Reklama

Reklama

Jeff Burr

Jeff Burr

nar. 18.07.1963
Aurora, Ohio, USA

zom. 10.10.2023 (60 rokov)
Dalton, Georgia, USA

Biografia (1)

Režisér, scénarista a producent Jeff Burr sa narodil v roku 1963 v Aurore, Ohio, vyrastal však v Daltone, Georgia. Už ako dieťa podľahol čaru nízkorozpočtových nezávislých filmov, dokonca sa pokusil aj o ich výrobu. Počas štúdia na University of Southern California sa zoznámil s Kevinom Meyerom, s ktorým spoločne nakrútili príbeh z Občianskej vojny DIVIDED WE FALL (1982). Snímka priniesla obom nemalý úspech na rôznych filmových festivaloch. V roku 1987 natočil… (viac)

Zaujímavosti (4)

Kožená tvář (1990)

  • New Line Cinema sa rozhodla dodatočne natočiť alternatívny koniec, a tak strihač Michael N. Knue natočil záver, v ktorom Benny (Ken Foree) a Leatherface (R.A. Mihailoff) prežijú. Režisér Jef Burr bol veľmi nemilo prekvapený, keď si takto upravený film bez toho, aby ho na to niekto upozornil, po prvýkrát pozrel v kine v Tenansee. (beso74)

Kožená tvář (1990)

  • S prácou Jeffa Burra neboli producenti spokojní, a tak ho vyhodili. Kedže však neboli schopní nájsť za neho náhradu, museli ho angažovať opätovne. (beso74)

Kožená tvář (1990)

  • Režisér Jeff Burr chcel film natočiť v Texase (na 16mm film), podobne ako tomu bolo v prípade originálu. Producenti však tento nápad zamietli, pretože už mali na účely natáčania postavený dom v Kalifornii. (beso74)

Reklama

Režisér

Scenárista

Herec

Reklama

Reklama