Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Veľká Británia Doctor Who
Trailer
Veľká Británia, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Réžia:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (viac)

Predloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrajú:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (viac)
(ďalšie profesie)

Série(14) / Epizódy(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(viac)

Recenzie používateľa Melios k tomuto seriálu (11)

Pán času (2005) 

Neskutočne dlhá "telenovela" ,ktorá aj po 60 rokoch a dvanástich doktorových regeneráciách stále dokáže rozprávať svoj príbeh pútavo a zábavne. Ak patríte k nadšencom cestovania časom ,alebo ste fanúškom viac vyhrotených sci-fi seriálov ,Doctor Who by vám teda nesmel uniknúť. Za Tennanta 90% - klasika Britskej televízie. ()

Série 1 (2005) (S01) 

Vidím kam tým tvorcovia mierili, ale bohužiaľ sa to prvej sérii až tak úplne nepodarilo. To z toho, ale samozrejme nerobí zlú sériu Doctora Who. Len o niečo slabšiu. Každý nejako začína. V tomto prípade po druhý raz. Vždy je nadmieru ťažké vyrobiť pilotnú sezónu, no v prípade tohoto seriálu je to o to ťažšie, keď máte vytvoriť úvod pre tých, čo sa so seriálom stretávaju prvý raz, ako i pre skalných fanúšikov. A to sa podarilo len z časti. V podstate to pokazila len kríza identity jednotlivých epizód, ktoré na seba zvláštne nadväzujú a sú nekonzistenté v kvalite. To je v podstate jediná chyba toho úvodu do univerza. Christopher zvládol svoju rolu na výbornú a je škoda, že sa s ním už ďalej nepočíta. A i keď sa to mozžo veľa ľuďom nezdá ako dobrý štart, verte mi, odteraz to bude už len lepšie a lepšie. 76% a Známka: B - ...."FANTASTIC!" ()

Ani mrk (2007) (S03E10) 

Absolútne najlepšia seriálová epizóda evr...."Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And most of all, don't blink. Good Luck.” ()

Série 4 (2008) (S04) 

Štvrtá séria je pre mňa vrcholom seriálovej tvorby kedy dostanete z každého rožku trošku. Trocha strachu, napätia veľa smútka a emócii i dávku poriadnej neistoty. David Tennant si svoju rolu Doctora veľmi užíva a v jeho podaní som mal pocit akoby on bol ten najlepší výber pre Doctora. Milý a sympatický výstredný človek, ktorému nechýba ani troška elegancie. Niekomu sa síce môže hnusiť veľké množstvo príbehov o Dálekoch a Cybermenoch, ale ani tie nie sú na vyhodenie. Ak existuje lepší spôsob ako ukončiť vážnu ságu a presunúť sa na šialené podanie Matta Smitha, tak to lepšie už ani dopadnúť nemohlo. Z celej série ma mrzí len nevyužitý potenciál Sarah Jane Smithovej, zrýchlená regenerácia a príšerný alternatívny Timelord. To je ale v podstate úplne všetko. Za dvanásť rokov tento príbeh dozrel ako syr... ()

Vánoční koleda (2010) (S05E14) 

Po vyše roku a pol ,čo som si dal pauzu od nekonečného Pána Času som si povedal ,že sa k tomu už definitívne vrátim a skúsim si konečne aj obľúbiť Matta Smitha ,čo sa mi aj úspešne podarilo. Rozhodol som sa začať Vianočným špeciálom 6. série ,pretože táto epizóda je jediná ,ktorú som do konca 6. sezóny nezhliadol. A musím povedať ,že som si vybral na výbornú. Ak by toto bolo brané za seriózny diel potom by som mohol povedať ,že som našiel perfektné Doktorové dobrodružstvo ,ktoré sa v mojich očiach dokáže porovnávať s dneska už legendárnym Tennantovým dielom o Weeping Angels ( doteraz mi z nich behá mráz po chrbte ). Táto epizóda má fakt všetko ,čím by mal každý príbeh disponovať. Skvelou zápletkou ( ,ktorá je síce ukradnutá z milióna prerábok knihy Charlesa Dickensa ,ale je poňatá zase o niečo originálnejšie ). Zaujímavým nervy-drásajúcim príbehom ,na ktorom si dali tvorcovia opäť záležať ,pretože ako je u Doktora zvykom aj hlavní záporáci majú v sebe kúsok dobra a ak sa zbavia svojich mindrákov dokážu byť aj neskutoční sympaťáci. Nesmie tu chýbať ani zaujímavá romantika a v neposlednom rade aj celková tragickosť deja ,ktorá nám je až do poslednej chvíle neznáma. Tomuto sa jednoducho nedá nič vytknúť. Buď tento seriál milujete za jeho prepracovanosť a nepriehľadnosť ,alebo ho budete nenávidieť za jeho neustálené pravidlá v cestovaní časom ,pretože podľa vás nie je čas irelevantný. Preto dávam tomuto mini-príbehu rovných 100% a známku A+... A to si len stačilo zvyknúť na Smithovu bláznivosť a roztržitosť. No čo už, čas zahojí všetky rany :) ()

