Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (155)

mysiak odpad!

všetky recenzie používateľa

Takže pre začiatok, jedná sa o prvý český slasher horor. Slasher = vyvražďovačka s jedným vrahom, pri ktorej platia isté pravidlá. A teraz sa k samotnému filmu. Dej je primitívny - partia ľudí a sériový vrah. Aké originálne... Film vyzerá ako najlacnejšia kópia Vreskotu - inšpirácia - idem si pozrieť film Vreskot. Natočené je to podľa mňa na stredne dobrý telefón, dialógy akoby robené za pochodu. A prvý moment, je hneď pri prvej vražde...keď vrah má lístok, na ktorom je napísane "Teď si na rade ty"....a vtedy proste som ležal na zemi smiechmi. A to máme za sebou iba 10 minút...potom prídu na radu samozrejme strašne smiešne amatéri, rozumej "herci", ktorý majú pripravené "úžasné" dialógy. Žeby inšpirácia Edom Woodom? A v ktorom roku sa ta tento film odohráva - 2002, keďže Pláž je stará 2 roky alebo 2005, kedy sa stal Vladko víťazom Vyvolených? To je ťažká otázka, žeby tvorcovia žijú v pararelnom svete? :D Osobne si myslím, že študentské filmy sú kvalitnejšie a hlavne majú nejaký dej...a toto sa dostalo aj do kina? Tak GoCrazy ináč asi "najlepšia" distribučná spoločnosť, ktorá poslala do kín zverstvo typu Herkules 3D sa tromfujú v hrôze ich filmov. Momenty ako utrie postava uterákom čelo, alebo veta "Já jsem nejlepší policejný vyšetrovatel" sa isto stanu legendárnymi :). Absencia nejakého osvetlenia, iného profilu kamery je absolútne nepodstatná, hlavne že bude z toho nakoniec "film". Čepel Smrti má všetky predpoklady stať sa legendou, pretože je taký zlý, že je až vtipný - bohvie či to boli aj predpoklady tvorcov...a proste takéto filmy ako tento sa musia zažiť. ()

ivishka odpad!

všetky recenzie používateľa

Je to až mrzuté kolik dabérů, seriálových herců a všemožných neherců se sešlo na jednom "plátně". Když pominu mizerné postsynchrony, které naprosto nesedí, příšernou kameru (snad z mobilu), hrozivý scénář, naprosto pomalé reakce na bodnutí a nemožné stříkance krve na herci ještě před bodnutím, zbyde mi pouze velmi smutná omáčka ničeho. Nečekala jsem o nic lepší hodnocení, než u Posledního výkřiku, ale scéna s čepicí podobně jako nudné pasáže ze života chrousta mě opravdu pobavily... Zajímavý avšak očekávaný byl také osud seriálového herce Miloslava Mejzlíka, který si četl playboy a velmi usilovně ho hledal. Nemohu říci, že jsem se nepobavila, ale pokud tu jde o kategorii horor či thriller nemáme se spolu bavit o čem jiném, než o odpadu. ()

Reklama

Céčko 

všetky recenzie používateľa

Režisér absolutně postrádá soudnost. Herecké „výkony” představitelů bijí do očí, stejně jako tragické dialogy, které jim lezou z pusy, do toho naprosto zmatený a nelogický scénář, který se snažil napodobit Vřískot a nepřináší absolutně nic nového. Vymlouvat na nízký rozpočet se nemůže, protože i s tím by většina lidí zvládla natočit lepší film. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sú nejakí podozriví?“ – „Zatiaľ len ty.“ Režijne celovečerne debutujúci Tomáš Kučera nakrútil nízkorozpočtový slasher, určený fanúšikom slasheru a chalanom, ktorých frajerky sa radi boja pri krvákoch. Čo sa gore týka, i vzhľadom na malý rozpočet je to slušné (v posledných troch úmrtiach to slušne strieka) a často to cituje môj obľúbený Vreskot. K tomu logické nedostatky (ako je možné, že na konci zavolali políciu, keď v budove nebol signál?), pekné dievčatá a znepokojujúca, tiesnivú atmosféru. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/cesko-slovenske/210-cepel-smrti-40- ()

TonySad odpad!

všetky recenzie používateľa

Vždy se ohromně bavím nad českými horory. Nepřekvapilo mě, že nejde nic vidět, ani kvalita zvukových efektů při bodání nebo lámáni vazů, ale co mě překvapilo byla naprostá genialita vraha. Jak se vždy přesně schoval tam, kam měli ostatní namířeno. Jeho smysl pro překvapení byl naprosto nadlidský. To jak věděl, kde se kdo nachází, zatímco ostatní puberťáci neměli ponětí, kde najedou toho či toho. Opravdu vrah génius s tupým nožem a zarovnanou špičkou. Ještě aby se někomu něco stalo... ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama