Reklama

Reklama

Arrow

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2020), 119 h 44 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrajú:

Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Willa Holland, Paul Blackthorne, Colton Haynes, Grant Gustin, Celina Jade, John Barrowman (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(170)

Spravedlnost nikdy nemine svůj cíl! V adaptaci komiksové předlohy z dílny DC Comics před dnešním divákem znovu ožívá další kultovní kontroverzní hrdina. Miliardář Oliver Queen se po pěti letech trosečnického života na opuštěném ostrově vrací domů do Starling City se záhadným posláním a nebývalou schopností zabíjet a jako lučištník v tmavé zbojnické kápi vyhlašuje válku zločinu. Je odhodlaný napravovat křivdy, které napáchal jeho otec a bránit město proti všem, kdo by mu chtěli škodit. Jeho tažení ale komplikují temná rodinná tajemství, netušené spojení nejlepšího přítele se zlem a žena, již miluje, ale kterou už kdysi zradil. Oliverova cesta z mučivé ostrovní izolace až k přízračnému městskému hrdinovi, to je velkolepé dobrodružství a doslova trefa do černého - ve 23 epizodách na 5 discích! (Magic Box)

(viac)

Recenzie používateľa CheeseFigure k tomuto seriálu (8)

Season 1 (2012) (S01) 

Arrow bol zaujímavým rozrušením seriálových vôd. Seriál sa zameral na (pre čechoslovákov) menej známeho hrdinu, niečo medzi Batmanom a Robinom Hoodom, a zvládol jeho dobrodružstvá podať zaujímavo a pútavo. Tlieskam nad aspektami, ktoré z prvej série spravili klenot (oproti zvyšným sériam). Temná atmosféra, skvelý epizodický záporáci (Vertigo, Deadshot), skvelý hlavný záporák, celkom dobre zvládnuté romantické linky, vynikajúce finále a flashbacky, ktoré sú naozaj skvelé (na rozdiel od ďalších sérií) a fungovali by aj samostatne. ()

Season 2 (2013) (S02) 

A už cítim pokles. I keď nie tak veľký a druhá séria furt nepredstavuje dno seriálu (to sa ale pomaly blíži). Nie všetky aspekty, ktoré robili prvú sériu zaujímavou a lákavou sa vracajú. Máme tu temnú atmosféru, akčnejšie finále než u série prvej, epizodických záporákov aj skvelého hlavného záporáka (dokonca vidíme aj jeho psychické zrútenie a prechod na temnú stranu sily). Jeho finálny plán mi ale vôbec nesedel k nemu. Keby to bol Bloodov plán, tak dobre, ale budovanie armády supervojakov mi k Deathstrokovi vôbec, ale vôbec nesedelo. A tie flasbacky tiež stratili pútavosť. V prvej sérií fungovali výborné a pozrel by som si ich aj samostatne. V druhej sérií sa z nich ale pomaly stáva naťahovaná kaša. Zo začiatku (Ivo, prvý útek, prepnutie v Sladovom mozgu) je to ešte zaujímavé. Potom je to ale furt o tom istom. Chytia nás, újdeme, zase nás chytia, zase újdeme, (prekvapivo) zase nás chytia, nasleduje súboj so Sladom a (hádate správne) zase újdeme. Skrátiť dej flashbackov na polovicu a ušlo by to, takto to (spolu s tím Sladovým plánom, ktorí sa mi k nemu nie a nie hodiť) strhlo jednu hviezdičku. ()

Season 3 (2014) (S03) 

Pre mňa dno seriálu. Neviem ani kde začať. Výskyt temnej atmosféry (oproti predchádzajúcim sériam) je vzácny ako zuby z kohúta. Pribudnutie Raya Palmera mi až tak nevadí, je to zaujímavá postava, ktorá v budúcnosti dostane viac priestoru. Epizodický záporáci sú normálka. Hlavný záporák...pre mňa najväčšie sklamanie tejto série. V druhej sérií nám bola predstavená Liga zabijakov a my sme boli natešený, čo nám predvedú v tretej sérií. Tiež sme sa tešili na ich vodcu, dlho žijúceho Ras al Ghula. A dostali sme to (bohužiaľ). Neviem, ale Ras al Ghul mi vôbec nepripadal tak hrôzostrašne, ako ho opisovali v druhej sérií, kde sa ho buď každý bál, alebo mal pred ním rešpekt. Vždy, keď bol na scéne pôsobil zvláštne, znudene, proste nemastno-neslano. Rovnako ako finále. Epizódy 10,11,12 (tím Arrow sa snaží bez Olivera ochrániť mesto pred zločincom Brickom, ktorý je výborne stvárnený Vinnie Jonesom)pre mňa pôsobili veľkolepejšie, akčnejšie a atmosférickejšie, ako ,,pravé´´ finále v epizóde 23, čo je dosť smutné. Rovnako ako flashbacky. Síce sa mi ich hlavný záporák aj so svojím evil plánom páčili, zráža ich k dnu návšteva Starling City, kedy sa, pre obyvateľov mesta mŕtvy, Oliver (fádne maskujúci svoju identitu) prechádza po uliciach mesta, dokonca navštívi oslavu vo svojom vlastnom dome (samozrejme nikto najznámejšieho obyvateľa mesta nespozná). Keby túto časť z flashbackov vystrihli, lepšie by spracovali Ras al Ghula a finále série by malo atmosféru tích epizód 10,11,12, dal by som tomu štyri, možnože aj päť hviezdičiek. Takto si to odnáša len priemerné tri. ()

Season 4 (2015) (S04) 

Nechápem to hodnotenie, vzhľadom k tomu, že štvrtá séria na mňa pôsobila lepšie ako séria tretia. Temná atmosféra síce odišla neznámo kam, asi do iných seriálov spoločnosti CW. Epizodický záporáci furt normálka (to sa od prvej série zatiaľ nezmenilo). S hlavným záporákom som nadmieru spokojný. Damien Darkh, výborné stvárnený hercom Nealom McDonoughtom, a jeho organizácia HIVE sú pre mňa omnoho zaujímavejší ako nemastný-neslaný Ras al Ghul a jeho Liga zabijakov. Tiež oceňujem, že sa neopakuje už trikrát premieľaný plán ,,zničíme Starling City, muhahaha´´, ale že tentoraz sa (ako v správnej komiksovke) ocitá v ohrození celý svet. Začlenenie mágie pôsobí zvláštne (hlavne ak si spomenieme na celkom reálnu prvú sériu), dá sa na to ale zvyknúť. Na flashbacky sa dalo pozerať, neboli taký logický fail ako tretia séria (návšteva Starling City), naťahovaná kaša (druhá séria), ale k dokonalosti im chýbala pútavosť série prvej. Okrem toho, čo chýbalo k dokonalosti? Okrem absencie temnej atmosféry (síce je pravda, že sme boli oboznámený, že táto séria sa má niesť viac v komickom duchu, že by som sa ale nasmial, sa nedá povedať), som pri pár epizódach cítil zbytočnosť (Broken Hearts). ()

Season 5 (2016) (S05) 

Neverím! Temná atmosféra sa vrátila. Bohužiaľ, bolo v tejto sérií aj dosť epizód, ktoré ma nudili. Mám pocit, že sa začína stále dookola opakovať Oliverove trauma o zabíjaní a pochybovaní o sebe a svojej výprave. V prvých sériach to bolo fajn, ale po piaty krát? Meh. Našťastie tu bolo dosť prvkov, ktoré tú nudu vyvážili. Jedným z tích prvkov je nový tým. Len trošku škoda, že tento sa dal dokopy až nejako moc rýchlo, keď to porovnám s pôvodným, ktorý sa dával dokopy dve-tri série. Ale to až tak nevadilo. Ďalšou skvelou vecou bol hlavný záporák Prometheus. Pôvodne som gúľal očami, že sa vôbec nepodobá na komiksovú verziu, že ide zase o lukostrelca, ktorý sa chce zase pomstiť Oliverovi. Ale hneď ako dal dole kapucňu (16. epizóda myslím), tak v mojej obľúbenosti postúpil na vyššie priečky a prekonal Sladea aj Darkha (hlavne finálom série). Prometheus je fakt psychopat, ktorý má svoj plán pomsty premyslený do tích najmenších detailov a zasiahol Olivera hlavne psychicky. Samozrejme, pri hodnotený série nesmieme zabudnúť na flashbacky. Konečne sa vyrovnali tím z prvej série. Oliver v Rusku je skvelý, Dolph Lundgren ako Kovar je skvelý (síce to je ,,kúzelné znovuzrodenie,, mi moc nešmakovalo), finále na ostrove nie až tak skvelé (myslím ostrovné finále vo flashbackoch, v prítomnosti bolo geniálne). Finálny verdikt? Séria s nudnejšími časťami, ktoré sú ale vyvážené zaujímavými postavami, z ktorích jednoznačne dominuje Prometheus. ()

Season 6 (2017) (S06) 

Takmer rovnako zlé ako tretia séria. Takmer! Aspoň tie posledné epizódy boli dobré. Ako keby trištvrte série bolo ako keby tretia séria Arrowa a posledné diely z ničoho nič, pochádzali z prvej série. Taká zmena kvality tam je cítiť. Ale pekne po poriadku. Mám pocit, že tej sebaľútosti ubudlo, čo je dobré. Flashbacky mi nechýbali, som aj rád, že už sú preč. Teraz k postavám. Najviac iritujúce bolo zloženie druhého tímu (Black Canary, Mr. Terrific a Wild Dog). Také pokrytectvo som dávno nevidel, našťastie ku koncu sa unormálnili a prestali mi vadiť. Black Siren sa rozvinula, to je fajn, i keď ten jej prechod na kladnú stranu mi príde taký umelý. Som rád, že je klaďačka (dúfam, že jej to ostane aj v siedmej sérií), ale po tých zverstvách, čo porobila vo Flashovi a predchádzajúcej sérií Arrowa, jej to moc neverím. A záporáci? No, tu to bude trochu spoilerové. Cayden James je skvelo hraný Michael Emerson, na dno ho ale zráža ako bol napísaný. Ani nie to, že je to hacker ohrozujúci mesto, ale motív. Chcel pomstiť smrť syna. Toto by nevadilo, keby sme v predchádzajúcej sérií nemali syna, ktorý chcel pomstiť otca. Motív pomsty za smrť člena rodiny hneď dve série po sebe? Zle. Našťastie, Cayden James nebol ten hlavný bad guy. Tím bol Ricardo Diaz. Táto postava ma tak zo začiatku nebavila. Akýsi šéf podsvetia, ktorý ovláda mesto. Proste niečo ako Tobias Church alebo iný podobný grázli, ale rozťahaný na celú sériu ako hlavný záporák. Potom ale prišla 19. epizóda (The Dragon) a Diaz mi prestal vadiť a začal ma baviť. Baví ma, že je to taký hajzel, že aj napriek jeho celkom tragickému príbehu ho neľutujete, ale prajete si, aby bolestivo a kruto skončil (i keď v tej 19. epizóde som mu fandil, priznávam). SPOILER: Prekvapilo ma, že na konci série nezomrel, alebo nebol zatknutý ale je na slobode. Celkom sa na jeho návrat teším. KONIEC SPOILERU. Zhrnutie? Šiesta séria spočiatku trpela na zle napísaného hlavného záporáka a na blbé vedľajšie postavy. Ku koncu sa to však otočilo a posledné epizódy boli dobré, musím ale dať tri hviezdičky, lebo päť dobrých epizód z dvadsaťtri nie je dobrá štatistika. Dúfam, že ďalšia séria bude kvalitne na tom ako posledných 5 dielov tejto série. ()

Season 7 (2018) (S07) 

Tretia séria bola prekonaná, najhoršou sa totiž stáva siedma séria. Už šiesta bola dosť zlá, ale zachránili to tam posledné epizódy, pri sérií siedmej to bolo naopak. Začiatok s Oliverom vo väzení bol zaujímavý, dočkali sme sa návratu známych tvári a mal som pocit, že to bude dobré. Hneď, ako ale Oliver vyšiel z basy prišiel crossover a potom to šlo dole vodou rýchlosťou padajúceho lietadla. Dej sa stal nezáživný, to s tým zákonom a pridaniu k polícií viedlo len k tomu, že aj tak všetko robili ako v predchádzajúcich sériach, len teraz im to odkývala aj polícia (ako v predchádzajúcich sériach), záporáci sa zredukovali na skorumpovaných magnátov a mafiánov a pri tomto bode ostaneme, lebo záporáci boli tragédia. Najprv je tu (opäť) supertajná organizácia, o ktorej (opäť) nikto nevie a ktorá operuje (opäť) niekoľko dekád. V konečnom dôsledku je ale dosť nevýrazná, pokojne sa mohlo jednať o ďalšiu odštiepnutú skupinu od Ligy zabijakov. Vracia sa Ricardo Diaz, čo nechápem, prečo sa rozhodli, asi najnudnejšieho Arrow záporáka, natiahnuť na viac ako sériu. Ešte v tej šiestej ku koncu ako tak ušiel, ale tu zase spadá do nudy. K tomu má skupiny Longbow Hunters, ktorá od polovice zmizla bohvie kam a už sme o nich nepočuli. A teraz asi SPOILER k zvyšným záporákom. Lebo Ricardo nám zomiera a strieda ho Dante, čo je celkom zaujímavý týpek, síce nedosahuje kvalít Promethea, alebo Merlyna, ale dá sa a keby ostal ako hlavný záporák, nevadilo by to. Lenže ani on nevydrží a prichádza na scénu Emiko Queen, ktorá sa opäť raz chce pomstiť Oliverovi. Pomsta nie je zlý motív, keby sme ju tu nemali od piatej série v jednom kuse. Najprv Prometheus, potom Cayden James, Ricardo Diaz a Emiko. Je to už otrepané. K tomu Emiko je, z vymenovaných postáv, najmenej zaujímavá. Je tam a robí zle a nakoniec si aj tak uvedomí svoje chyby a umiera. KONIEC SPOILERU. Ešte dodám, že flashbacky sú preč, ale máme tu flashforwardy! Tie sa ale, na rozdiel od hlavnej linky, celkom dali, hlavne ku koncu, a sú jedno z mála pozitív tejto série. Finálny verdikt? Keby nebola ôsma séria posledná, tak asi s týmto seriálom seknem, ale chcem to už dotiahnúť. Od geniálnej prvej série šla ale kvalita riadne dole. Škoda. ()

Season 8 (2019) (S08) 

Chcel som tento komentár napísať až po pozretí celej série, ale neviem sa dokopať k tým posledným dvom dielom. Ale pochybujem, že by nejak ovplyvnili moje hodnotenie. To super na poslednej sérií Arrowa je aj to najsmutnejšie. Seriál sa vracia ku koreňom. To je super. Robí to ale až v poslednej sérií, po dvoch katastrofálnych predchádzajúcich sériách. A to je smutné. Taktiež, celá posledná séria bola obetovaná eventu Crisis on Infinite Earths. Ale prečo? Čo sa tu stalo také, že by to na ten event malo dopad? Nič (alebo si aspoň na to nespomínam)! Flash sa s tým vysporiadal dobre. Prvých osem epizód jeho šiestej série tiež slúžilo ako predohra eventu, ale nebolo to ich hlavným zameraním. Aj Arrow mal ísť tou cestou. Lebo takto sa síce tvárime, že robíme niečo, čo ovplyvní Krízu, vo výsledku to ale tak nie je. (SPOILER: Keby aspoň v tejto sérií predstavili Corrigana. Potom by jeho zapojenie v Kríze pôsobilo normálne. Ale nie, miesto toho tvorcovia spravili z Corrigana deus-ex machinu horšiu, ako keď Johna Snowa v Game of Thrones z čista-jasna zachránil jeho dlho nezvestný strýko. KONIEC SPOILERU) A ku Crisis on Infinite Earths napíšem, že sa jednalo o sklamanie. Koho napadlo, že rozdeliť to na dve časti s takou časovou medzerou je dobrý nápad? A taktiež, síce nás tvorcovia celý čas pripravujú na to, akým hrozným je Anti-Monitor, ale v konečnom dôsledku nebol vôbec zaujímavý. Takže to zhrniem: Posledná séria Arrowa má skvelé prvky, ktoré ale zabíja tým, že sa snaží pripraviť na event, i keď je táto príprava v konečnom dôsledku úplne zbytočná. Škoda. Ale i tak, mohli sme sa s týmto seriálom rozlúčiť horšie, napríklad siedmou sériou. ()

Súvisiace novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (viac)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (viac)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (viac)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (viac)

Reklama

Reklama