Doktor, vdova a skříň (2011) (S06E14) 

Úprimne ja fakt neviem ,čo ma stále vedie vracať sa k tejto epizóde a takpovediac ju nemám ani dôvod komentovať. Ale keby som ju ani nespomenul bola by to poriadna hanba ,pretože po všetkých stránkach je to perfektný špeciál ,ktorý znova ukazuje ,že Pán času nie je len o typickom Britskom suchom humore ,ale aj o určitom množstve drámy ( aj smútku ) ,napätia a v tomto prípade aj Smithovej roztržitosti a šialenosti. Ak ste si stále nezvykli na Smitha ako Doktora, skúste mu dať ešte šancu. Možno budete prekvapení...A ak nie, tak si aspoň užite super paródiu na Lewisovu Narniu :) ()

Série 7 (2012) (S07) 

Vrcholové zakončenie ságy jedného doktora. Vždy keď si hovorím, že kvalita seriálu už nemá kam rásť, vždy dokážu tvorcovia prísť s niečim, čo môj názor aj s koreňmi, zaiste, vyvráti. ()

Azyl Daleků (2012) (S07E01) 

Niekedy je vážne lepšie dať si od vecí pauzu ,zabudnúť na ne a utriediť si ich v hlave. Pri seríali Doctor Who sa mi to vyplatilo. Už dlho som si neužil nejakú epizódu Doktora ako túto (je pravda ,že som seriál nevidel pol roka ,no na veci to nič nemení). Konečne som len bezducho nehltal epizódy ,ale nejakú si poriadne užil. A to odporúčam aj vám. Prestante hltať seriály naraz a dávajte si medzi nimi pauzy. ()

The Day of the Doctor (2013) (S07E15) 

[SPOILERY] Päťdesiate výročie najslávnejšieho pána času oslávené s robustnými fanfárami a návratom slávnych postáv z dní dávno minulých. Rose a.k.a. Bad Wolf bude vítaná vždy a nostalgiu okorenil môj najobľúbenejší doktor "desiatka". Jeden z najlepších ak nie práve najlepší moderný špeciál plný napätia, nápadov, intelektuálneho humoru, Dálekov, Plačúcich anjelov, Davida Tennanta, Alons-y nápadov, oblekov kombinovaných s teniskami a hlavne prepisovania času. Skrátka všetko, čo na Doktorovi milujem. A ako prekvapenie kameo role Toma Bakera a Petera Capaldiho .Televízne špeciály (hlavne tie Doktorové) sa väčšinou dali označiť ako za lacné CGI klišé paródie, čo vlastne aj boli, no páni Steven Moffat a Nick Hurran prišli s omnoho lepším nápadom než pokračovať v zabehnutých koľajách. Žiadny fanúšik by nemal obísť túto "rekapituláciu" toho, čím je celá 13-životná sága urodzeného galiffreyčana taká obľúbená. Konzervatívne nápady sú na to, aby sa porušovali a nie je na škodu ak sa aj inteligentne skombinujú. 94% a Známka: S++ ... “It’s more like a big ball of wibbly-wobbly, timey-wimey stuff.” ()

Deep Breath (2014) (S08E01) 

Nový Doktor, a nové švihlé dobrodrúžstvá. Capaldi na moje prekvapenie skvelo odviedol prácu postaršieho vesmírneho elegána. Konečný epilóg Matta Smitha vo forme telefónneho hovoru zahrial pri srdci, dôstojne sa rozlúčil a privítal novú kapitolu "Britskej Soap Opery". Pre Whovianov to vyzerá na ďalšie skvelé nadviazanie...Teším sa, čo ukáže zbytok. ()

Into the Dalek (2014) (S08E02) 

Nie je to prvý raz, čo Doktorovi nejaký Dalek povedal, že by bol z neho skvelý Dalek a mal v podstate pravdu. Epizóda je svojrázna, oproti Capaldiho pilotnej časti viac akčnejšia a menej príbehová, no o to pútavejšia. Nemám slov. Kritizovať epizódu za to, že "čórla" nápad od Macha a Šebestovej je absolútne pokrytectvo. Ak niekto očakával, že aspoň raz bude seriál Doktor Who logicky presný, klame len sám seba. ()

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (viac)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (viac)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (viac)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (viac)

Reklama

Reklama