Reklama

Reklama

Janíčko a Marienka: Lovci čarodejníc

  • Slovensko Janko a Marienka: Lovci čarodejníc (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Príbeh sa začína 15 rokov po tom, čo súrodenci  Janko a Marienka utiekli čarodejnici, ktorá navždy zmenila ich životy, pretože im dala poznať, ako chutí krv. V súčasnosti dospeli na zrelých, skvelo vytrénovaných lovcov, ktorí sa rozhodli,  že začnú podnikať v tom, v čom sa ako malé deti preslávili - v love na bosorky! Vystopujú a zničia všetky čarodejnice v tmavých lesoch v najbližšom okolí, čím zároveň pomstia krivdy svojej mladosti. Ale ako sa začne blížiť neslávne známy "krvavý spln" a malé drevené mestečko začne čeliť nočnej more v podobe únosov nevinných detí, Janko a Marienka spoznajú zlo horšie, než predstavuje akákoľvek čarodejnica, ktorú kedy ulovili. Stoja tvárou v tvár samotnému diablovi, ktorý by mohol byť kľúčom k ich desivej minulosti! (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (34)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 57. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Hlavní hrdinovia absolvovali kvôli filmu mesačný výcvik s cieľom pripraviť ich na zbrane a boj. (Greenpeacak)
  • Miesto natáčania vyberal výtvarník Stephen Scoot, ktorý hľadal "stredoveký les" bez zásahu človeka. (Greenpeacak)
  • Retro-futuristický steampunkový štýl zbraní a techniky navrhol a vlastnoručne vyrobil dizajnér Simon Boucherie spolu s režisérom Wirkolom. (Greenpeacak)
  • Film nebol premietaný kritikom. (Crybaby)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 55,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 226,3 mil. (NIRO)
  • Námět vznikl po premiéře Mrtvého sněhu (2009) na festivalu Sundance. Tommyho Wirkolu tam oslovil producent Kevin Messick, který mu nabídl natočení libovolného akčního béčka. Wirkola se setkal s lidmi od Paramountu, vysvětlil jim svou představu akčního šílenství v hlavní roli s dospělými Jeníčkem (Jeremy Renner) a Mařenkou (Gemma Arterton) a producenti byli nápadem tak uneseni, že mu ho ještě téhož odpoledne schválili. (pornogrind)
  • Práce na pokračování filmu byly ohlášeny ještě během jeho uvádění v kinech. Ani deset let poté však plány nezískaly žádné konkrétní obrysy. (karlik4801)
  • Ve filmu má Jeníček (Jeremy Renner) cukrovku jako důsledek toho, co prožil v perníkové chaloupce jako dítě. Původně měla mít zdravotní problémy také Mařenka (Gemma Arterton) a to s příjmem potravy, způsobené traumatem z dětství. To však bylo z finální verze zcela vystřiženo. (SFalconJ)
  • Středověká vesnice, ve které se odehrává část filmu, skutečně existovala v bavorské oblasti Augsburg. Údajně ji opravdu nechali vyhořet až do základů. (Petrasuvicka)
  • Natáčení začalo 13. března 2011 v německém městě Braunschweig, ve studiích Potsdam Babelsberg. Záběry skal, objevující se cca v čase 37:50, byly točeny z unikátního kamenného mostu v Baste v Saském Švýcarsku, nedaleko od českých hranic. Natáčení skončilo 3. června 2011. (R´Hell)
  • Film se měl objevit v kinech už v roce 2012, ale kvůli konkurenčním projektům byl přesunut až na rok 2013. (S.U.E.S.)

Súvisiace novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (viac)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (viac)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (viac)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (viac)

Reklama

Reklama