Reklama

Reklama

Prvé znamenie: Prichádza Satan!

  • Česko První znamení: Přichází satan! (viac)
Trailer 11

Obsahy(1)

Keď mladú Američanku pošlú do Ríma, aby slúžila Cirkvi, stretne sa s temnotou, ktorá ju prinúti spochybniť vlastnú vieru, a odhalí desivé sprisahanie, ktoré, ako dúfa, prinesie zrod vteleného zla. (Cinemart SK)

Videá (7)

Trailer 11

Recenzie (129)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po emocionálnej a pre mňa aj intelektuálnej jazde The Servant je Nell Tiger Free môj najväčší objav za posledné roky a rovnako aj v The First Omen je obsadená typologicky absolútne dokonale. Rovnako sú dokonalé vo filme aj formálne prvky, ako kamera, svietenie, strih, zvukové efekty a aj solídna hudba. Ústredná konšpiračná teória však pôsobí ako ukradnutá zo scenára Scary Movie alebo z nejakého dodatku na plochazeme.cz. Rozširuje tak mytológiu série smerom, ktorý nejednému fanúšikovi môže skaziť dojem spôsobom, ako keď sme sa v taktiež kvalitne natočenom poslednom Terminátorovi dozvedeli, že Skynet nikdy neexistoval. Ide síce o diametrálne odlišnú pointu, ale ide mi skôr o dopad na fanúšikovskú obec. Každopádne ak bude Nell opäť "povolaná do boja", pokračovanie si určite pozriem. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Potešilo navedenie na pôvodný film. Ten ale zostal neprekonaný. Prvý Omen je žánrový pilier na ktorom stavajú iné horory. A v tom ho máločo dokáže prekonať. Jednak filmu škodí fakt, že vieme ako to všetko skončí. A zároveň snaha tvorcov pripraviť si novú pôdu pre prípadne ďalšie pokračovania. Zápletku pozorný divák prekukne takmer okamžite a skutočne desivých alebo nepríjemných scén je tu trestuhodne málo. Atmosféru to má aj nejaké pozitívne doplnky - scéna kontrakcií pred kostolom, ale celkovo sa jedná skôr o sklamanie. Ale určite je to lepšie ako Nepoškvrnená ( hoci tá ma s týmto filmov až príliš veľa spoločného). Priemer. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

The First Omen má s pôvodným filmom pramálo spoločné a výraznejšie napojenie na kultový horor príde viac-menej až na záver. Novinka Arkasha Stevensona úplne bez problémov obstojí aj ako samostatná jednotka. Stopáž bola trochu dlhšia, no tvorcovia väčšinu času vedia ako pracovať s atmosférou, pričom len málokedy sa uchýlia k lacným jump scares. Nell Tiger Free je skvelá a prajem jej ďalšie hodnotné roly. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je to len prvé znamienko, už len názov Omen stále zafunguje a je pravdivý ako Omen nomen, viď napríklad meno Ódor znamená skutočný puch, zatuchlinu, prehnitosť, číže čistý odór v čele progresívnej kandidátky, ktorý tu stále vyskakuje ako reklama s retušovanou fotkou. Film je však o inom antikristovi, takže až také nebezpečenstvo nehrozilo, ale treba povedať, že malo to atmosféru, možno nie toľko desenia, než by sa očakávalo, ale hlavne: bol to ťažký pôrod. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Tak se nám už asi tak po šesté pokoušel přijít Satan. A má se to s ním zhruba stejně jako s Exorcistou. Parádní, originální, mrazivé a atmosférické první díly, a pak už jen bolest, zmar, utrpení a odvary z čertových fuseklí. Což je sice pro ďábelské filmy asi kýžená markanta, avšak otrávený divák, nečekaje na posmrtný život v teple či peklo na Zemi, by si raději sám vrazil do prdele ten rozžhavený pohrabáč, aby se u těchto audiovizuálních martýrií alespoň trochu zabavil a méně trpěl. Tudíž tu nyní máme krajně nesympatickou pičinku Nelu Beztygrovou, která plagiátorsky, netísnivě, unyle až otravně pátrá po předPeckovském klášteře, koho že to ten Lucifer tentokrát zase naprcal, až se nepřeqapivě dopátrá od počátku zřejmého a nejméně 666krát viděného přitroublého klišé. Čert už ty parazitické a nenápadité ždímárny, kurva, vem! ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (26)

  • Kostymér Paco Delgado chcel, aby kostýmy mali gotický nádych. Navrhol preto ľahké oblečenie, ktoré sa pohybuje s vetrom, aby sa zhodovalo so Stevensonovej víziou „postáv plávajúcich chodbami“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama