Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěrečná kapitola nejkrvavější filmové lázně 90.let? Právě tak je označováno třetí pokračování úspěšné hororové série Vřískot v režii Wese Cravena. Ti co viděli obě předchozí části vědí, co se začne dít, když se na scéně objeví maska umrlce, pod níž se skrývá brutální vrah. Staronová hrdinka vyprávění Sidney Prescottová si změnila jméno, usadila se v horském domě v Monterey a pracuje z domova na lince ženského krizového centra. Děsivé události, které prožila na vlastní kůži, však inspirovaly hollywoodské filmaře natolik, že podle nich připravují natáčení hororu. A to je chvíle, kdy znovu začne řádit nebezpečný zabiják, který používá stejné rekvizity - hrůzu budící masku, kostým a měnič hlasu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (335)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

„Vrah zanechal na místě činu už druhou fotografii." „Fajn, ještě deset a můžeme si vydat kalendář." A já musím opět po té dlouhé době, kdy jsem tenhle díl viděl a v rámci tehdejší trilogie mne příliš nenadchl, zvednout hodnocení. Ano, tematicky jde o pokračující kolovrátek - honičky + vraždy, ale film má rychlé tempo a napětím nešetří stejně jako mrtvolami. Po schodech nahoru a dolů, pády z výšky, nůž se míhá, zrcadlové skříně, knihovna s tajnými dveřmi, nezničitelný vrah. Když Sidney přichází ke svému domu postavenému ve studiu, objevil se náhle závan z Noční můry, až jsem čekal, zda se opět nevynoří Freddy. Takové zvláštní deja vu. Film ve filmu. Stejně jako ve dvojce i zde přijdou na přetřes třetí díly sérií. A kruh se samozřejmě uzavře....Nick Cave, Static - X, System of A Down..... ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Kdo vydrží vřískat do závěrečných titulků??? Scénář : Kevin Williamson. Kamera : Peter Deming. Hudba : Marco Beltrami - Producenti alba : Incubus, Slipknot, Joe Barresi, Terry Date, Sully Erna, GGGarth, Steve Haigler, Scott Litt, Sylvia Massy, Rick Rubin, John Kurzweg, Ulrich Wild, Malcolm Springer, Powerman 5000, Sevendust, Ross Robinson, John Travis, System Of A Down, Josh Abraham, Joel Mark, Orgy, Ear2000, Ed Gerrard, Staind, Mudrock, Edsel Dope, Wayne Static a Randy Spendlove. Ve filmu třeba zazní - Incubus - Crowded Elevator http://www.youtube.com/watch?v=CH_UOabuW1c CHYBA VE FILMU - V druhém díle Riley kulhá a má téměř nepohyblivou pravou ruku. Ve třetím díle nejen že téměř nekulhá, ale v některých scénách úplně v pohodě pravou ruku používá. CITÁT - Dwight " Dewey " Riley ( David Arquette ) - Dej pozor, Sid. Randy říkal, že vrah je nadčlověk....... ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keďže na to všetci po premiére nadávali, nečakal som od tretej časti kultovej série žiadne zázraky. Popravde to bolo dobre, pretože som bol nakoniec celkom príjemne prekvapený. Vreskot nie je séria, ktorej kvalita ďalšej časti je pre mňa nejak významná, takže aj slušný priemer dočasne uzavretej série ma uspokojí. Funguje to v podstate rovnako, ako prvé dve časti, len to už nedokáže diváka natoľko vtiahnuť, nie je to dostatočne sugestívne. Cravenova zručnosť je ale natoľko silná, že dokáže vystrašiť aj tretí krát tým istým. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Snaha vystískať s tejto série čo najviac dopadla strašne úboho. Trojka je maximálny zabiják ale nie tak že by vás vystrašil skôr si v každej druhej scéne budete hovoriť WTF??? Craven natáča stále rovnako a v scénach ako ateliéry sa mu to vyplatí ale inak je to ubohosť, či už po hereckej, scénaristickej aj režisérskej stránke. Postavy sú rovnaké a ďalší vývoj nehľadajte. Dôležité je že všetky sa chovajú iracionálne. Keď som dopozeral dvojku napadlo ma že v trojke to bude nejaký rodiný člen a samozrejme to bol Sidneyin brat. Síce som nevedel kto to bude ale finále ma skôr rozosmialo ako šokovalo. Úplne vážne všetci vrahovia vyzerajú ako tupci. TO znamená že finále vá skôr rozosmeje ako vystraší a to už nie je v poriadku a celkovo pozerať sa dve hodiny na to isté , na ten istý štýl pátrania hlavných postáv a celkovo je už únavné a hlúpe. Ale celkovo ma potešila rolička Poseyovej ktorá je vtipná, Smith a Mewes ako Jay and Silent Bob ktorých scéna je super, tiež Carrie fisherová, kde sa neodpustilo trocha si kopnúť do star wars no a nakoniec malý štek mŕtvého Kennedyho ktorého rozbor scény bol opäť skvelý a mal niečo do seba. No a tá druhá za to že som to dopozeral a predsa len Craven mal svoje momenty aj v tomto filme. Najslabší aj najhlúpejší diel. A ja len dúfam že to s tou 4 nemyslia vážne. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ak prestaneme nakrúcať horory, prestanú existovať vrahovia?“ Trojka nikdy nebola zlá. Ani v dobe, keď šla do kín a očakávania boli vysoké. S odstupom pár desaťročí je to vlastne veľmi fajn horor. Vždy ale šlo o obrovské sklamanie v zmysle, ako strašne tvorcovia prehajdákali geniálny nápad vnoriť sa do hollywoodskeho zvráteného showbyznisu. Presne z takýchto priemerných a vážne sa berúcich slasherov si prvé dva diely robili  srandu. Nechápte ma zle. Nemám rád humor v hororoch. Takže radšej vážny slasher, ako komediálny. Lenže jednotka s dvojkou síce "žmurkali" na hororového fanúšika, no napriek oceánu riadne drsných vtipov v jadre zostávali mrazivé, seriózne, intenzívne, ponuré a znepokojujúce. Vypovedali o šialenstve v našom svete. Trojka je však proste len priemerný slasher. Nezačína sa úplne najhoršie (ostatne, úvod patrí môjmu miláčikovi z dvojky, Cottonovi Wearymu), no s pribúdajúcimi minútami sa stáva čoraz nudnejším. Nový scenárista (Kevin nemal čas) síce raz za čas vymyslí niečo originálnejšie (naháňačka v makete domu Prescottovcov, Lance Henriksen ako zvrhlý cormanovský producent), ale skôr alebo neskôr to utopí v nezáživných postavách a nudne prepletenom scenári, márne sa ku koncu snažiaceho o šokovanie diváka. Najsmutnejšie je, že už ani vracajúce sa pôvodné preživšie postavy z jednotky a dvojky nemajú čo hrať a predvedú maximálne tak nové účesy a šaty (a spôsob, ako do série vrátiť Randyho Meeksa je ozaj dosť WTF). Smutné zavŕšenie trilógie... po ktorej prišla asi ešte smutnejšia štvorka, snažiaca sa univerzum zmodernizovať a predstaviť novej generácii. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (39)

  • Tržby v severoamerických kinech dosáhly 89,1 milionu amerických dolarů, v celosvětových souhrnně 161,8 mil. (NIRO)
  • Skladba "Red Right Hand" zazněla i v obou předchozích dílech (1996, 1997). (beyli)

Reklama

Reklama