okoliu, no to neplatí pre hlavného hrdinu. George je taký malý rebelant / pozor, vôbec nie je zlý, a ani nerobí zle veci ! / čo nechce to nespraví, no raz príde do jeho života jedna dievčina a skamaráti sa sňou ... no a jedného dňa preskočí iskra ... a chlapec sa bude musieť rozhodnúť čo chce a čo nie, len aby už nebolo neskoro ... Spoiler !!! Taký koniec som čakal, bol to koniec zo srdca, tak ako by to skončiť malo, žiaľ tak to v živote nekončí a človeku ostanú len spomienky ... Spoiler !!! ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (3)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)

Reklama

Reklama